Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na pohřeb

Od: karolina* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, je mi 16 let a ve čtvrtek jdu na pohřeb své babičky. Vůbec nevím co na sebe. Mám plánu si vzít volné černé kalhoty a upnuté dlouhé tričko.
Akorát boty vůbec nevím. Nemám žádné “na pohřeb”. Chtěla bych si vzít Nike dunk (jsou černo, bíle). Nejsou to sportovní boty. Můžete se kouknout na net jak vypadají.
Myslíte si, že jsou nevhodné? Že bych si je neměla brát?
Děkuju

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Vadilo by to babičce?

doplněno 23.05.23 23:03:

A to je důležité. Že tam jste.

karolina*
hodnocení

Myslím si, že ne. Babička by byla ráda, že tam jsme.

O to přesně jde. Né o hadry.

liska5

Tmavé oblečení - kalhoty n. sukni a tmavou halenku. Určitě bez nápisů, svítících tkaniček, holého břicha, sportovních triček... ...

ctieti
hodnocení

5x

Na pohřeb je hlavně nevhodná už jenom kombinace kalhot a trika. Na pohřeb bys měla jít formálně oblečená, ideálně v černých šatech/černý sukni a košili/halence. A boty lodičky/sandály/baleríny + silonky, pokud budeš mít boty s uzavřenou špičkou. V šestnácti už bys měla ctít etiketu, už nejsi malá holka.

Vyprdnul bych se na etiketu. Zesnulé to nevrátí.

Stačí nejít v barevném a strakatém jak Dan Nekonečný.

Proč dělat něco, co vyžaduje okolí? Pokud dělají pohřeb lidi, kteří nic takového nehrotí, tak není důvod se přetvařovat a hrát si na etikety.

karolina*
hodnocení

Taky si myslím, že moc není důležitá etiketa. Je jasný, že je neslušné jít v jasných barvách atd… Ale osobně si myslím, že na černých kalhotách a tričku není nic špatného. Šaty ani sukně já nejsem. Nemám to ráda. Takže ani jedno z toho nemám doma.

Najdi to nejvhodnější co máš doma a v tom jdi.

K vůli pohřbu se hadry nekupují. Použiješ je 4x a pokud nevyrosteš do šířky či délky a co pak s nima.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]