Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fixační podložka protéza

Od: libek odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Mám celkovou spodní protézu. Použil jsem fixační krém Protefix lepidlo. Lepidlo má odolávat tekutinám slinám a potrava by se neměla dostat pod protézu. Ráno jsem nanesl krem na protézu před snídaní. Jenomže po obědě byla protéza celkově uvolněna. Četl jsem že po určité době ubývá kosti kde je protéza přilepena. Četl jsem že lékárny mají na prodej fixační podložky Protefix. Zamezí podložka problémum co jsem popsal? Jaké máte zkušenosti mužete poradit atd? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Používáním jakéhokoliv fixačního lepidla zubní protézy atrofuje/scvrkává se/ dáseň.Kost tam ubývá proto,neboť tam nejsou zuby a nevyvíjí se na ni takový tlak při žvýkání jako kdyby tam byli.Ale u každého jedince je to jinak.Vlastní zkušenost nemám,ale pokud nezkusíte,nevíte.Kupte,vyzkoušejte,používejte nebo se vraťte k zaběhlému používání.

okolik

Veškeré fixační prostředky chcete-li lepidla fungují na bazi škrobu, obecně nelze očekávat kvalitu - funkčnost skusu čelisti jako při vlastních zubech.

Již jsem zde uvedla několikrát spodní náhrada je bez šancí, aby držela.

Horní náhradě pomáhá přilnavost oblouku patra, pokud je rovné jako přistávací plošina je výsledek nulový.

Jediná možnost jsou implantáty, ale je to běh na dlouhou trať a pohybuje se cena ve statisících.

Co se týká podložky, domnívám, se jde o reklamní trik. Můžete vyzkoušet a uvést zde info pro případného tazatele.

hodnocení

0x

Ono je to ovšwm ambivalentní. Jistěže chceme, aby zubu držely, ale dost by nás zaskočilo, kdyby nešly vyndat. Takže účinnost "levidel" se musí pohybovyt mezi těmito dvěma póly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]