Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze získat brýle bez návštěvy lékaře?

Od: celestyna® odpovědí: 5 změna:

Prosím, mohl by mi někdo poradit, za poslední rok se mi dost zhoršilo vidění na dálku. Potřebovala bych brýle na televizi nebo do kina. Objednací doby u lékaře-optika jsou u nás cca 3/4 roku. Lze získat brýle pouze návštěvou Optiky? O kolik je to dražší bez případného příspěvku zdr.pojišťovny? A pokud si nechám zdarma změřit zrak, musím si v tomtéž obchodě i koupit brýle? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Ano, brýle Vám udělá optik i bez lékařského doporučení.

Pokud jste ale u očního lékaře dlouho nebyla, je jeho návštěva vždy lepší. Ono to zhoršení zraku může mít více důvodů a optik sám to nezjistí.

Na pojišťovnu zapomeňte, ta vám nedá nic.

Když si zdarma necháte někde změřit zrak, pak by bylo minimálně "vhodné a slušné" si tam i nechat zhotovit ty brýle.

pb®
hodnocení

4x
Pojišťivna nepřispívá skoro nic, rozhodně ne tolik, abyste to zaznamenala, asi 100Kč. Takže do první optiky, kde měří zrak a brýle rovnou zhotoví. K očaři je dobré sem tam zajít, protože oko prohlédne, změří nitrooční tlak, koukne na sítnici, nerv, zkrátka lékař udělá vyšetření, jteré optometrista nezvládne.

hodnocení

4x
Každá slušná optika má optometristu a vezme vás když ne hned, tak v řádu dní. Oční vám stejně poukaz na brýle dělat nejspíš nebude, protože viz první věta. Jestli ale čekáte na oční 3/4 roku, čemuž opravdu nevěřím, je čas na změnu. Mimochodem toho lékaře určitě navštivte byť s čekáním taktéž, protože optometrista vám sice dobře udělá brýle, ale neumí posoudit zdravotní stav.

hodnocení

3x

Ajno, lze získat brále, bez očaře, stačí navštívit lepší oční optiku.

Ale jak mnozí poradili, objdnejte se u očaře.

Kde to je u Vás, že tak dlouho čekáte?

macvac
hodnocení

0x

K očaři samozřejmě běžte.Já si kupuji brýle u vietnamca-vždy vyzkouším co s nimi chci vidět(nablízko či na dálku).Před rokem jsem byl u místního optika.Ten mi oči změřil,a řekl jsem že chci brýle do auta.Bohužel mě nenapadlo že mi udělá brýle jen na dálku,ale už s nimi neuvidím např.na navigaci.Takže by to chtělo takové kterými vidítě i na dálku i na navigaci.Prostě takové přechodové.Dal jsem za ně 9000 kč.Samozřejmě existují i multifokální,ale ty už vyjdou i na 20.000.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]