Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flíčky na kůži

Od: evca odpovědí: 6 změna:
Zdravím!
Před pár dny se mi po sprše začaly objevovat takové suché načervenalé fleky.
Pár minut po sprše zesvětlají a zanechají vždycky takovou jakoby jizvu ale nikdy úplně nezmizí. Vypadá to blbě *ee* Ale nesvedí to.
Vyměnila jsem produkty - nepomohlo. Po umytí jen vodou se puntíky stále objevily.
Dělají se jen od pasu dolů obzvlášť na stehnech, a na pažích, trochu na břichu.
Co to může být a jak tomu zamezit? Čím byste poradili mazat?
Díky *srdce*

Flíčky na kůži
Flíčky na kůži #2
Flíčky na kůži #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Myslím si, že je to plíseň. Jsem si tím hodně jistá. Častým sprchováním jste si smyla ochrannou vrstvu a těsný materiál kalhot, zapaření, případně opocení a neštěstí je hned. Objednejte se ke kožnímu. Sehnat kožního, který vezme, přežít čekací dobu, to je dost velký problém. Objednejte se ihned! Nejspíše dostanete spešl antibiotika. Možná, že do té doby si kupte koupele se sírou. Možná na noc pudr se sírou.

evca
hodnocení

Díky, objednám se

liska5
hodnocení

0x

Svědí to? Olupuje se to v droboučkých šupinkách při okrajích větších skvrn? Máte v pořádku krevní cukr? Nejste po antibioticích? Vypadá to na kožní plísně, které právě podporují sladkosti, slazené nápoje, sladké tyčinky, čokoládky, crossanty.. ap. Pak změnit životosprávu. Když to bude svědit, potírat jablečným octem. Myjte se jen vodou, mýdlem jen ta potivá místa. Nové oblečení přeprat předem, místo aviváže druhé máchání.

evca
hodnocení

Vůbec to nesvedí ani se to neodlupuje. Cukr bych taky měla mít normal a antibiotika jsem neměla.
A slazené nápoje moc nepiju. Jednou denně kafe s lžičkou cukru a třeba tyčinku k tomu, ale nic víc.
Zkusím omrknout ty plísně.
Diky za rady
liska5

Že to je hlavně na nohou, jestli nejsou příčinou nové kalhoty, elasťáky? Kór v horku. V těch skladech a kontajnerech zaoceánských lodí ošetřují ty oděvy chemicky poti škůdcům a plísním.. Pokud skvrny neubývají, ale naopak přibývají, tak k lékaři. Třeba svému praktikovi, protože než se objednáte na kožní, tak skvrny se mohou rozjet nebo naopak zmizí. Třeba podle fotek / časosběr/ zjistíte, zda přibyly, kde zanikly.

evca
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]