Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem starší člověk a mám zlatý můstek 8 zubů. Při našich důchodcovských debatách padlo téma co se se zlatými zuby děje po smrti, když nejsou snímací, ale tzv. na pevno. Protože řetízek nebo prstýnek sundáte, ale co toto. V našem věku a této době člověk přemýšlí o všem. Kam to zlato přijde. Jednou budu zpopelněn. Děkuji za vaše odpovědi.
Nevěřím tomu, že zlaté zuby nejsou snímací jakýmkoli způsobem. Takže po úmrtí v horším případě někoho s kleštěma a dlátem, bez umrtvení, bolet to nebude. Z pohledu zákona by to bylo maximálně hanobení lidských ostatků podle § 359 odstavec 2) trestního zákona se sazbou dva roky, za což se zpravidla uděluje podmínka. Kde není žalobce, není soudce. Ovšem ty zuby nejsou ze zlata, takže záleží, jestli se to vyplatí.
Jestli se v tom vyznáš, slyšel jsem už za komunistů takový hoax, že se ten popel nemele u každého něbožtíka zvlášť, ale vždy několik soudruhů najednou, aby to bylo efektivní. Zejména v dnešní době by to dávalo smysl...
Dělala bych to samé, proč nechat vychládat zbytečně pec. Ale prý se to neděje. No a pak krematoria pláčou, že nestíhají. Kdyby to tam frkali jak housky do pece, třeba by se stíhalo.
Četl jsem, že v té peci je takový žár, že shoří i zlato ze zubů, ale podle mě to tam psali spíš proto, aby se o to nikdo nezajímal. Já bych neměl žaludek na to trhat mrtvým zuby, ale věřím, že se najdou lici, co ho mají.
" Ani zlaté zuby, pokud je nebožtík má, nevydrží žár..."zdroj: denik.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.