Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kašel rok a půl po Covidu

Od: kaslinka odpovědí: 25 změna:

Ahojte všichni...Moc vás zdravím z moravy a chci se zeptat,zda jste na tom někdo podobně,případně co vám pomohlo.

V roce 2021 jsem chytila Covid a od té doby kašlu...Covid nákaza odezněla po pár týdnech ,ale kašel neustal a kašlu doted...Je to záchvatovivý,urputný,otravný kašel s čirým hlenem,který průdušky pořád dokola, nevím proč,tvoří..

Před covidem si nepamatuji,že bych někdy /i u chřipky /zakašlala...Všechna vyšetření plic i rtg plic ,v pořádku. Zkusila jsem už snad všechny léky na kašel,erdomety,codeiny,sirupy,léčivé preparáty na imunitu atd...Ale kašlu stále a nemá to absolutně žádný progres k lepšímu...Mojí kolegyni ,která taky kašle,lékařka sdělila,že to už bude mít napořád...že je to chronický následek Covidu...Máte to někdo podobně?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kašle se z kde čeho

kaslinka
hodnocení

to jste mě pobavil:D .. to naše ovzduší nám taky nepřidává ,to je fakt.) ..Já nekašlala ani nepamatuju a od covid nákazy ,jsem jak tuberák..Navíc do práce jezdím na kole, v jakémkoliv počasí a to mi taky nepřidává ..Momentálně jsem už 3 týden na neschopence ,odpočívám a kašel stejně lepší není...

To vás nepobavil já, ale Jirka Wimmer. Jinak ten váš kašel nemusí souviset s covidem vůbec, nehledě na to, že můžete mít symptomatickou příčinu.

kaslinka
hodnocení

zase to s tím spamováním nepřehánějte...zaplnil jste tu spoustu místa pro toho,kdo by mohl pomoci

Tak pokud se domníváte, že se zdravotním problémem vám pomůže konzultace na internetové poradně, tak rovnou vězte, že ne. Od toho jsou lékaři.

Nakonec, zeptejte se doktora, jaké má na rady na internetu názor.

kaslinka
hodnocení

MY, co tu jsme přítomni na této diskuzi s tímto problémem ,jsme už u lékaře byli a né jednou ;) ..díky za starost a STAČÍ SPAMŮ .

hodnocení

0x
Aspoň jsem rád, že nejsem jediný co to takhle má. Minulý rok v listopadu jsem měl taktéž covid. Po odeznění nemoci stejný problém vykašlávání čirých hlenů. A neustále kašlání. Zkusil jsem zvýšit fyzičku, každý týden v sobotu (ve volném čase) si udělat výlet po horách respektive někam mimo město. Kde je méně znečištěný vzduch. A lehce to pomohlo, ale stále to není ono jako před covidem.
kaslinka
hodnocení

Pepo a vám nezkoušela lékařka nasadit na to antibiotika?

jarinek*
hodnocení

0x

Pokašlávám také. Zkuste se ještě zamyslet a zapátrat, zda můžete vyloučit např. pylovou alergii, nebo zda nebere nějaký lék, který má ve vedlejších účincích kašel. Sám jsem alergik a také např. vím o léku na tlak, po kterém se kašle...

Z covida jsme doma bohužel také nevyvázly bez následků až doteď, takže rozhodně to nezlehčuju.

Již z více (odborných) stran jsem slyšel, že když jsem alergik, tak ten prášek na alergii je lepší brát pořád a "udržovat hladinku", než jen při potížích. Má to příznivý vliv na stav sliznic a jejich odolnost. Mohu potvrdit, že u mě to tak skutečně funguje.

Dávám vše jen pro zamyšlení.

