Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlaté zuby po smrti

Od: stary odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, jsem starší člověk a mám zlatý můstek 8 zubů. Při našich důchodcovských debatách padlo téma co se se zlatými zuby děje po smrti, když nejsou snímací, ale tzv. na pevno. Protože řetízek nebo prstýnek sundáte, ale co toto. V našem věku a této době člověk přemýšlí o všem. Kam to zlato přijde. Jednou budu zpopelněn. Děkuji za vaše odpovědi.*zmateny*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

seraphico*
hodnocení

3x
Zlaté zuby jsou slitinou kovu, ve kterém je samozřejmě i zlato. Při kremaci se zlaté zuby rozpustí a po konci kremace se zlikviduje. Do urny tak jde pouze popel. Slitina takového zlata je působením chemických prvků znehodnocena, takže to, co zbyde nemá žádnou hodnotu.

Zlato se žádnou slitinou neznehodnotí, resp. znehodnotí, ale ne na nulu, jen se mu stanoví příslušná ryzost. Navíc se dá zase poměrně snadno vyčistit, ty metody znali už středověcí alchymisti. Nekecejte tu blbosti.

hodnocení

2x

Nevěřím tomu, že zlaté zuby nejsou snímací jakýmkoli způsobem. Takže po úmrtí v horším případě někoho s kleštěma a dlátem, bez umrtvení, bolet to nebude. Z pohledu zákona by to bylo maximálně hanobení lidských ostatků podle § 359 odstavec 2) trestního zákona se sazbou dva roky, za což se zpravidla uděluje podmínka. Kde není žalobce, není soudce. Ovšem ty zuby nejsou ze zlata, takže záleží, jestli se to vyplatí.

Zubařské slitiny obsahují i 60% zlata, záleží na typu.

kmet
hodnocení

1x

Buď se začnou "včas" zajímat příbuzní, nebo si ho vezme někdo později. Zpopelněno nebude.

pb®
hodnocení

1x
Titan z endoprotézy byste nechtěl? Kremace odstraní měkké tkáně, kov vypadne, větší části kostí také. Pak se to přeseje, titan jde na recyklaci, kosti se rozemelou kulovým mlýnem a dají do urny. To je onen "popel". Nepředstavujte si popel v urně stejně jako popel po spálení dřeva, podobá se spíše světlému písku. Zkrátka rozemleté kosti nebožtíka.

Jestli se v tom vyznáš, slyšel jsem už za komunistů takový hoax, že se ten popel nemele u každého něbožtíka zvlášť, ale vždy několik soudruhů najednou, aby to bylo efektivní. Zejména v dnešní době by to dávalo smysl...

pb®

Dělala bych to samé, proč nechat vychládat zbytečně pec. Ale prý se to neděje. No a pak krematoria pláčou, že nestíhají. Kdyby to tam frkali jak housky do pece, třeba by se stíhalo.

liska5

Já bych nechtěla být zprášena s nějakým cizím oprašovačem*ee*

hodnocení

0x
Doporučuji si něco málo přečíst , na to , abych to tady psal , je toho moc :)
zlatnictvi.net/...

makk
hodnocení

0x

Četl jsem, že v té peci je takový žár, že shoří i zlato ze zubů, ale podle mě to tam psali spíš proto, aby se o to nikdo nezajímal. Já bych neměl žaludek na to trhat mrtvým zuby, ale věřím, že se najdou lici, co ho mají.

" Ani zlaté zuby, pokud je nebožtík má, nevydrží žár..."zdroj: denik.cz/...

Při kremačce je v kamnech teplota kolem 900°C, tavný bod zlata je 1064°C. Takže originál zlaté zuby by v urně chrastily, kdyby je personál z popela nevyhrabal. Proto taky v článku píšou teplotu v peci kolem 1050, aby byli z obliga :)

hodnocení

0x

Jinak zlatnictví zubní zlato vykupují, čístí je od zbytků zubů a kostí, je to špinává práce. Ale legislativně nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]