Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netflix

Od: viktor® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,chtěl bych si obědnat Netflix,ale dozvěděl jsem se,že to není dabovaný a že tam nejdou ani vložit titulky a bohužel,nás učili jen ruštinu,víte ,jestli je to pravda?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já Netflix mám a je tam spoustu filmů a seriálů v češtině. Včera jsem se zrovna dívala na krásný film.

hodnocení

0x

Na Netflixu je dabováno tak cca ...70% filmů a seriálu.

Titulky (cz) má snad každý film nebo seriál,

ml
hodnocení

0x

Ruština je jazykem značné části světa (kromě republik bývalého sovětského svazu je to celý východní blok). Takže i výběr filmů by mohl být dostatečný.

Narozdíl od angličtiny má ruština tu nevýhodu, že ji (jakožto jazyk okupantů a utlačovatelů) nikdo nechce používat. Slyšel jsem různé příhody od lidí třeba z kazachstánu a podobných končin (kde to je prakticky druhý mateřský jazyk). Třeba jeden vyprávěl, jak musí tvrdit, že je francouz (umí docela solidně francouzsky a asi i anglicky, bavili jsme se v angličtině) a že umí mimo jiné taky rusky. To se pak rusky domluví i tam, kde by rusky neuměli pro nějakého kazacha nebo uzbeka (prostě rusáka).

Mě teda ruština minula (ale ještě jsem se setkal s tím, že ruština byla jedním z jednacích jazyků, dneska to bývá výhradně angličtina), ale nechápu, proč se lidi brání používat často jediný cizí jazyk, který ovládají. Prostě já nesnáším rusáky, ty nesnášíš rusáky, ale oba umíme rusky, tak spolu můžeme tímto jazykem hovořit. Tak bych si to představoval.

Nevím, jak funguje netflix. Prakticky nebýt hodin angličtiny a progresivní učebnice, tak o jeho existenci ani nevím. (Shodou náhod asi měsíc poté, co jsme skončili tu lekci, netflix expandoval do čech.) Osobně nestačím sledovat ani běžnou televizi, takže nemám potřebu si ještě něco připlácet.

hodnocení

Já jsem se ptal ale na Netflix a ne aby jste mi zde dělal rozbor o ruštině.

vv

A ty nemáš stopadesát Kč by sis koupil měsíc a vyzkoušel? Myslím že první měsíc byl zdarma, Ale možná to kvůli vyčůraný m Čechům zrušili nevím

drtivá většina poradu má více hlasových Audi jo stop a spoustu titulků, to nemáš ani na satelitů v tom nejvyšším paušálu můžeš sledovat tuším 4 TV a mít 4K rozlišení

jarinek*
hodnocení

0x

Dcera se od 5 let "učila" angličtinu. Nejdříve ve školce hravou formou a pak na 2 různých základkách "tragickou kvalitou" současné výuky. Výsledek v sedmé třídě takový, že neuměla skoro nic, tj. ani mluvit, ani sesmolit jednoduchý text. Pak začala sledovat filmy, i na netflixu. Má (oprávněný) odpor k současnému dabingu. Po dvou letech se stala premiantem kolektivu, čte knížky v angličtině a sleduje filmy v originále. Stačí nebát se chtít se učit. Závidím jí, jak jí to jde. Mě už se moc nechce...

hodnocení

0x

Netflix používám a není pravda, že je tam skoro všechno v angličtině. A i ty co jsou, mají převážně všechny české titulky. A jestli ovládáte jiný jazyk, tak si dokonce můžete sám provést nastavení, ve kterém jazyce chcete filmy a seriály sledovat. Asi jste si to spletl s jinou službou, HBO Max. Tam je skutečně nemožné nastavení jiného jazyka a hodně filmů a seriálů je pouze v angličtině. Ale Netflix je v pohodě.

hodnocení

0x

Krom toho, že značná část filmů i seriálů na Netflixu má dabing, tak téměř všechny (ne-li všechny, které jsou u nás nabízeny) mají alespoň titulky. A světe div se, je tam hromada tuzemské tvorby, která je snad nepřekvapivě v češtině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]