Nejste přihlášen/a.
Brzy budeme řešit refinancování hypotéky, končí fixace, ted mi z jiné banky nabízejí výhodný uver na cokoliv.
Zatím nevím podmínky u stávající banky, to budu vědět až v srpnu. Jde mi o to, jestli vubec může být výhodnější uvěr než hypotéka. Že bych ten uvěr vzala už ted a splalita tím na podzim hypotéku celou.
Tak to určitě nikoliv, protože úroky i inflace budou klesat, inflace má být jednociferná
já budu mít R fixaci někdy za dva roky kdy už ty úroky z hypotéky budou stoprocentně dolu
Ale jestli máte R fixaci někdy v září, tak už v červnu se jistě můžete doptat na předpokládanou nabídku, možná už teď, zkoušel jste to a co vám řekli?!
vám asi už bývá méně než 1 000 000 že? To je pro většinu banky neatraktivní a nenabízejí tam žádný slevy, přesto bych potom poptal všechny banky, je zo cca hodinky času
Spotřebitelský úvěr pravděpodobně nebude mít výhodnější úrok než hypotéka. Hypotéka je totiž pro banku méně riziková, jelikož je krytá zástavním právem k vaši nemovitosti a je dán účel k čemu jsou peníze od banky využity. Z této logiky je velmi nepravděpodobné, že by hypotéka byla dražší. Kromě úroku sledujte i RPSN. Někdy jsou papírově nižší úroky vyváženy právě jinými náklady s úvěrem spojenými (např. měsíční poplatek za vedení účtu, povinné pojištění schopnosti splácet apod.). Nakonec tak může být splátka i při papírově nižším úroku vyšší.
Určitě si nechte udělat nabídky i u jiných bank, kam můžete zbývající část hypotéky převézt. Je mi jasné, že je časově celkem náročné oběhnout všechny banky. Naštěstí dnes už existují různé aplikace, které vám dokážou nabídku na refinancování u jiných bank spočítat. Ihned tak uvidíte, zda můžete jinde dostat lepší nabídku. Mám dobrou zkušenost s aplikací Orbi (dá se stáhnout do Androidu i do iPhonu). Zadal jsem tam data o své hypotéce a vyskočila mi nabídka asi 8 bank, za jakých podmínek bych mohl přejít k nim. Dokud jsem nic nepotvrdil, že mám zájem, nikdo mi nevolal ani nepsal a nechávají to tedy na klientovi, jak se rozhodne. Tak případně vyzkoušejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.