Dost možná se zde za chvíli dočtete i to, že problém bude ve střevech. Přešel jsem na dost "čistou" a zdravu stravu už dávno. Pokašlávám pořád.

hodnocení

0x
Já to spojují také s covidem... Celá rodina pokašláváme. V práci hromada lidí pokašlává a připadá mi, že už je to normální... Když jsem byl u lékařky s tím, že mám pořád hleny, špatné polykáni, hlavně když si lehnu , tak mi doporučila ať si vezmu Erdomed, že to taky tak má jako já s tím polykáním a taky od covidu. Erdomedu už jsem vybral vagón a asi to na mě vliv ani nemá... Tak si asi člověk musí zvyknout..

kaslinka
hodnocení

Ahojte lidičky...tak koukám,že jste na tom podobně s tím otravným,urputným,nelepšícím se ,po-covidovým kašlem ..Já už investovala nehorázné peníze do různých sirupů,našich i zahraničních,měla jsem lék na imunitu-Isoprinosin...a všechno to bylo k ničemu...Napadlo mě,zda se ten vir covidu nedrží stále nějakým způsobem ve slabších orgánech-u nás jsou to plíce...A nedráždí je tím,stále ke zvýšené tvorbě hlenu...Tehdy mi na covid nic nepředepsali-kromě léků na vykašlávání -Erdomed a další symptomatické zbytečnosti,které neléčily příčinu a byly ve výsledku k ničemu...Vím dobře ,jaké to je necítit se zcela -100% zdráv a pořád kašlat tak dlouhou dobu jak tuberák...Moji teorii o stálé přítomnosti viru covid v průduškách, mi vyvrátila lékárnice i lékařka...Tvrdí,že po Covidu je ta plicní tkán hodně podrážděná a potřebuje sklidnit...Ok,ale podrážděná ROK A PŮL,bez známek lepšení? .Řkám si,co vy víte dámy...pořád předepisujete symptomatickou léčbu ,která je k ničemu a prakticky nevíte co s tím... Tak mě napadlo, sehnat si Ivermektin a zkusit se tím přeléčit ... zda je to dobrý nápad netuším,ale říkám si ,přece nebudu kašlat do smrti...Čím tehdy léčili vlastně Covid vám?

A je to tu.
Paní Peterkova,...copak ještě vás to nepřestalo bavit?
kaslinka
hodnocení

pro "juraja" - V životě by mě nanapadlo,že někdo zareaguje tak hloupě a stupidně jako vy ...ale jedno je jisté, lidská hloupost má nekonečené hranice

Chápu,... potrefená ****

hodnocení

0x
Já takto po cvidu kašlal a hlenil 5 měsíců a také bral, kde co a test na zánět negativní. Když jsem to popsal lékařce z jiného oddělení, kam docházím s jiným onemocněním, tak mi bez dlouhého rozmýšlení napsala ATB Klacid na 14 dní s tím, že nejspíš covidem oslabené plíce napadla nějaká bakterie. Moc jsem nadšený nebyl a doufal jsem, že by mohla stačit jen krabička na týden. Ale fakt je, že ATB zabrala až tak desátý den. Uběhl měsíc a zdá se, že je to pryč.
doplněno 19.05.23 11:52:

Tím níjak nezpchybňuji toto *smich* :

kaslinka
hodnocení

Tome...je to zajímavé,protože moje máti tehdy taky chytila covid,byla na PCR testu(cucání tamponku) a výsledek měla negativní...Přesto to ale covid byl,protože ztratila čich i chut,všechno se jí zdálo hořké a měla tzv."covidový jazyk"...o kterém se v ČR ani nevědělo...Kašlala taky a lékařka jí našla v krku nějakou bakterii ,na kterou jí předepsala atb. Doxyhexal ..a ten zabral překvapivě na covid ...docela rychle...hledala jsem info a našla článek ,že opravdu dohyhexal(obsahující léčivou látku doxyciklin ) dávají v zahaničí na covid ..problém ale byl,že jí za několik mesíců po nákaze,vypadalo snad 40% vlasů a nevíme zda to bylo covidem nebo těmi atb...JÁ osobně jsem si dělala nedávno test CRP(který zjistí bakteriální infekci )a byl negativní...Takže už fakt nevím

kaslinka
hodnocení

Tome,ještě se zeptám... po tom Klacidu (ten mám někde doma ještě nevybraný z dávna) jste po těch 10 dnech cítil ,že to hlěnění přestává? protože já mám za to,že ten hlen vyvolává to kašlání a jak už tu někdo psal,tak je to horší když si lehnu ... Přivedl jste mě na zajímavou myšlenku,že ten kašel nezpůsobuje už virus,jak jsem si myslela původně...ale usídlila se v těch covidem poničených průduškách nějaká BAKTERIE...a ta je neustále dráždí...

