Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže s bydlením, dětmi a expartnerem mé přítelkyně

Od: martas11 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
Chci vás poprosit o radu, popř. názor na následující situaci. Asi jsem sám bezradný, proto to píšu sem. Před pár měsíci jsem se seznámil s ženou, se kterou si rozumíme ve všech stránkách. Přijde nám, jako bysme se znali celý život, jsme spolu šťastní, prostě jako bysme byli dokonalý pár a došlo to do fáze, že jsme rozhodnuti spolu bydlet a žít... Jenže.. Přítelkyně je z Prahy, já z Hradce Králové. Já mám tady skvělou práci, za hezký peníze. Ona má skvělou práci za hezký peníze. Ona má dvě děti (mimochodem mě znají, a rozumím si i s nima a můžu říct, že mě mají hodně rády) s bývalým partnerem, se kterým momentálně obývají dům, na který mají spolu hypotéku. On se pochopitelně vystěhovat nechce. Je to typický manipulátor, který veškerou vinu svádí na ni, a poštvává proti ní nejen děti, ale i jejich společné známé, ale to rozebírat nebudu. Ona je taková, že neustále přihlíží k jeho podmínkám, a přijde mi, že se ho bojí. Ona by ráda se odstěhovala za mnou, ale prý nechce kvůli dětem, protože jedno nastupuje v září do první třídy, a že by prý by byl šok kdyby měla jít do školy, kde nikoho nezná. Můj názor je takový, že si v sedmi letech vždy najde kamarády, a menší šok by byl, kdyby šla od první třídy do školy, kde by byla furt, než aby změnila školu ve druhé třídě třeba. Další věc je, že je mě se nastěhovat z prostorných důvodu nelze, mám totiž jen garsonku, kde bysme se nevešli jednoduše. Já jsem navrhoval, že si najdeme větší byt tady u mě, a tam budeme bydlet, jenže odpovědí mi je, že škola, práce, atd. Ona je totiž zcela svázaná manipulací jejího ex, a řekl, jsem ji, že dokud to nerozsekne, nikdy se jí neuleví. On ji neustále psychicky vydírá, že ona ničí rodinu, že za vše může ona, přitom on ji několikrát podvedl, a řekl jí k tomu, že si potřeboval dokázat, zda je o něj zájem.. Na to nemám slov. Další věc je, že ani jeden nemají na to, aby druhýho vyplatili z baráku, jenže on je takovej frajer, že ji řekl, že on neodejde.. Prostě a jednoduše asi ani jeden nevíme, co máme dělat, abysme byli spolu.. Dá se na to nějak poradit? Díky..

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

11x

Znáte se pár měsíců, jste dost daleko od sebe, ona se odstěhovat nechce, prostě sez zamiloval, to přejde, až si uvědomíš, že ten manipulátor je ona a ovládá tebe.

Až seženeš barák někde v jejím bydlišti, odstěhuješ se tam a i si najdeš práci tam, ona donutí partnera jí vyplatit z domu, tak pak to samé kolečko bude nejspíš tebe čekat s jejím novým ideálem.

Jdi od toho.

rodic

Asi to tak bude. Ovšem také je možné, že se jí nechce platit půl hypotéky a k tomu půl nájmu. A navíc si naivně myslí, že děti lépe snáší domácí bojiště s oběma rozštěkanými rodiči než víceméně klidný život s jedním. Ale takový komplikovaný vztah od začátku je něco, čemu je lépe se vyhnout. Vždy na to doplatí ten, co si myslí, že ukočíruje tři cizí životy.

hodnocení

5x

Jste zamilovaný do ženy, která není volná. Má závazky k dětem a bance. Z toho vyplývá další závazek - nutnost vysokého a trvalého příjmu. Jestli jí spoluvlastník nemůže vyplatit, tak vyvázání z dluhu nepříchází v úvahu. Kvůli dluhu, práci a dětem se nejspíš nebude chtít z Prahy stěhovat. Ze stejného důvodu bude insolventní, takže bydlení pro všechny na podobné úrovni v Praze byste musel zařídít a dál financovat vy. Nebylo by lepší použít froté ručník?

hodnocení

3x

Užívejte si s ní volný čas a postel, když Vám to dělá dobře, ale city bych do toho netahal. Ženské si umí dost vymýšlet a třeba je v tom nevinně naopak on :) Každopádně neznám chlapa, který by v takovéto situaci chtěl dobrovolně cizi děti na krk :D

jirib
hodnocení

2x
První krok musí udēlat ona.Jít ze společného domu,třeba do podnájmu.Vypořádat staré závazky(hypotéka,prodej domu a vyplacení svého podílu).Pak už záleží na tobě,zda půjdeš za ní do Prahy nebo ona do Hradce.Spíše asi ty do Prahy!Pěkný den.

p23®
hodnocení

2x

Dobrý den.

