Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel mi řekl, že mě nenávidí

Od: milena odpovědí: 57 změna:
Jsem rozvedená mám dvě děti, ale už skoro dospělé. Skrze kamarádku jsem si našla přítele. Včera mi řekl, že se se mnou rozchází, že mu vadím, resp. vadí mu vše co pro něj dělám, že mu říkám jak se má obléct, co si má pořídit do bytu jak má mluvit, prostě všechno. Že ho jen komanduju. Já si to ale nemyslím. Byl to prostě starý mládenec, ve 48 svobodný, bezdětný, byt má vlastní ale úplně nezařízený. I jeho sestra mi řekla, že jsem z něj konečně udělala člověka a on mi řekne, že mu vadím. Může za tím být jiná žena? Nebo je opravdu spokojený s tím, že žije jako neandrtálec? Pro mě je to docela šok, i když jsem si všimla, že poslední dobou ignoroval vše co jsem mu řekla, tak jsem si myslela, že má jen blbou náladu, ne že mě nenávidí jak mi včera řekl. Dneska jsem mu napsala, že pokud se mi neomluví, že opravdu odejdu, ale zatím vůbec neodpověděl, dokonce ani své sestře ne. Ta je z toho taky v šoku.

57 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radcova
hodnocení

11x

Jak tak čtu reakce tazatelky, myslím, že si z nás někdo dělá pustou srandu. Taková semetrika a dva a půl roku vztah? Ten chlap musí být světec trpělivý. Ode mne by letěla do půl roku, i kdyby vypadala jak Bardotka zamlada.

Jo to máte pravdu,tazatelka mne čím dál více připomíná jednu, co sem podobné story dává čím dál častěji
milena
hodnocení

takže, když chci aby vypadal dobře, tak jsem semetrika, dobré vědět...

Vy to nemáte co chtít! To musí chtít on! A když nechce, tak skoro vždycky je to konečná!

To je presne vas problem zhrnuty v jednej vete "ja chci aby on ..."

Takto to nefunguje, mate jasny dokaz. Este nam napiste, preco ste sa rozisli s otcom vasich deti, nech sa pobavime.

satam a peter, přesně!

Kluci, přesně... *palec* paní je mi trochu líto, měla dobrý úmysl, ale dobro do nikoho násilím nenatlučeš. Měla jem to tak s maminkou. Sama byla za dámu a nechápala, že mám geny po křovákách. Cokoli mi koupila na oblečení (kolem puberty), bylo pro mě nenositelné. Nakonec se mi osud pomstil desítkami let na úřadě, takže lodičky a kostýmky, ale s jakou úlevou jsem to všechno nakopala do kouta, oblíkla si funkční tepláky, triko a botasky a jsem totálně šťastná v lese se psem... Pán to má asi podobně. Na vzdělání nezáleží. Zkusila bych trvat aspoň na tom, aby si ty vlasy myl, ale proč by je neměl mít dlouhé? A svetr bych mu koupila pokud možno úplně stejný, pokud by se mi ten starý už ekloval. Ovšem ani to by nemuselo být průchozí.

hodnocení

11x

Chcete vysvetlenie? Tak nech sa paci :

48 slobodny bezdetny, to vam ako silny varovny signal nestacilo? Porozmyslajte, zavadili by ste o neho vobec pohladom, keby ste boli mladsia a nebola sama s detmi?

To je dospely muz, pomerne stary, ma nejaky svoj "hodnotovy system" a nazory, vy ho nemozete prerabat a prevychovavat, aj ked to myslite dobre. To mate ako s bezdomovcami, radsej budu spat na kartone pod mostom v smradlavom obleceni, nez by sli niekam do ubytovne a do prace, kde su pravidla a predpisy. On ma mozno nejaku poruchu autistickeho spektra a vonkajsie tlaky mu nerobia dobre.