Ano, po těch 10 dnech se pomalu přestal tvořit hlen a ustalo i kašlání. Vlasy zatím mám. :)

kaslinka
hodnocení

Já jsem se ATB snažila vyhýbat...měla jsem za to,že mi nepomůžou ,když je to následek Covid-viru ,ale nenapadlo by mě ,že se tam prakticky mohly usídlit bakterie... Moc Vám děkuju ...tohle by mohlo pomoci mnohým ,s podobným problémem ,který vypadá ,že nikdy neskončí...Smutné je,že jiná vaše lékařka ,ví víc ,než vaše obvodní...ale tak to někdy bývá...Člověk musí pátrat všude...DĚKUJI

Já samozřejmě nevím, jaký problém je u vás, mně prostě ATB zabrala. Taky jsem je nechtěl brát takto naslepo, i proto že kvůli lekařským zákrokům do mě poslední dobou nacpali ATB preventivně víc než dost. Takže ta imunita je asi tím vším oslabená.
kaslinka
hodnocení

Já začala kašlat u nákazy Covid...ta pak přešla ,ale kašel zůstal ...takže kašlu už rok a půl od vyléčení se z covidu.. Vyzkoušela jsem už všechny možné preparáty na kašel,léky na alergii,na imunitu...a nic...žádné zlepšení...Jediné,co jsem nebrala je ATB ...Před Covidem jsem nezakašlala ani nepamatuji...Takže předpkládám,,že ten můj problém bude mít hodně společného s tím vaším a mnoha identickými ,které čtu i na zahraničních forech.

xxx*
hodnocení

0x

a) psychického rázu, pokud je to pokašlávání

b) pokud je kašel hlenovitý a celodenní / suchý (ale citít "dunění") tak je možná nějaká bakterie (mycoplasma, apod.)

c) pokud je jen při některých situacích, například ležení, noc, při jídle, tak může být na vinně reflux (nutná esofagoduodendoskopie)

kaslinka
hodnocení

Psychické kašlání můžu s klidným svědomím zcela vyloučit...o pokašlávání (zřejmně myslíte z nervozity/návyku) to není..je to urputné,dusivé kašlání,kdy se ze všech sil snažíte zbavit hlenu a záchvat kašle nepřestane,dokud se vám nepodaří hlen odkašlat ...ten kašel je zvukově "štěkavý" sem tam sípavý a co je hlavní ,nelepší se ani ro roce a půl od covid nákazy...Četnost záchvatů nezáleží jen od fyzické námahy nebo polohy těla,.záchvaty přijdou mnohokrát za den,vždy, když se hlen nashromáždí a začne nutkání ke kašli,které nelze ovlivnit ani vůlí...

kaslinka
hodnocení

Tak jsem tu znovu ..Vy všichni ,kteří trpíte chrocnikým kašlem celé měsíce a roky,jako já...Tohle by nám všem mohlo pomoci...narazila jsem na to předevčírem,při zoufalé snaze o pomoc v zahraničí...Pan doktor pochází z USA a léčí na klinice především děti...Jeho teorie je následující : Kašel ,který neustupuje ani po měsících ,nedej bože,letech- přetrvává ,protože KAŠLETE...Jinými slovy KAŠEL způsobuje KAŠEL...Tím,že celý den kašlete (a někdy je to opravdu silný,dusivý kašel v záchvatech,však dobře to známe) dráždíte nonstop,denodenně průdušky a plíce a ty se NEMŮŽOU prakticky NIKDY ODHOJIT...Vzniká začarovaný kruh permanetního ,nemizejícího a nelepšícího se kašle...Pan doktor tedy doporučuje metodu"potlačování kašle"...nacvičte si potlačovat kašel /viz video s malou holčičkou,která kašle už celé měsíce./ Tím,že donutíte tělo nekašlat(což je otázka opravdu silné vůle,zvlášt když je tam hlen,který chce ven...) ,dáte mu tím prostor, konečně uklidnit a odhojit průduškovou tkán ...Po odhojení konečně přestanete kašlat ... Hojení samozřejmě nepřijde přes noc,zvlášt když už kašleme opravdu velmi dlouho...ale přijde...Určitě nám to pomůže..dává to smysl...video zde (titulky jsou tam k dispozici)

kaslinka
hodnocení

Ještě jedno video,kde pan doktor vše obšírněji vysvětluje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]