"Vláda zdraží koncesionářské poplatky. Platit je budou i majitelé mobilů." Za korunu v Praze dům. Nechci sanovat ČT páč nevím co tam dělají. Proč, když ze mne potřebují vytáhnout vše, proč nemám volbu jinou, platit FC, co mám společného s ČT? Na tuto hrozbu mě upozornil instalovaný msn com. Dá se bránit, nevlastním přijímač.
Na Slovensku ten "komunistický přežitek" (konces. poplatky) zrušili a evidentně to tam nikomu nevadí. Poplatky zrušit a ten kdo se chce dívat na veřejnoprávní televizi, ať si zaplatí "předplatné", třeba se jim pár korun povede vybrat..
dubnanskyfetak
Buďme v klidu, vláda bude mít povinnost nám dokázat že vlastníme nějaký mobilní telefon. Bude stačit mít fakturu (kde bude IMEI) v telefonu v PDF na jiné jméno a mají smůlu. Pokud budou mít jiný názor budou mít povinnost prokázat vlastnictví TV nebo mobilu. Ale přímo vaší osobě.
dedecek
No, zatím vždy prokazuje to, že nemá třeba televizi potenciální poplatník, ne nějaká vláda. Tak si to moc nemalujte
kontrakce
A komu a jak tohle dokazuje potencionální poplatník, že nevlastní televizi? Chodí mu domů nějaké kontroly? Prostě čestně prohlásí, že televizi nemá. Nikde nic nedokazuje.
dedecek
přesně tak, kontrakce. Píšu to poněkolikáté. Reaguji na to, co zde napsal ten nade mnou, že vláda bude muset dokazovat.
Na Slovensku nič nezrušili,koncesionársky poplatok sa platí a to dokonca už vtedy,ak máte elektrickú prípojku. Nemusíte vlastniť ani televízor ani rádio.
Takže z přístrojů na příjem TV chtějí platit... Stačí, když máme přístroj. . To je průser. Za chvíli nás budou trestat i za znásilnění! Však máme přístroj. Mám dotaz: jak budou zjišťovat, posuzovat a určovat výjimky?
dedecek
Stejně jako nyní prokazujete, že nevlastníte žádný přijímač pro signál TV či rozhlasu, tedy čestným prohlášením. To jste se teď narodili, lidi, že pořád panikaříte? Ne že chtějí, už to dávno dělají.
Kolik takových a podobných fám jsem za živiot už slyšela! Lidi se stále musí děsit a děsit i všechny okolo. Jakoby se báli být chvíli šťastní a bez starostí. Jakoby neuměli žít svůj život. Stále do něho táhají jakási svinstva, jenom aby mohli kritizovat. A předvádět, jak jsou informovaní a jak to myslí s každým dobře. A pak naříkají: "Dnešní doba, lidi jsou pomlouvační, zákeřmí, zlomyslní" proč tohle vůbec řešíte? Máte na mysli nějaký způsob, jak to změnit?
Celý systém koncesionářských poplatků je zcestný. Veřejnoprávní média by měla být placena z veřejných rozpočtů a nebylo by o čem se dohadovat, kdo je používá a jak často. Stejně jako jiné státní a veřejné instituce. Je to nějaký pozůstatek z dob, kdy rádio nebo TV měla jedna rodina z deseti. Pamatuji se na dobu, kdy se zvláštní poplatky platily i z autorádia.
lojsa
Názor hlup..., který nechápe, ze se pak stane z veřejnoprávní vládní televize
To fakt nechceš. To chce akorat b.., který by rad platil prerozdelenim přes státní rozpočet. Bože co je tohle za materiál?
Podle mého názoru by mi mělo být v prvé řadě dokázáno, že tuto televizi či rozhlas sleduji. Nikoliv abych já musel dokazoval co kde nedělám jen proto, že mám k tomu prostředky. To za chvilku budu muset platit povinně dálniční známku jen proto, že jsem majitel vozidla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.