Jak na městských slavnostech prokázat účel bez vstupného
Od:nadaodpovědí:8změna:
Mám starou nemocnou babičku, kterou denně navštěvuji a pomáhám ji v domácnosti též s nákupy. Udělali v našem městě 3 denní slavnostní akci s koncertem za vstupné 400 Kč a obehnali náměstí mobilním plotem a hlídají ho security. Potřebuji svoji babičku navštívit, ale nechci platit tolik peněz každý den za průchod na náměstí k ni domů. Mají na to právo vymáhat po každém při vstupu na náměstí i přes den peníze,kdy koncert přesto začíná až ve večerních hodinách od 20:00h.,též u místních lidí kteří tam bydlí nebo příbuzných kteří někoho v domácnostech ošetřují při návštěvách.¨Říkala jsem to ochrance,je to přesto nezajímá a babička mne už volala, že na mne čeká.Jsem z toho zoufalá, asi přelezu plot do města nebo už nevím co dělat.Jak se bránit kvůli této nepravosti bez rozlišení účelu vstupu do města?
Právo na to zcela určitě nemají a vím, že v našem městě se to taky tak konalo a jeden můj známý si stěžoval přímo ke starostovi a nakonec bylo náměstí obehnáno plotem tak, aby bylo náměstí pochůzné po chodnících mimo středu náměstí... Samozřejmě to musí vyjít podstatně dráž pro organizátory... Je to mnoho let a od té doby už systém zábran a oplocení je v tomto stylu...
Pokud není obecní úřad na tom obehnaném náměstí, jděte si osobně stěžovat! Pokud Vás nepustí ani na úřad, ještě jsou telefony, maily, novináři...
nada
Babička mne chtěla už proplatit těch 400Kč ze svého důchodu,když bych k ní dnes dorazila na návštěvu a pustili by mne na vstupenku pořadatelé k ní domů.Tohle není podle mne správné řešení.Ona špatně chodí tak mne nemůže ani vyzvednout u ostrahy,že by prokázala svůj průkaz ZTP/P. Leda moje mamka se přimluvit, ale nemá nic v ruce čím jim to dokázat, když zdravotní papíry jsou u babičky.
Je to od města drzost a jistě bych si ve všední den stěžovala na patřičném úřadě, ale nyní bohatě stačí, když babička napíše krátké prohlášení, že její vnučka XY k ní dochází s nákupy a pomáhat. Datum, podpis, adresa babičky, to je vše. Když může babička volat, tak jistě tohle zvládne. A vy se uklidněte, hysterie není třeba.
Pustit vás musí, otázka je jak jim dokázat oprávněnost vstupu. Představte si,že tam bydlíte a vrátíte se od někud domů - bez dokladů. Jak chcete pořadateli prokázat, že jdete domů? A pokud doklady máte u sebe - což dnes již ze zákona nemusíte - nějaký hejhula s pořadatelskou páskou nemá právo na vaši občanku. Na druhou stranu, dělá svou práci. Já bych asi zavolal městskou policii, aby mi umožnila přístup - třeba svým doprovodem ke vchodu. Rozhodně bych nic neplatil, město ať si akci pořádá, ale místní a jejich návštěvy musí mít přístup zachován.
A co když tam někdo bydlí a potřebuje jít za plot do obchodu a zase na druhou stranu plotu dom? Normálně bych tam zavolala policajty, že musíte akutně nevstivit babičku a že vám upírají právo na rodinu. Co to je za obec?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.