Dobrý den, je mi 16 let a ve čtvrtek jdu na pohřeb své babičky. Vůbec nevím co na sebe. Mám plánu si vzít volné černé kalhoty a upnuté dlouhé tričko. Akorát boty vůbec nevím. Nemám žádné “na pohřeb”. Chtěla bych si vzít Nike dunk (jsou černo, bíle). Nejsou to sportovní boty. Můžete se kouknout na net jak vypadají. Myslíte si, že jsou nevhodné? Že bych si je neměla brát? Děkuju
Na pohřeb je hlavně nevhodná už jenom kombinace kalhot a trika. Na pohřeb bys měla jít formálně oblečená, ideálně v černých šatech/černý sukni a košili/halence. A boty lodičky/sandály/baleríny + silonky, pokud budeš mít boty s uzavřenou špičkou. V šestnácti už bys měla ctít etiketu, už nejsi malá holka.
Stačí nejít v barevném a strakatém jak Dan Nekonečný.
Proč dělat něco, co vyžaduje okolí? Pokud dělají pohřeb lidi, kteří nic takového nehrotí, tak není důvod se přetvařovat a hrát si na etikety.
karolina*
Taky si myslím, že moc není důležitá etiketa. Je jasný, že je neslušné jít v jasných barvách atd… Ale osobně si myslím, že na černých kalhotách a tričku není nic špatného. Šaty ani sukně já nejsem. Nemám to ráda. Takže ani jedno z toho nemám doma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.