Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zboží z EU (amazon.de) (CLO a DPH ne) - zalezi na miste/skladu odeslani atd?

Od: amazonde odpovědí: 6 změna:

Dobrý den
Pri nakupu zbozi (fyz. osoba, ne na firmu), odkudkoliv z EU (konkrétně hlavně mám na mysli z amazon.de) a pri dorucení do CR, se NEPLATI ani CLO ani DPH (!) (bez ohledu na vysi ceny)...? Tzn. platim jen to co mi napr. ten amazon.de ukaze. Nic vic.
1) Zasekne se zbozi nekde na celnici? Probehne vubec nejake celni rizeni o kterem musim vedet? Nebo v tomto pripade jde vsechno naprosto bezproblemove (nevyžaduje jakkoukoliv moji součinost) a je to v podstate jako bych nakupoval zbozi u ceskeho E-shopu ( s tim že ke mě půjde o něco dele, protoze jde z EU a ne z CR)...?
2) Pokud vím tak záleží na umistění skladu ze ktere zboží jde...? Tzn. i když zboží koupím z amazon.de (EU), tak pokud zboží pujde az z Číny (čínského skladu) tak BUDU (!) platit jak CLO, tak i DPH... Tzn. je to jakobych to nakupoval přímo z Číny... ano?
Pokud NECHCI platit ani CLO ani DPH, tak musí být splněny dvě podmínky - nakupovat z EU eshopu (třeba amazon.de) A ZAROVEN zboží musí jít ze skladu v EU...správně?
3) Konkretkne napr. bych chtěl koupit toto:
Amazon.de
Mě se tam zobrazuje:
91,50€
Doručení ZDARMA úterý, 30. květen.
O trochu níže je:
Platba: Zabezpečená transakce
Odesílatel: Amazon
Prodejce: BAOSHISHANDE (nějaky čínan asi)
Já to chápu tak že bych měl platit JEN tech 91,5 EUR... NEMEL bych platit ani CLO ani DPH...? Soudím tak, protože:
1) Jako odesílatel je tam uveden Amazon (tzn. melo by to jit z amazonu z EU...?)
2) Datum doruceni je dost kratke - už 30. května (v době psaní příspěvku je 25. května)... Tzn. jen 5 dní pro duručení... Na základě tohoto předpokládám že to pujde odněkud z EU skladu (a tím pádem nebudu muset platit ani CLO ani DPH)... Pokud by to šlo fakt někde až z číny, tak bych předpokládal že datum dodání bude o dost delší/pozdější... (anebo je to schvalne lžive uvedeno to datum a zboží pujde stejně z číny...?)
Z těchto dvou bodů soudím že u tohoto nemusím platit ani CLO, ani DPH...
Správně...?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tohle bude lepší asi konzultovat s celním úřadem. Obecně platí, že pokud nejde o zboží na které platí výjimka alkohol, tabák a pod. Platí v rámci Unie zásady volného pohybu zboží a osob v rámci prostoru Schengen. Kdyby Číňan chtěl posílat zboží z EU warehouse bez toho aby ho celně odbavil muselo by být celou cestu pod celní plombou s tím, že k proclení dojde až u příjemce. Pro jistotu bych si ale na celnici zavolal.
amazon
hodnocení

Díky... ale to celníci nebudou vědět ne...? To bych si spíše měl zavolat do toho amazonu s dotazem přímo k tomuto konkrétnímu zboží ne..?

hodnocení

0x

Stačí si rozkliknout modré poznámky:

"Ceny zboží prodávaného společností Amazon se na našem webu zobrazují v eurech včetně německé DPH. Konečná cena se ale může lišit podle skutečné sazby DPH, která platí pro vaši objednávku. V případě objednávek do jiných zemí EU a Severního Irska bude z ceny odečtena německá sazba DPH a přičtena příslušná sazba DPH cílové země. Konečná cena při dokončení objednávky bude odpovídat sazbě DPH cílové země Vaší objednávky."

amazon
hodnocení

No takže v nákupním košíku těsně před finální konfirmací objednávky bych měl vidět celkovou konečnou cenu...Chápu to správně...?

To ale nezaručuje vyloženě podle mě že nebudu muset platit něco (clo?) i v ČR...

Poznám podle něčeho odkud to zboží půjde? (z EU skladu nebo z čínského skladu)...? Já to chápu tak jak jsem psal - uveden "Odesílatel amazon" a doba doručení jen 5 dní... Z obojího soudím že to pujde z nějakého skladu v EU a tím pádem už v ČR nebudu muset NIC (DPH ani CLO) dodatečně platit...? Chápu to správně?

ml

Podle mě pokud objednáváte z německého Amazonu, to je EU, tak oni zaplatí evropské DPH i CLO. Objednával jsem tam jen jednou (myslím, že to bylo de a tvářili se strašně česky, i když ty strojové překlady byly příšerné, nevím, že tak bohatá firma jako amazon, co má několik skladů i v čechách nenajde někoho na překlad těch textů do češtiny), šlo to z číny, kde bylo sledování balíku s rozlišením na sekundy až skoro do naložení do letadla (asi 20 položek typu vyskladnění, převoz...), pak balíček zmizel asi na týden (poslední bylo pořád letiště někde v číně), až najednou se tam zpětně objevilo sledování české pošty (počínaje cargo letištěm a konče adresát nezastižen (= nikdo se o to ani nepokoušel)) s rozlišením jen na dny, takže vše v jeden den. Následující den jsem si to na poště vyzvednul a za další 4 dny mi přišel lístek adresát nezastižen.

jano123
hodnocení

0x

Z AMAZON.de, sa žiadne CLA, ani žiadne ďalšie poplatky neplatia, sme EU...

Treba sa zaregistrovať, platba vopred cez homebanking, vyššia cena je

iba cez dopravu kurierom.

Dobré je, ale robiť objednávku, s niekym, kto vie dobre nemecky, a vie sa v tomto

prostredí orientovať. Ja som od nich cez známeho obj. minipočítač...*zdravi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]