Hrozný. Začněte přemýšlet. Nevím, zda jste sovobodný, či ženatý. Paní nebo slečna je zadaná. Má děti se svým přítelem nebo s kamarádem, nevím, co pro ni je. Ruce od ní pryč. Děti mají svého otce. To chcete řešit jejich problémy? Máte jich málo?

Zdravím.

hodnocení

1x

Leda že oba uděláte nějaký kompromis - Vy odejdete do Prahy, ona z domu. Mohli byste si koupit/pronajmout nějaký byt v Praze společně. Do práce můžete dojíždět vlakem, je to méně než dvě hodiny a třeba Vám to bude vyhovovat - můžete pracovat/něco si dělat na PC po cestě, třeba jste vášnivý řidič auta a dojíždění by Vás bavilo, někdy si třeba můžete vzít home office, pokud to Vaše práce umožňuje. Časem si můžete najít něco v Praze. Ona bude muset asi obětovat nějaké peníze kvůli bydlení, třeba by se mohla dohodnout s ex na nějakém "splácení" vyplácení z domu.

hodnocení

0x
Proč rozbíjíte rodinu se dvěma dětmi, když jí nemáte možnost nabídnout ani to bydlení? Vykecal jste se a co čekáte od nás?
martas11
hodnocení

Nemyslím si, že bych rozbijel něco, co už dávno nefungovalo..

@martas Jo aha, Vy jste spasitel. Tak to je něco jiného.

Shodou okolností mám teď mezi dobrými známými dva manželské páry, jeden s menšími dětmi, které se potýkají s podobnými problémy. Jsou zatížení vzdutými city a nevidí věci jasně. A samozřejmě střízlivým radám nedokážou naslouchat.

Prosímvás, použijte hlavu. Přes splašené hormony to jde těžko, ale zkuste to. Podle mě je to neřešitelné. Ona s ním sice nechce být, ale z ekonomických důvodů se bude držet baráku, kde platí hypotéku. A Vám nezbude než to zkousnout a buď živořit v jejím stínu, nebo jít dál.

Ten froté ručník je dobrá volba.

au1
hodnocení

0x

jste zamilovaní, to časem přejde :-D a co my můžem vědět, třeba jste ten manipulátor vy, co chce ji a její děti dostat z domu v práglu od manžela k sobě domů do garsonky v hradci *sok* však když ji tak miluješ tak si zařiďte byt v praze, vem si ju tam aji s dětma, a do toho hradce do práce to máš po dálnici kolik, hoďku? to za životní lásku stojí,ne?

martas11
hodnocení

Není vdaná. Opravdu mi nejde o to, ji dostat z domu, naopak ona sama by ho nejraději vyhodila a vzala si tam mě, jenže to jsem kategoricky odmítl, s tím, že bych tam určitě nikdy nebydlel, natož spal v posteli, kde spal její ex. A právě proto, se chce odstěhovat, jenže je asi otázka kam a hlavně je to otázka i dětí a práce
true

A ty vážně chceš vychovávat její parcha..y? :))

kde jste se seznámili? O kolik % vydelavas víc než ona nebo než její chlap?

Kdo ti NEřekl, ze ženská jako záminku uvádí chlapovi nevěru? Ženské přece vadí když se chlap zamiluje jinde a ne když si vrzne jinde. Ženská to používá jako záminku rozchodu ale v 80% to není hlavní důvod. Hlavní důvod bývají prachy :)

Co přesně chceš poradit? Zda se mas stěhovat ty za ni? Leda ze jsi femininni typ. Správně bys měl koupit nový barák jinde, no na to nemáš. Hlavně pochop ze ženská ve skutečnosti nechce řešit její problémy, ona se chce hlavně vypovídat ...

okolik

true ,co to je za pěkné vyrazivo v první větě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]