Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaženu samotu domácím zvířetem

Od: kop odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,
bydlím s kamarádkou na bytě. Obě ještě studujeme a pracujeme. S rodinou se nestýkám, přátel tu moc nemám. Málokdy něco s kamarádkou podnikneme. Chybí mi společnost. Rada bych s někým pomazlila a měla fyzicky kontakt. Bohužel žádného přítele jsem během hledání nenašla a jelikož jsem často sama, ráda bych si pořídila zvíře. Akorát bych nechtěla žádné náročné zvíře. Spíš křečka nebo morče, popřípadě králíka. Myslíte si, že když si zvíře pořídím pomůže mi od samoty a budu se cítit lépe. Poslední dobou mám pocit, že nic nemá smysl.Ja fyzický kontakt potřebuji, ale nevím jestli takhle malé zvíře mi ho vynahradí.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nedoporučuji.

Morčátko jsme kdysi měli. Na mazlení moc nebylo. Aby nebylo stále v kleci jako v kriminále za mřížemi, pobíhalo si občas bytem. Přitom čuralo a kadilo a rozkousávalo šňůry a kabely položené na zemi.

Na "rozhovor" je ideální pes. A asi i některá kočka. Se psem se navíc dá jít při venčení všude tam, kde by se osaměla žena mohla cítit trapně. Ale pes patří do rodiny, kde s ním po většinu času někdo je. Vycházky vyžaduje za jakéhokoli počasí. Když čtu, že někteří psí čurají doma na vyhrazeném místě na pleny a jiné podložky, jen koulím očima. Žádnému pejskovi bych nepřála, aby byl jen a jen čímsi, co má zahnat samotu. Má to být parťák. Vy začněte hledat kontakt s lidmi třeba v nějakém domově důchodců. Někde vítají dobrovolníky, kteří starým lidem předčítají a i jinak je zabavují.

Ben dává podobnou radu, věřte, že na tom něco je!

Všechna plemena nejsou k dětem do rodin.

Gumídku, máte pravdu, ale on také není každý policejní psovod, ne každý má ovčí stádo a ne každý má tak málo sebevědomí, že si ho musí okázale dodávat psem budícím strach.

ben®
bimbam - ano, předčítat, pohovořit, ptát se jich na minulost, probrat soucasnost nebo je naučit s internetem (mobilem, tabletem). Ti lidé nejsou všichni trosky a řada z nich jsou inteligentní a stále při smyslech, ale také trpí samotou (i v tom kolektivu). A budou se těšit na každé další setkání.

@bimbam... to sklouzáváme do extrémů. Spíš šlo o to, že né každý pes je vhodný pro člověka, který ho bude mít vpodstatě jako hračku na vypovídání svých problémů.

Rodiný pes bude trpět samotou a pracovní pes bude trpět nedostatečnou péčí.

Tak aby se nesekla a hledala třeba Yorkšíra.

hodnocení

3x

Zvíře od samoty může pomoci, ne že ne. Ale:

není to hračka, má svoje nároky ( stravu a bydlení, často i společnost) a ty nároky nekončí v okamžiku, kdy se zamilujete a budete s přítelem, nebo třeba budete chtět jet na dovolenou apod.. Zvířátko je závazek!

Víte určitě, že nebude vadit vaší spolubydlící? Máte jistotu, že v případě, že onemocníte (nebo dokonce budete nějakou dobu v nemocnici), tak se o něj někdo postará?

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, ano, zvířátko může od samoty pomocí, ale pokud máte nedostatek fyzického kontaktu s člověkem, jste společenská i empatická, tak uvažujte o dobrovolnictví - např. v domově seniorů, kde lze pomáhat třeba jen tím, že budete dělat klientům společnost, vyslechnete jejich životní příběh, popovídáte si a dostanete třeba i nějaké rady. Zdravím!
okas
Někdo, kdo není schopnej se seznámit s klukem, to bude těžký introvert až nějaká fóbie, tak myslíš že půjde někam dobrovolníčit? Kéž by :)
ben®
okas - já tu tazatelku neznám tak dobře, jako Vy, tak se nesmíte zlobit, že si počkám na její reakci.

liska5
hodnocení

2x

To neradím. Králík ani morče chlapa nenahradí. To Tě bude nutit spěchat domů a ne mezi lidi. Pejska tak do důchodu, na samotu stáří.

Připomnělo mi to, jak jeden žák na gymplu nosil na rameni potkánka. Jedli spolu ve školní jídelně. Dostal svoje na vidličce. Kluk zas díky tomu zvířeti získával pozornost.

okas
To jste mu tolerovali POTKANA ve školní jídelně proboha? :) co na to hygieny :))

*zed*potkánka...ti možou všade... i do jídelny a papá na rameni se společným příborem..*smich*

hodnocení

1x

Spíš maličký pejsek.Ten je kontaktní a při vycházkách by jste se i snadněji seznámila s lidmi.Pejskaři jsou zvyklí,že je osloví jiný pejskař a dají se do povídání.Malý pejsek se dá naučit i tomu,že vykoná potřebu na papírovou podložku,když by jste byly s kamarádkou déle pryč.Ti malí hlodavci vám lásku moc nedají,i když králík ,nebo morče si k vám rádi přiběhnou pro něco dobrého.

hodnocení

1x
Souhlasím s Aknelkou. Budete na psa mít dost času, máte finance na veterináře a co s pejskem, až budete muset se školou třeba na lyže?

stalker
hodnocení

1x
Ne, domácí mazlíček je pouze zpestření. Vy hledáte obětí a chcete zahnat samotu. Potřebujete něčí zájem, péči a trávení času ve dvou. Zvířátko ve vašem případě bude jen starost navíc. Najděte si přítele a hledejte aktivně. Nečekejte pořád až vám v tom vašem uzavřeném světě někdo spadne do klína. Buďto choďte někam na zábavy, mezi lidi, atd. Pokud na to nejste, tak inzerát na nějakou seznamku (lépe alespoň na 2) a sama aktivně hledejte a pište. Nejste jabko na trhu, kde chodí muži a vybírají, snažte se taky trochu jít štěstí naproti. Držím palce...

hodnocení

1x

Zvířátko určitě v samotě pomůže, ale není to jen radost, samozřejmě i starost. Nelze jen brát a očekávat, také je potřeba tomu tvorečku něco dát, lásku a starostlivost. Až si rozmyslíte, jaké by vám dělalo radost, všechno si o něm přečtěte a nastudujte, aby pak ten tvoreček nebyl nešťastný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]