Vo veku okolo 50 su nezadani uz len chlapi ako on a potom na druhej strane udrziavani vysportovani dobre obleceni zvodcovia, ti ale mieria na mladsie rocniky, nez vy s 2 detmi. Vy ste ako osoba, ktora kupi v autobazare hrdzavy srot a skusa samu seba presvedcit, ze to je veteran, len ho treba umyt, nalakovat a vylestit.

hodnocení

9x

Nejsi jeho maminkou. On chtěl milenku a všechno to, co milenky mužům dávají, poskytují. Maminku, která mu kontroluje čisté ponožky, tu opravdu nepotřebuje a nehledá. Jestli to ty takhle máš, pořiď si ještě jedno dítě nebo psa a ne mužského. Omlouvám se za tak razantné upřimnost, ale tohle jinak říci neumím. *smich2*Všimla sis, jaké ženy muži opouštějí? Hodné, pečovatelské maminy a jdou za usměvavými prdelinkami.

Přítel mi řekl, že mě nenávidí

hodnocení

9x

Jinou ženskou za tím nehledejte. Je to tvrdé, ale můžete si za to sama. Příliš moc jste tlačila na pilu a chtěla změnit příliš mnoho věcí hrozně rychle. Vztah je vždy kompromis, kde musí v určitých mezích ustupovat oba. Pokud ustupuje vždy či většinou jen jeden, dříve nebo později to narazí na hranici, kterou nelze překonat.

hodnocení

7x

podle vašeho vlastního popisu musím konstatovat, že přemejšlíte jak úplnej blázen..., resp. úplnej mimoň (asi tak jako kdybyste někdy ve svejch osmnácti odcestovala na Mars, a teď se z něj po pár desítkách let izolace vrátila zpět mezi lidi, poněkud to kontrastuje s výchovou dvou dětí);
myslet si, že bude naprosto OK, když 48 letýmu, jak píšete starýmu mládenci, začnete totálně a velmi aktivně obracet život na ruby (přesně tak to sama podáváte), může fakt jen magor (a ta jeho sestra je dle vašeho líčení taky prapodivnej případ, vy dvě ste se teda sešly... (že ste se zřejmě brzo značně sblížila se sestrou dotyčného, je ostatně taky trochu nestandardní))

milena
hodnocení

jeho sestra, měla radost, že si konečně někoho našel, že nezemře v hnoji jak mi řekla, navíc jeho sestra je kamarádka mé kamarádky, která mi o něm řekla, dokonce jsme si dělaly srandu, že ho nakonec oženíme, ano je trochu divný, ale zase žádný extrém, se kterým by nešlo pracovat a jak říkám, dovčera jsem měla pocit, že si mě váží a má mě rád, 50 přece není věk na házení flinty do žita
Vidím to podobně. Sestra získala spojence ve snaze bratra změnit. Takže ten má teď ze života peklo.
milena
hodnocení

jeho sestra je velice rozumná, ale asi jí taky nenávidí

... a kupodivu, takhle to fungovat nebude, a 50 letýho chlapa nevydrezírujete tak, aby zcela změnil způsob svýho života (teda aby v 50 radikálně změnil sebe) dle vašich představ, jaký nečekaný překvápko (opravdu, obě dvě uvažujete zcela praštěně, že si eště vzájemně notujete, situaci jenom zhoršuje);
ne, už značně starej člověk, vám fakt nebude vděčnej, když mu ve jménu jeho dobra začnete soustavně předělávat život

(mimochodem, vy ste schopná a ochotná si značně předělat celej svuj nynější život? - budete dělat něco, co jste dosud nedělala? (co já vim - třeba chodit na koncerty vážný hudby, opery, na výstavy (abyste byla kultivovanější)), a naopak nebudete dělat, co ste zatim dělala? (třeba omezíte nakupování zbytečnejch krámů, protože to je pokleslej konzumerizmus, přestanete číst kravský bulvární noviny nebo plytký časopisy, přestanete poslouchat blbý rozhlasový stanice a sledovat připitomnělý pořady v televizi (nebo radši televizi vůbec zrušíte, protože tu sledujou hluponi, a normální člověk si vybírá věci ke sledování z netu)), začnete chodit na dlouhý pochody (přestože doteď vás to vůbec nebavilo) / začnete zuřivě jezdit po ČR autem nebo hromadnou dopravou, abyste toho hodně poznala (přestože doteď vás to vůbec nebavilo), pořídíte si chatičku a budete veškerej svuj volnej čas věnovat jejímu udržování a vylepšování a neustálýmu rejpání se v zemi kolem chatky (přestože doteď ste nic takovýho nedělala a nikdy nechtěla dělat) - anebo naopak, pokud ste něco z toho dosud dělala, teď toho necháte ve jménu něčeho smysluplnějšího..., do svýho bytu si klidně necháte nastěhovat kupu pro vás nesmyslnejch krámů, začnete jinak vařit / případně přestanete vařit, protože je to blbost, chodí se do hospod / nebo přestanete chodit do hospod, protože je to kravina, a má se vařit doma, začnete / přestanete se líčit, protože doteď ste vypadala směšně, změníte šatník, protože váš dosavaní je lacině vulgární? atd. atd. - kolik z toho byste byla ochotná zkousnout, resp. eště bejt vděčná za to, jak nějakej spasitel konečně dává novou kvalitu vašemu doposud nicotnýmu podělanýmu životu?)

