Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koncesionářské poplatky a jejich placení?

Od: petraf odpovědí: 9 změna:
Dobrý den jsem povinná se přihlásit k placení se koncesionářských poplatků za TV a rádio? Pokud ano na základě jakého zákona? Zatím již 6 let od mých 18let neplatím a nikdo mě naštěstí neotravuje, na TV koukat budu ale podporovat zloděje, šíření dezinformací a šíření degenerace opravdu ne. S pozdravem Petra F.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ano, pokud vlastníte příslušná zařízení, jste povinna podle zákona 348/2005 platit za TV a rozhlas i když je nepoužíváte. Že je neplatíte už několik let radši nikde neříkejte. Není sice pravděpodobné, že by to někdo zjistil, ale pokud by k tomu došlo, dost by se Vám to prodražilo.

re4zon
hodnocení

1x
Zakon se mi hledat nechce, ale povinnost se vztahuje k vlastnictvi prijimace (coz nelze zatim v praxi prokazat). Podle odberatelu elektriny ct a cro pouze zjistuje, kdo by mohl byt poplatnikem a pouziva se presumpce, ze prijimac vlastnim, pokud nedolozim cestnym prohlasenim opak. Az prijde vyzva, tak bud zacit platit, nebo prohlaseni poslat. Do te doby neresit.

lojza
hodnocení

0x
Děkujeme za informaci.

ml
hodnocení

0x

Ta povinnost nastává s elektrickou přípojkou. Pokud máte hodiny, čez (pre, eon...) vás nahlásí televizi a rozhlasu. Promlčuje se to snad po 3 letech, takže ty první 3 roky už nikdo nevymůže, ale ty zbylé 3 pořád vymáhat můžou.

Platí se na rodinu (ty nápady platit za každý přijímač naštěstí dost rychle skončily někde v zapomnění), takže třeba už máte placeno jiným způsobem.

Příslušný zákon tu snad dá někdo jiný, tam je to přesně specifikované. Jediná nejasnost byla dřív u toho, že to měl platit majitel. To mě nebylo jasné, jak je to s televizí na splátky, kde do poslední splátky je majitelem splátková společnost (čili takový člověk by podle litery zákona nemusel platit nic, byla by to právě záležitost majitele). Ne že by se mě to týkalo, ale tyhle úvahy mě napadly v době boomu splátkových společností před cca 15 lety. Od té doby se to několikrát měnilo, takže určitě nebyl problém nahradit slovo vlastník něčím jiným (uživatel, držitel, provozovatel...).

nerentier
hodnocení

0x

Jsem s vámi zajedno. Jinak TV platím, rozhlas ne a nikdo po mně nic nechce, předvolán k popravě jsem (zatím) nebyl. Radiopřijímač sice nemám, ale s oblibou poslouchám internetová rádia...pochopitelně zahraniční. *nevi*

mama*

A auto taky nemáš

mama - Poplatek za autorádio byl zrušený někdy kolem roku 1975.

mama*

Nemel tady senilní how..

a čti

autozive.cz/...

hodnocení

0x

Na základě zákona zakonyprolidi.cz/...

V koukat budu ale podporovat zloděje, šíření dezinformací a šíření degenerace opravdu ne
Tím myslíte asi 50-100stanic, které lze přijímat, nebo máte nějaký problém?

Šírením informace o šíření degenerace, šíříte dezinformace.

doplněno 18.05.23 18:35:

lidovky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]