Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zboží na aliexpress jestě neodeslali, co s tím?

Od: beranka odpovědí: 12 změna:

Zdravím, odeslala jsem objednávky na ali express 3 z toho už odešli, že to poslali hned nasledující den, ale další 3 ještě neodeslali a už to bude skoro týden. Myslíte , že to jěště pošlou mám to už zaplacené? Co s tím dělat mám ještě čekat nebo jak? Díky za odpovědi

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Máte tam datum do kterého to mají odeslat jsou to většinou 2 týdny. Pak Vám vrátí peníze a prodejce nějak penalizuji.

beranka
hodnocení

Všechno je to zboží z číny , žádné sklady v evropě to nemá. U dvou objednávek datum dodání je 25.července a u té jedné je to 10 . června což myslím , že z číny je velmi neraálné , když to ještě ani neposlali .

Tak jsem z toho jelen já. Máte ty objednávky v jakém stavu? Processing anebo shipped? Jeden obří sklad je v Polsku (docela velký) což by mohla být zásilka, která dorazí do 10. Ta 25. Jde z Číny nebo jiného skladu. Pro detailnější informace kde se balíček nachází použijte třeba web 17track nebo parcelsapp.com/...
Občas se může stát, že balíček uvízne na celnici. Kde může strávit 3-5 týdnů

Mě už od 20.4 "stojí" zásilka na celnici - a je to prostá plastová síťka ( co tam s tím tak dlouho dělají netuším ). - jestli to kontrolují po molekulách.

Slavo buď v klidu já čekal půl roku na zásilku, která byla na celnici a přišla teprve včera *smich* jednalo se o menší venkovní teploměr

beranka
hodnocení

Já mám ty objednávky ve stavu processingu , takže jsem neklidná , že se nic neděje . zítra už to bude týden. Tak jestli někdo nemáte podobnou zkušenost, abych věděla s čím počítat. Díky

centaurus

Prodejce má nějaký limit na odeslání zboží, pokud ho nedodrží, Aliexpress vám vrátí peníze, to se děje automaticky. Stává se, že prodejce z nějakého důvodu zboží nemá, většinou pak hned nebo po pár dnech žádá o zrušení objednávky. Čtete zprávy od prodejců?

beranka
hodnocení

Žádné zprávy od prodejců právě nemám. S tím to problémemn se setkávám poprvé ,mě vždycky odešlo všechno hned do 3 dnů nejpozději . Ale tohle stále ve stavu processingu . A dnes je to týden. Jiný prodejce ho nemá. Přece kdyby to zboží měli proč by ho už neposlali? To je divné ne,? Nebo stalo se někomu , že to měl stejné ve stavu processingu a nakonec objednávka odešla za týden či podobně?

Na odeslání zboží jak jsem zmínil mají dva týdny, Dva týdny! Do té doby musite čekat pokud to nepošlou budou Vam peníze vráceny. Jednou se mi stalo, že to zpracovávali 12 dní. Musíte prostě jen čekat.
centaurus

Mně v cca 80% případů zboží odešlou do 2 dnů, ale už se mi stalo, že prodejce mi po týdnu psal, že zboží nemá a poprosil mě, abych objednávku zrušil, jiný mi cca po týdnu poslal zprávu, že nemá požadovanou barvu, jestli může poslat jinou. Máte dvě možnosti, čekat (a případně kontaktovat prodejce s dotazem, kde to vázne), nebo objednávku zrušit, což lze dokud prodejce zboží neodešle.

hodnocení

0x

Mnohem spolehlivější a taky levnější je polské ALLEGRO. Zkus.

jaroslavdupal

právě jsem byl okraden přímo Aliepressem. objednal jsem si světle modrou jeans bundu za 27,79 € dostal jsem nehezkou tmavě modrou a zcela jinou značku. otevřel jsem spor. Aliexpress navrhl že si mám bundu nechat a že vrátí 16,67 € . to jsem odmítl. proč bych měl tratit 11 € za bundu k ničemu nepoužitelnou. napsali ať vrátím zpět . poštovné zpět od české pošty stálo 699,-Kč čili 26,67 €. bunda byla doručena zpět a přijata odesilatelem. Aliexpress ukončil spor s tím že mi vrátí zpět částku 27,79 € a můj nárok na zaplacení poštovného Aliexpress odmítl takže nemám nic a stálo mne to 700,-Kč

nyní řeším další spor objednal jsem 3. března tři různé bundy z berana a zaplatil 24.901,14 Kč divné mi bylo že balík vážil 1,95 kg dozazil na celnici, tam jsem deklaroval že je v balíku jedna bunda a bylo vyměřeno clo a DPH 2.895,- Kč. ale v balíky byly dvě koženkové bundy. k tomu abych dostal clo a DPH zpět bych musel odeslat zásilku zpět do číny cena poštovného kolem 900,- Kč Aliexpress ale nabízí jen vrátit zaplacenou částku

z Činy nakupovat jen drobné věci malé hodnoty tam zatím přišlo vše v pořádku a s Aliexpressem ve sporu nemáte šanci spor s jeans bundou prostě spor ukončili s tím že mám slabé argumenty a v případě jedné z bund která byla proclena tak clo a DPH označili jako můj přirozený náklad žádnou podporu od Aliexpessu jsem nedostal, sten striktní KONEC

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]