Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je normální, že mám ve 20 letech pouhých 49 kg?

Od: petrrik odpovědí: 20 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat zda je normální ve 20ti letech mít 49 kg při 178 cm? Jím normálně ale efekt je takový, že buď nenabírám nebo naopak zhubnu, mám trošku vystouplá žebra a vyditelné lícní kosti a to nejsem anorektik.
Dá se s tím něco dělat nebo to zůstanu hubený celý život?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Na danou výšku to normální není. Praktik tě může odeslat za odborníkem. Mám podobného kolegu cca před padesátkou. Snaží se marně přibrat celý život.

hodnocení

1x

Vždyť je to úplně stejné. Zase někdo neví co s časem. Já tyhle lidi nechápu. Co je baví na tom opisovat dotazy jiných, nebo jeden a ten samý dotaz vkládat kam se dá. *co*

hodnocení

1x
Na danou výšku je to hodně málo normální u takové výšky je váha zhruba 60-70 Kg. Zkuste zajít za praktickým lékařem ten By vás měl poslat k nějakému odborníkovi. Může se jednat o nějaký problém s metabolismem nebo trávením.

hodnocení

1x

Co na to vseobecny lekar? Stitna zlaza ok / celiakia preverena? Gynekolog? Mate vobec pravidelnu menstruaciu?

Dotaz zadal muž. :)

vernon
To se vylučuje? :-D

hodnocení

0x

Je to opravd umálo. Ale co jsem četla u kluků kteří mají podobný problém, tak se snaží přibrat soustu let a vůbec se jim to nedaří.

liska5
hodnocení

0x

Doporučuji nutričního poradce a posilovat, cvičit.

hodnocení

0x

Už jsi někdy zkoušel posilovat? Mělo to nějaký efekt? Při pravidelných prohlídkách lékař/ka reagoval/a jak?

petriik
hodnocení

Podle lékařky mám jen lehkou podvýživu a co se týče posilování tak tam jsem to kdysy přes dvěmi roky zkoušel asi 3 měsíce a pak jsem to vzdal..
liska5

Tak nastavení stravy a zátěže bylo asi chybně. Obojí je ale podstatné!

Zkus napsat pár dní, co sníš. "Jíst normálně" o Tvém jídelníčku nic neřekne. Třeba jíš nevýživně, nemáš dostatek živin a připadá Ti, že jíš nezdravé věci, po kterých bys měl přibírat. Jaké posilování jsi zkoušel? Jedl jsi dost bílkovin?

tj
hodnocení

0x
Pokud nemáte vysloveně nějakou nemoc (určí lékař), ale třeba jen zrychlený metabolismus, tak je to pouze matematika. Zřejmě si jen myslíte, že jíte normálně, ale je to málo. Pokud se futrujete a sníte třeba 3000 kcal denně, ale pak se hodně hýbáte a zase hodně vydáte, efekt je 0. Zkuste si stáhnout kalorické tabulky nebo yazio a schválně si týden pište, kolik toho sníte a kolik energie vydáte.
PS: Vaše váha už je vysloveně nezdravá. Nemohu uvěřit, že to radím, ale zkuste jíst více nezdravě, nebojte se tuků. Mc Donalds, KFC, cpaní se na noc brambůrky apod. Paradoxně tento nezdravý styl života by vám mohl po omezenou dobu dodržování zvednout váhu na nějaký normál a přinést vám zdraví... :)
vernon
KFC ještě nikdy nikomu nic zdravého nepřineslo. Ani lidem s tasemnicí...

hodnocení

0x
Pěkný den,je to podvaha. Když jsem sledovala Jste to,co jíte,byla tam holka,která měla stejný problém a doporučili jí injekce vitaminu B,po něm se přibírá. Injekce píchá praktik.

hodnocení

0x

Není to normální.

A ve vetším větru bych si dával pozor...

fram
hodnocení

0x

Podle Body Mass Indexu je vše hmotnost podváha (BMI = 15.47). Normální hodnota BMI se pohybuje v rozmezí 18,5–25.

Pokud ale jíte s chutí a cítíte se dobře, je lepší v mládí vážit méně nežli více. Obzvláště máte-li hubené rodiče/sourozence/příbuzné. Je to pak "rodové", v genech. Hodně se pohybujete? Jíte nízkokaloricky? Vyhnou se vám civilizační choroby (vysoký tlak cukrovka 2.typ...)

wikiskripta.eu/...

xxx*
hodnocení

Větsina členů rodjny je hubená krom prarodičů z máminy strany.

hodnocení

0x
Velka podvyživa nebo nemoc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]