Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana od zaměstnavatele

Od: dotcom odpovědí: 8 změna:
Zdravím, jsem zaměstnán více jak 3 roky se smlouvou na dobu neurčitou. Ve smlouvě mám psané 3 směny. Už druhý měsíc mi zaměstnavatel dává jen odpolední směnu místo 3 jako dřív. Každý ctvrtek se vyvěsí rozpis směn na následující týden. Tedy tedy 4 dny předem. Nemůžu si nic plánovat, přítelkyně má pouze ranní směnu a celkově mi to komplikuje osobní život. Momentálně jsem ve výpovědní lhůtě, která končí posledního června. Chci se tedy zeptat jestli se proti tomuto konání zaměstnavatele mohu nějak bránit. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Je potřeba se podívat do pracovní smlouvy, jestli ti mohou nařídit jen odpolední šichty. Pokud si nepodepsal nějaký dodatek k pracovní smlouvě o "jen odpoledních šichtách" , měl by si mít klasické 3 směny. Odcházíš, tak se můžeš hodit marod na 60% platu se zádama..

tomi
hodnocení

0x

Zapomněl jsi doplnit, že se tak stalo poté, co jsi dal/dostal výpověď?

nějak nerozumím tomu, proč se o tom nebavíš se zaměstnavatelem?

dotcom
hodnocení

Už tak chodím na odpolední směny cca od nového roku. Kdybych se to dalo řešit se zaměstnavatelem tak jsem to touhle cestou vyřešil. Pro zaměstnavatele je řešení “tak nechoď, pak se s právníky po bavíme o ušlém zisku”. Chtěl jsem aspoň jeden týden v měsíci mít ranní směnu a taky s příslibem, že budu selat hodiny navíc, ale nezájem o jakoukoliv dohodu.
dotcom
hodnocení

A výpověď jsem podal já sám.
tre

Píšeš: Už druhý měsíc mi zaměstnavatel dává jen odpolední směnu...

Se zaměstnavatel M se máš pobavit o tom, proč ti dává pouze odpolední směnu a že by se rád i jinou směnu a co máš udělat proto, aby ti zaměstnavatel dal i jinou směnu,..

A ne že mu budeš vyhrožovat, ty ses měl přijít zeptat, co máš udělat proto, abys mohl dostat jinou směnu, jinak že budeš muset dát výpověď... Nevěřím, že by ti zaměstnavatel v takovém případě se nesnažil ani vyhovět - Leda by se tě chtěl sám zbavit a donutit tě k podání výpovědi.

dotcom
hodnocení

2 měsíce jen odpolední. Od nového roku jsem občas dostal noční směnu teď ani už tu. Bylo mi řečeno že práce spěchá. Práci kterou vykonávám dělají dva kolegové semnou co chodí jeden jen ranni směnu a druhý jen noční. (Jen chci dodat že druhy kolega co pracuje v noci tak se na pracovišti zaučoval nedávno kvůli mému odchodu.
tre

No pokud se nedokážeš se zaměstnavatel M dohodnout, případně pro zaměstnavatele lepší zaučovat nového zaměstnance, a s tebou se rozloučit, no tak moc možností nemáš... A teď, když za měsíc končíš, tak ti to může bejt už asi jedno ne?

No asi to není žádná sofistikovaná v práci, když tě může zaměstnavatel tak snadno pustit, Pokud jsi na něj nešel po zlým, že jsi ho vydíral, a on se šprajcnul, normálně jsi se ho zeptal co máš udělat proto abys mohl si vyměnit směny, třeba s tím tvým kolegou prostřídat, a on tě poslal do háje, no tak asi o tebe moc nestojí...

to víš, jmenuje se to práce v závislé činnosti, chceš tam otroka prodáváš svůj čas. Holce s mohl lépe učit ve škole, být zaměstnavatelem ty. Anebo alespoň self employer

dotcom
hodnocení

Nejspíš to vyřeším formou neschopenky než pujdu do jiného zaměstnání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]