Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřišly mi nemocenské dávky?

Od: lenkaz odpovědí: 2 změna:
Dobrý den dá se někde zavolat nebo něco když mám nemocenskou nahlášenou u doktorky od 20.4. a nepřišly mi pořád nemocenské dávky? Kamarádka která byla v únoru a březnu říkala že jí přišly nejpozději do 10. V měsíci díky Lenka

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

první dva týdny hradí zaměstnavatel, náhrada mzdy za nemoc by tedy měla být součástí mzdy za duben (a částečně i za květen). pokud jste ji ve výplatě za duben neměla, obraťte se na svého zaměstnavatele (mzdovou účetní).

hodnocení

0x

Od 4.5.2023 by Vám měla náležet nemocenská z OSSZ, tedy od 15. dne nemoci. Zaměstnavatel musí na OSSZ zaslat tiskopis, který se jmenuje Příloha k žádosti o dávku a z něhož OSSZ nemocenskou vypočítá. Je možné, že to zaměstnavatel neudělal, první dotaz směřujte tam. Dále OSSZ musí mít dvě data, aby mohla nemocenskou vyplatit - začátek a konec intervalu. Nemohou Vám posílat každý den 653 Kč. Prostě zaplatí od 4.5. do termínu, který potvrdí lékař - že nemoc např. ke dni 28.5. stále trvá. Další výplata bude pak od 29.5. do dalšího data potvrzeného lékařem. Takže dokud nebude mít OSSZ od lékaře potvrzení s datem, kdy nemoc stále trvá, nebo datum ukončení nemocenské, nemůže vyplatit nic. Na výpočet a výplatu dávky má OSSZ 30 kalendářních dní ode dne, kdy obdržela úplný a správný podklad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]