Haf - haf to perfektne zhrnul.

liska5

Protože je to hafhaf, kterej moc dobře ví, že starýho psa novým kouskům nenaučíš...A stejně si myslím, že až ona vypadne, že ten její pobyt tam na něm zanechá nějakou stopu, že chlap pak bude o level výš a přeci jen se v něčem polepší. Ale to on nikomu říkat nebude, aby se neshodil.

hodnocení

6x
Ano, chlap, kerý si do 50 žije sám po svém jak neandrtálec tak klidně i "spokojeně" dožije. Takto pozdě si na někoho cizího (který už je také starý a nepřizpůsobivý - bez urážky) zvykat a přizpůsobovat se není legrace, když už nefungují hormony jako v 18, které vše přebijí. Takže babu nezbytně mít nemusí, mohla už mu jednoduše dojít trpělivost s tím, že mu kecáte do života.
doplněno 27.05.23 20:15: Já jsem taky inženýr a klidně bych chodil jako bezďák. A mám podobného single kámoše. Kdo ví, jestli to není on. Taky tak zoufale tápe V něm se to pere, samozřejmě toużí po ženě a lásce, ale současně už si příliš zvykl na svůj klid. A obojí mít nemůže. Obávám se, že nakonec zvolí ten klid. Ale vždy po čase ho to začne hryzat a ozve se vám.
milena
hodnocení

je to inženýr, měl by se podle toho chovat a pokud mu opravdu vadím, tak to měl říct hned a ne mě nechat si myslet, že si váží toho co pro něj dělám,ale hlavně si myslím, že je v tom jiná žena

Jo, jo, já znám chlapy, kteří se chovají jak jezevci i v 35 a vůbec jim to nevadí.

milena
hodnocení

vidíte a řekněte mi, co z toho života mají, nevěřím že jim to může vyhovovat

Nevěřte, ale skutečně jim to vyhovuje. A jak jim do toho nějaká semetrika začne rýpat, začnou být nepříjemní, nerudní a brzy ji zavrhnou.

zaseja

A tobě nevadí pořád někoho komandovat a řídit mu život? To musí být všechno podle tebe? To sis nevšimla hned při seznámení, jak to má?

Přizpůsobovat se musí oba a ne jenom chlap.

V březnu jsem to taky ukončil po roce, jak se přestalo po létě dělat u ní na chatě, tak to začalo, denně hledala důvod mi něco vyčíst, to, co jí včera nevadilo a třeba i použité výrazy, které používala taky, tak druhý den už to najednou bylo u ode mě špatný.

Došlo to až tak daleko, že když jsem za ní přijel, tak jsem radši byl zticha, aby zase nebylo něco špatně, ale nakonec si stejně něco našla.

Skoro mi připadá, že jseš to ty, ale nás neseznámila kamarádka.

vernon
Nejlepší jsou semetriky, které si myslí že změní lidi okolo sebe, ale sebe změnit nechtějí a vadilo by jim, kdyby jim to někdo druhý dělal...

grehox
hodnocení

6x
Co říká jeho sestra, jak jste ho polepšila, vám může být úplně fuk. Nejste ve vztahu s jeho sestrou. Vy to možná nevnímate, ale prostě jste ho 2,5 roku převychovávala jak malého parchanta, aniž by o to stál. Asi již přišla poslední kapka a vytekly mu z toho definitivně nervy. Najděte si jiný objekt pro svou "péči".

mnd®
hodnocení

5x

Tak se nastěhuj ke mně.Je mi 52,vdovec s kocourem,budeš mít svůj pokoj,starat se můžeš o co chceš.Mluvit taky,protože si to udělám po svém.Stačí když uklidíš a možná někdy navaříš a vypereš.Děcka mi domů ale netahej.Jinak jsem čistotný a přítulný.

