Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rizika- založení BÚ pro jinou osobu na své jméno

Od: denny276® odpovědí: 14 změna:
Dobrý den drazí *slunce* Kamarádka mě žádá, zda bych byla ochotná založit si na své jméno bankovní účet, ovšem samozřejmě aby byl účet k dispozici jí. S její rodinnou a pracovní situací jsem obeznámena. Vím, že když jsme byly s maminkou v bance a ona prohlásila, že vybírám z bankomatu já a že platím její kartou a naopak občas ona to samé dělá s mou kartou, bankovní pracovnice se málem zjevila, že pácháme podvod. Takže jsme musely udělat jakési dispoziční právo k oběma účtům. Takže - kamarádka má společný účet s mužem, oba mají k němu právo, jí tam chodí výplata,on její peníze často vybírá na své úlety. Ona si ale nemůže zřídit svůj vlastní účet, protože mají oba exekuci. Je to asi strašná pitomost, zřídit ji účet na mé jméno, zřejmě i podvod tedy. Ale jaké jsou reálné možnosti zneužití nebo jaká jsou rizika? Také přemýšlím ,jak ji decentně říct, že založení účtu na mé jméno nepřichází v úvahu. Děkuji *srdce*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

13x
Dobry den, myslim, ze se tomu v “pravnicine” rika mareni uredniho rozhodnuti a to je asi az trestne (cesky to je “ojeb” veritele, ktery ceka na sve penize). Vam to nic dobreho neprinese, starosti zrejme ano. Zdravim!
hodnocení

No jo, už párkrát to po mě lidé chtěli a nikdy jsem nad tím ani nepřemýšlela, vždy jsem tuhle možnost razantně zamítla. Musím to udělat i nyní. Teď jsem nad tím přemýšlela asi hlavně kvůli tomu, že člověk vidí to, jak si půjčuje na jídlo pro děti a podobně.

hodnocení

8x

Spolupachatelstvo trestneho cinu poskodzovania veritela, staci vam to takto?

Kamosku natvrdo odmietnite a hotovo.

hodnocení

7x

Tedy nechápu, proč Vás chce "kamarádka" dostat do průšvihu? Jak ji to vůbec napadlo? Důrazně odmítněte.

pilivoj
hodnocení

5x

Dejte na radu co Vám zde radí. Nedělat to. Zaděláte si na problém, a budete brzy pak v exekuci Vy. Jak jí to říci decentně?

´´Ty jsi se zbláznila?´´

easy
hodnocení

4x

V případě maminky a platby kartou o nic nejde, kde není žalobce...

V případě, kdy víte, ze se dotyčný vyhyba placeni exekuce jste spolupachatelkou jeho podvodu.

A to nemluvím o tom, že na ten účet mohou přicházet peníze, a ty mohou být z trestné činnosti :) Ona je vybere utrati, a vy je pak budete muset splatit :)

Pokud je to velmi dobrá kamarádka, tak si může poslat nějaké peníze na účet pokud přesně uvedeno, odkud ty peníze jsou, ale určitě s nimi nemůže disponovat, pokud je cizí.

Pokud nemáte klíče od jejího bytu, no tak ji nedávejte klíče od svého účtu, EASY.

hodnocení

3x

Když na to exekutor přijde, čeká Vás pravděpodobně minimálně podmínka.

hodnocení

3x

Existuje i jiná možnost, ať se kamarádka poptá.

cnb.cz/...

hodnocení

Zajímavě. O této možnosti nevím. Sdělím ji to k prostudování a k popřemýšlení. Děkuji.

hodnocení

2x

Proč si kamarádka neřekne někomu z rodiny? Rodíčům nebo sourozencům?

Já takhle "půjčil" svůj BU který jsem měl a nevyužíval bratrovi, protože to je rodina...ani blízkým přátelům bych něco takového neposkytl. Ale mohu Vám říct, že i když to byla rodina, tak z toho bylo víc problémů než užitku, protože je nezodpovědnej. Takže jsem mu účet sebral. A vám bych radil se do ničeho takového vůbec nepouštět, navíc v případě "cizího" člověka.

hodnocení

2x

At si založí Revolut :D

Revolut je taky v exekuci, budou na tom stejně:)

ocet
hodnocení

0x

Hele jak skoncite kdyz budete delat nepravosti s uctem : tydenikpolicie.cz/...

Sebrali 10 studentu, nevim zda to byli jen kone jak tady tazatelka anebo pachali ty podvody

hodnocení

0x
Když ji zaplatíte tu exekuci vyjde to možná levněji. A hlavně možnost chtít peníze zpět zůstává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]