Nejste přihlášen/a.
Je neuvěřitelné, co si dnešní rodiče dovolí ... já bych je reklamoval. Nebo aspoň zažaloval... klidně u mezinárodního soudu...
Chápeš tu ironii a vlastní hloupost? Ber to jako životní zkušenost. Pokud se budeš chovat tak, aby se rodiče nerozčilovali, nebudeš mít rozbitý telefon...
Ta věc má více možných pohledů... Jako ublížený a nepochopený syn nevidíš vše ostatní... Někdy prostě "bouchnou saze" - nahromadí se tolik drobností, obalů od oplatků v pokoji pod postelí, neuklizený hrnek po snídani, kopnuté boty do prostoru šatny... - a k tomu rodiče řeší takové maličkosti, jako je uživit rodinu, zaplatit bydlení...
Toho rozbitého telefonu určitě litují i rodiče... - kolikrát za den řekli něco ve smyslu "už to vypni"? Resp. - kolikrát za den jsi to skutečně slyšel? Protože já sám mám často chuť vzít telefon některého ze synů a mrsknout ho z okna... U mne stačí vypnout wifi, protože nemají data.
Zkus to trochu otočit - buď nějakou dobu výjimečně hodný a dávej si pozor, abys nezapomněl na své povinnosti. Třeba se chytnou za nos a řeknou si - no to jsme teda vyvedli... musíme mu telefon koupit nový, lepší.
Ale čumět při tom dál do telefonu jsi nezapoměl, že jo.
A přitom třeba stačilo říct promiň, vyskočit a jít to hned uklidit.
chce nad tím zauvažovat a zapátrat v paměti ... probrat si co tomu předcházelo ..nemyslím zrovna v té minutě ale celkově jak se doma chováš a komunikuješ s rodiči a jak se říká-špatné slovo ani párem volů pak neodtáhneš...ne že já jsem ten kterému je ze všech stran ubližováno a basta...já to vidím že to nebude zas takové jednostrané...v první řadě si uvědom že dokud jsi pod střechou svých rodičů kteří Tě živí,šatí ...tak musíš dodržovat jejich pravidla...určitě ten telefon nerozbili jenom k vůli nějakém drobkům...ale kdo ví jestli si to vůbec připustíš že sis to celé zpískal sám a že to celé se už gradovalo delší dobu
smode2: Bude, následovně: Manželka vezme nůž a zapíchne Vás. A vy na to co?
S těmi procenty bych byl opatrný ![]()
Pane Ampére, možná se budete divit, ale skutečně beru
jsem nechtěné dítě a svým hloupým, chudým a agresivním rodičům jsem se o to, abych zde žil, nikdy neprosil, takže mi tím manželka udělá dobrou službu. Alespoň mi to tady zkrátí..bohužel by ji pak zavřeli..to by se muselo nějak právnicky dořešit ![]()
Vy tomu tak rozumíte
ale buďte v klidu - s vámi to vaše rodina taky rozhodně nevyhrála. Ale hlavně tady nemusí všichni dělat z tazatele neposlušné a hloupé dítě a z jeho rodičů bohy. Přišel se sem zeptat a opět dostal sodu. Nic jiného neumíte. Už sem nepáchne a ani se mu nedivím. Moje rada je nejlepší a starou gardu akorát děsí, že funguje a ztratili byste nad dítětem moc ![]()
Kolemjdouci: ano, pokud protistrana nepochopí princip ihned, je dobré poznamenat po prvním "protirozbití": "Jestli mi rozbiješ ještě něco dalšího, rozbiji ti i já něco dalšího. Pokud nic nerozbiješ, nic nerozbiji ani já. Moc nad touto situací máš plně ve svých rukou. Rozhodnutí je na tobě."..nebude trvat dlouho a přestane.
Dobrý den.
Pokud žijete společně s rodiči je potřeba je poslouchat. Ale myslím si, že by se rodiče takto chovat neměli. Když se jim něco nelíbí, mají to říci a řešit to. Ne věci rozbíjet. Nyní by měli přispět na telefon nový. Zkuste to s nimi nějak domluvit.
Zdravím.
Však jsem psal, že nikdo nevíme ...
ale z prvních vět Vašeho příspěvku to není poznat, páč jste hned odsoudil místní rádci, úroveň této poradny i rodiče. Jako byste věděl, jak to u nich probíhalo. Jsou i jiní, kteří nevěří, že to bylo tak, jak tazatel píše.
co můžu udělat***chovat se tak, aby se to příště nestalo.
Ještě zde chybí vyjádření rodičů, jak to bylo z jejich pohledu.
To máte pravdu. Nejlépe se vzdálit do jiného bytu. Na dálku se věci rozbíjejí poměrně těžko
nicméně s vyjádřením rodičů je to ošidné. Kdybyste chtěl vyjádření např. mojí maminky na podobnou situaci, nabyl byste po rozhovoru s ní dojmu, že je to ta nejhodnější a nejspravedlivější osoba ve Vesmíru, které, když už něco, každý jen ubližuje. Přesto ji téměř celá rodina odstřihla, neboť je to mistryně manipulace s narcistickou poruchou osobnosti. Zkuste o tom něco načíst, velmi zajímavé ![]()
Nic. Brát to jako životní zkušenost a přijít na to, proč jsou rodiče tak na nervy a asi se jim klidit co nejčastěji z cesty. Toto není normální a vaši rodiče mají určitě vážné potíže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.