Nejste přihlášen/a.
Záleží jaký máte tlak, jestli máte tu hypertenzi potvrzenou a jestli a kolik na to berete prášků, případně nemáte další potíže.
Trpím tzv. syndromem bílého pláště. Léta jsem daroval krev s tlakem 140/80 (a občas jsem to dokázal vyhnat i výš) a podle lékařů na transfúzce to bylo OK. Moje stará obvoďačka to také nijak neřešila. Pak místo ní nastoupila mladá a vehementně mě začala léčit na hypertenzi. Doktoři na TO nad tím kroutili hlavou a mohl jsem normálně darovat i s předepsaným Prestariem 5mg, pokud jsem byl jinak zdráv. Tenhle stav trval dva roky, tlak stále stejný, s obvodní jsem se dohodl, že prášky nemají smysl a vysadili jsme je, darovat jsem chodil dál.
pansvacinka: nevím ve kterém století žijete,ale v dnešní době nikdo nemusí chodit do práce.
Bral jsem Enap,nyní Prenessa a chodím darovat krev.Ničemu to nevadí.Pivo si dám a cigaretku taky.,,tvrdý,, nepiji.Z jídel nejraději bůček.Že mám vysokej tlak tak co? Žiji a to je hlavní.Přece se nebudu omezovat a umřu hubenej a hladovej.
Syn /sportovec- triatlon, 50/ daruje krev pravidelně. Před tím mu vždy kontrolují zdravotní stav a měří tlak. Jednou v zimě ho měl hodně vysoký přes 200/90. Prášky žádné nebere. Krev si odebrali a doporučili mu zajít kvůli tlaku svému lékaři. Zatím zůstává bez tablet. A na to už daroval krev dvakrát. Jestli to odmítnutí není proto, že berete léky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.