Včera jsi mu napsala aby se ti omluvil - proč mu to neřekneš přímo do očí?

Že opravdu odejdeš - takže máš kam jít a na ulici nebudeš...

Nedělej nátlak na chlapa a nepiš dopisy.Stejně si to udělá po svém.Znám to z vlastní zkušenosti.Když manželka něco chtěla tak jsem to just neudělal hned na rozkaz ale až potom někdy.

vernon
Nejlepší příspěvek...
Hodně blbý komentář. Co má dělat s dětmi, nechat je pod mostem?

vernon
hodnocení

5x
Lituju ho. Já bych taky nechtěl vztah se stíhačkou...

hodnocení

4x
A jak dlouho to s vámi vydržel?
milena
hodnocení

2,5 roku bez několika dní
Se divím,takhle komandovat.
milena
hodnocení

j si nemyslím, že jsem ho komandovala, chtěla jsem aby se cítil dobře, že třeba vytahaný svetr se nehodí jako obleçlečení do prace, že když má dva pokoje, tak by si je mohl zařídit atd., právě proto jsme si padli do oka s jeho sestrou, která mi několikrát děkovala, že se mi podařilo změnit jeho myšlení
Pokud v tom svetru chodí 20 let, tak se v něm asi cítí dobře, je s ním stostlý, je to jeho součást, možná ho i baví jím provokovat. Když mu kritizujete vytahaný svetr, je to možná jako by on kritizoval ženě vytahaná prsa. To asi nepotěší.
milena
hodnocení

to není jen svetr, ale třeba i dlouhe vlasy, jo nepadaly mu, ale skoro 50 lety chlap s dlouhymi vlasy? tak jsem řekla ostříhat, udělal to, vypadal úplně skvěle ale on si je zase asi mi natruc nechává narůst, tak jsem mu vysvětlila že ty jeho metalacke kapely jsou dobré pro puberťáky,takže je neposlouchal, ale poslední dobou je zase začal poslouchat, asi má potřebu se odlišovat nebo já nevím, přitom je tolik hezkých písniček na které jde i tancovat, no ale to by musel umět, na taneční nechodil, takže nic

původně sem trolení nepovažoval za pravděpodobný, protože podání mi vyznělo docela autenticky, ale po takovejch dalších detailech, a vůbec po takový smršti dalších reakcí (údajný) tazatelky, už si tak jistej nejsem

28.05.23 12:47

haf haf *palec2*

vernon
Je to jasný - dělá si z nás srandu...

hodnocení

4x

Ten váš přítel je takový ten typ - věčný chlapec. Je až k podivu, že s vámi tak dlouho vydržel. Nechte to být, nemá to cenu.

milena
hodnocení

já to neumím jen tak hodit za hlavu

Nakonec budete muset!

hodnocení

3x

Píšete o jeho sestře, co ona na to či ono...Jenomže její život to není a netýká se jí to. Vy to ze své strany vnímáte jinak než on. Vy si myslíte, že jste o něho pečovala a on by Vám měl být vděčný a měl si toho vážit. Jenomže jemu to zřejmě začalo vadit a být na obtíž. Je možné, že mu více vyhovují jeho zajeté koleje singl života, je i možné, že se objevila jiná žena. Ale s tím nic nenaděláte, ať je to jakkoliv. Respektujte to, že se s Vámi rozešel a žijte si svůj život. On ať si žije také ten svůj. Není malé dítě, nepředěláte ho a jeho představy o životě jsou evidentně jiné než ty Vaše..

doplněno 27.05.23 20:57:

