Nejste přihlášen/a.
Terezo, provize je (pokud není uvedeno jinak) typicky jeden Holý nájem.
což ti navýší nájem první rok o asi 8% (=1/12)
Ono to totiž dost Odfiltruje zájemce, kdo totiž nemá 6000 na provizi, tak často nebude mít později ani na ten nájem ... A navíc, majitele nemají čas chodit na prohlídky se zájemci, ono to totiž přitahuje právě ty nesolventní neplatiče
Ostrava na to nemá žádnou Facebookovou skupinu? Tomu bych se dost divil vzhledem k tomu kolik je tam studentů. Tam se provize v 99% neplatí, protože si to řeší majitel sám a nebo to řeší současný nájemník, který chce jít jinam.
Na ostatních stránkách je buď otřesná nabídka a nebo je to s provizí. Ona ta provize má výhodu v tom, že se o ten byt nepřetahuje 150 zájemců, ale jenom 5 takže máte větší šanci ho získat.
Jedině hledat po známých a jejich doporučeních.
Jak již někteří napsali, majitelé často hledají nájemníky přes realitky, mají s tím méně starostí, realitka jim tam nedá, koho oni nechtějí, prověří nájemníky atd.
Taky jsem to tak dělal z pohodlnosti a z poučení.
2x jsem dal na minulého nájemníka, nastěhoval tam kámošku, kámoše s rodinou a místo klidné změny byl problém. Tak jedině realitku. Občas to někdo pak i zkoušel, oslovit mne bez realitky, po prohlídce bytu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.