Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Refinancování hypotéky úvěrem z jiné banky

Od: bbb® odpovědí: 8 změna:

Brzy budeme řešit refinancování hypotéky, končí fixace, ted mi z jiné banky nabízejí výhodný uver na cokoliv.

Zatím nevím podmínky u stávající banky, to budu vědět až v srpnu. Jde mi o to, jestli vubec může být výhodnější uvěr než hypotéka. Že bych ten uvěr vzala už ted a splalita tím na podzim hypotéku celou.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
O kolik a na jak dlouho půjde? Protože už jen brát si teď druhý úvěr, který použiješ až na podzim, ale úrok platíš je totální blbost. Časem hypotéky určitě poklesnou. Takže já bych vzal fix na co nejkratší dobu, abych měl prostor příští termín. Nech si udělat konkurenční nabídky pro refinancování hypotéky, jsou schopni nabídku dát i rok dopředu. Jinak k podstatě dotazu - becně vzato jsou úvěry o dost dražší, než hypotéka. Teď je zrovna takové pitomé období, ale trh se srovná. My taky v 2008 platili najednou skoro 7% místo 3,6%.

voda
hodnocení

2x

Tak to určitě nikoliv, protože úroky i inflace budou klesat, inflace má být jednociferná

já budu mít R fixaci někdy za dva roky kdy už ty úroky z hypotéky budou stoprocentně dolu

Ale jestli máte R fixaci někdy v září, tak už v červnu se jistě můžete doptat na předpokládanou nabídku, možná už teď, zkoušel jste to a co vám řekli?!

vám asi už bývá méně než 1 000 000 že? To je pro většinu banky neatraktivní a nenabízejí tam žádný slevy, přesto bych potom poptal všechny banky, je zo cca hodinky času

bbb®
hodnocení

Fix konci v rijnu, v bance rekli ze se mam ozvat tak v srpnu. Mam v planu se v srpnu obratit na vice bank skrz urokovou sazbu. Zbyva tak cca 600 tis. Jen me zajimalo jestli muze byt uver vyhodnejsi.
Takze pockam do srpna. Pocitam s fixem jen na rok. Snad to pujde dolu.
Určitě si nech udělat nabídky konkurence. S těmi pak můžeš minimálně přitlačit stávající banku, aby dorovnala popř ještě nějakou desetinku ubrala. A neřeš to tři týdny před fixem, to už je jaksi pozdě. Běž tam aktivně ještě chvíli před nabídkou banky.
otas
Ozvi se jim pisemne 4 mesice predem s tim, ze POZADUJES jejich nabidku vycislit nejpozdeji 90 dnu pred datem fixace

charlton
hodnocení

2x

Spotřebitelský úvěr pravděpodobně nebude mít výhodnější úrok než hypotéka. Hypotéka je totiž pro banku méně riziková, jelikož je krytá zástavním právem k vaši nemovitosti a je dán účel k čemu jsou peníze od banky využity. Z této logiky je velmi nepravděpodobné, že by hypotéka byla dražší. Kromě úroku sledujte i RPSN. Někdy jsou papírově nižší úroky vyváženy právě jinými náklady s úvěrem spojenými (např. měsíční poplatek za vedení účtu, povinné pojištění schopnosti splácet apod.). Nakonec tak může být splátka i při papírově nižším úroku vyšší.
Určitě si nechte udělat nabídky i u jiných bank, kam můžete zbývající část hypotéky převézt. Je mi jasné, že je časově celkem náročné oběhnout všechny banky. Naštěstí dnes už existují různé aplikace, které vám dokážou nabídku na refinancování u jiných bank spočítat. Ihned tak uvidíte, zda můžete jinde dostat lepší nabídku. Mám dobrou zkušenost s aplikací Orbi (dá se stáhnout do Androidu i do iPhonu). Zadal jsem tam data o své hypotéce a vyskočila mi nabídka asi 8 bank, za jakých podmínek bych mohl přejít k nim. Dokud jsem nic nepotvrdil, že mám zájem, nikdo mi nevolal ani nepsal a nechávají to tedy na klientovi, jak se rozhodne. Tak případně vyzkoušejte.

hodnocení

2x

Já si v KB předjednal rok dopředu před koncem fixace novou úrokovou sazbu.
Určitě na nic nečekat a obejít si konkurenci.
"Výhodný úvěr na cokoliv" nebrat, vždy bude míň výhodný než hypotéka!

jirkaqwe
hodnocení

0x
Úroky na cokoliv si nebudete narozdíl od úroků na hypotéku odečíst z daní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]