On Vám řekl co mu na Vás vadí a proč se s Vámi rozešel. Dál asi komunikovat nechce. Tak ho nechte žít a investujte čas atd. do jiných věcí. On o to evidentně nestojí a je jedno, co si o tom myslí jeho sestra a Vy. Bylo to Vaše svobodné rozhodnutí mít vztah s takovým mužem a jeho rozhodnutí bylo, vztah s Vámi ukončit. Tak to prostě je!

milena
hodnocení

jenomže já to nemůžu a nechci jen tak hodit za hlavu, nějakou dobu jsme spolu byli, investovala jsem do něj čas a vlastně i peníze a nakonec mě nenavidí? já chci vysvětlení

A proč ho chcete po nás? Zkuste ho chtít po něm a obávám se, že vás nekompromisně pošle tam, kde záda přestávají mít své slušné jméno.

milena
hodnocení

chci se poradit, po včerejšku by mě to ani nepřekvapilo, ale za dobrotu na žebrotu

předpokládám že sestra je taky sama/rozvedená

hodnocení

2x

Este by ma zaujimalo vase zoznamenie, kedze dotycny bol podla popisu zle obleceny vlasaty stary chren. Co vas na nom zaujalo? Stacilo vam, ked bol slusny, tichy a nepil, vsak?

okla
hodnocení

2x

@milena tak to už je nepřítel?

doplněno 27.05.23 22:54:

Přítel bude asi zastydlý introvert, nespadnul na kostrč ve 13 letech?

Kdyby to byl chlap, tak tě prostě pošle do prdele rovnou a nebude skákat jak ty pískáš. Tím, že dělal všechno cos mu řekla, poslušně jak pejsek, tak to v sobě naakumuloval a pak to bouchlo.

Tím, že chodí jak Santusáka a poslouchá metal, tak to bude asi nějaká póza, chlapského na něm patrně nebude vůbec nic. Tebe na něm akorát baví, že ho můžeš dirigovat, ale to teď skončilo :))

hodnocení

2x

48letý svobodný, bezdětný v nezařízeném bytě a vy nic? Učil jsem rybu žít na suchu. Když už to málem uměla, tak chcípla.

mnd®

Takže týrání zvířat: zakony.centrum.cz/... učil jsi rybu žít na suchu

koze1

A kozla dojit (ten je nametenej :)

zaseja
hodnocení

2x

Proč mají ženský potřebu pořád někoho vychovávat a předělávat?

Na to mají přece svoje vlastní děti.

Když jim chlap řekne, že tenhle svetřík se mu na ní nelíbí, tak tomu podle ní nerozumí a ať je radši zticha.

hodnocení

1x

Rozvedená čtyřicítka s dvěma dětma. Nic proti čtyřicítkám. Ale nesmí to bejt zoufalky jako ty. Nomálního chlapa neseženeš, tak si musíš vystačit s tím,, co je volné a co nikdo nechce. To se pochopit dá. Ale musíš tedy dělat kompromisy. A ne tenhle brutus. Se divím, že tě ještě nevzal rýčem a někde nezahrabal. Co bejvalej, taky jsi ho měla za děcko?

p23®
hodnocení

0x

Nebuďte smutná. Každý rozchod bolí. O to více, když Vám řekne, že Vás nenávidí. Snažila jste se a pán asi o to nestojí. Možná, že si uvědomí Vaši ztrátu a ozve se. Neřešte to. Žijte si svůj život a buďte hlavně v pohodě. Vše přebolí.

Zdravím.

hodnocení

0x
Když si tak rozumíte s jeho sestrou,tak bydlete s ní.
Mám známou a její manžel,kterému je 56 roků má dlouhé vlasy a svůj styl oblékání.Jeho paní to vůbec nevadí a moc se jí líbí,jak u táboráku její muž krásně zpívá a hraje na kytaru.Nepíšete,proč vůbec jste chtěla s přítelem být,co jste na něm měla ráda.Jenom jste z něho chtěla udělat někoho jiného.

hodnocení

0x

Starého psa novým kouskům nenaučíš. Nicméně, má zažitý svůj styl života a osobně se divím, že to vydržel tak dlouho. Myslím, že řekl to, co opravdu cítí a to delší čas. Ostatně, mně by tohle chování partnera taky vadilo a šla bych od toho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]