Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce volba

Od: tommy767 odpovědí: 4 změna:
Ahoj,
Chtěl bych se Vás zeptat na názor, při mém rozhodování.
Dokončil jsem střední hotelovou školu.
Pri škole jsem dříve pár let na zpět měl brigádu v hotelu, kde mě ta práce né že by nebavila, ale přišlo mi, že mi moc nešla. Dost jsem zmatkoval a dělal tak zbytečné chyby. Nevěřil jsem si, protože jsem si přišel, že vše dělám špatně a všichni sleduji mé chyby. V podstatě jsem se té práce s lidmi bál a chtěl jsem něco jiného, něco kde nebudu muset pracovat s lidmi. Začal jsem proto pracovat v jednom skladu, ale ta práce je příšerná. Vedení a celkově jsou tady lidi, kteří umějí napočítát sotva do 10 a možná nemají dokončené ani základní vzdělání. Zkrátka se tady necítím vůbec dobře a říkám si, jestli není škoda, že jsem studoval střední hotelovou školu a nakonec skončil někde ve skladu, kde jenom třídím balíčky 11 hodin v kuse.
Tady jsem si právě uvědomil, že by to chtělo změnu. Dost mě poslední dobu láká si zkusit zase začít pracovat v resutaraci jako číšník nebo barman. Přijde mi, že už ten strach z té práce tam není a naopak mě to k tomu táhne více. Přítelkyně pracuje v resutaraci a práce ji baví, sama mě neustále přesvědčuje abych to vyzkoušel, že jde o cvik. Zkoušel jsem poslat životopis do dvou podniků. Z obou dvou se mi ozvali, že si můžeme domluvit termín pohovoru.
Na jednu stranu mě to dost láká a bylo by to osvobození z práce ve které teď jsem, ale na druhou stranu mám stále negativní myšlenky, co když opět budu nemožný, že se na tuto práci nehodím, že většinou tuto práci dělají holky, kteří jsou pěkný a díky tomu, že jsem kluk, tak třeba hostí budou nepříjemný atd.
Nevím jak se rozhodnout.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Každý nejdříve v práci nějak chybujeme. Chybami se člověk přece učí. Jestliže uděláš dvakrát tu stejnou chybu pak bych začal uvažovat o nemožnosti. Zkuste toho číšníka je to práce hlavně s lidmi a kolektivem. Zapamatuj si jedinou věc vždy se najde aspoň jednou denně nějaký zákazník co ti dokáže zkazit celý den. Časem si již zvykneš a chybovat snad nebudeš. Důležité je nebýt ve stresu a hned se nervovat. Navíc dneska to musí být všude nějak genderově vyvážene. Přeji hodně štěstí v nové práci.

hodnocení

2x
Souhlasím s předchozí odpovědí. Pokud Vás práce nebaví a máte alespoň malé tužby po změně, tak se toho nebojte a zkuste to. Zmatky a chyby jsou v přiměřené míře normální snad v každém začátku v novém zaměstnání. Nesmíte se bát. Věřte si. Ale nemějte namachrováno až moc. Soustřeďte se na práci, ale nenechte se deptat vnitřním hlasem (ani zákazníky, kteří nebudou v právu..a že se najdou), když se Vám bude pokoušet něco našeptat. Už jste zas do kousek starší a zkušenější v jednání s lidmi. Uvidíte že to půjde. Držím palce *slunce*

hodnocení

0x

Tak barman je původně mužské zaměstnání a barmanka je z něj teprve později odvozená :)

Nemluvě o tom, že v lidové slovesnosti v baru za barem stojí normálně barman jakožto chlápek a výjimky, kdy tam vtip potřebuje ženskou, jsou výslovně zmíněny.

Jinak normálně v hospodách potkávaá jak za, tak před pultem personál obojího pohlaví a nevidím v tom podstatný rozdíl - pravda, takzvaně "noční podniky" to asi budou mít jinak, ale tam už nejde až tolik o jídlo/pití.

A projít víc různých zaměstnání, dokud člověk nenajde to, co mu sedne nejlíp je naprosto normální. Stejně jako později ta zaměstnání měnit třeba v rámci kariérního posunu ... takže s tím bych si hlavu nelámal už vůbec :)

jackreaper
hodnocení

0x

Minulý týden jsem byl v hotelu *****

teda řeknu ti, že pinglu tam bylo více než ženských pinglslečen. Pozoroval jsem jejich výkony a je to jlavně o cviku. Nevím na co se to jako musíš studovat 4 roky, podle mě se to dá naučit v praxi za půl roku, pokud máš talent

Pokud si nevěříš a jseš srab a šel si se schovat do skladu, kde pracují ty největší ztroskotanci a výkvět národa (menšiny) no tak na sobě trošku zapracuj.

Ale pokud tě nebaví práce s lidma, nejsi extrovert a nerad si povídáš, neumíš jazyky, nevypadáš trošku k světu, hlavně na sobě nechceš pracovat, tak to nezkoušej. To byl vtip. Samozřejmě vypadni ze skladu a jdi dělat něco pořádnýho! Zase taková hrůza asi nebudeš, když sis našel holku, která dělá v restauraci, kde má určitě taky spoustu příležitostí k seznámení, takže si koukej osobě říct, že snad nebudeš taková luza jako v tom skladu a jdi dělat aspoň do tý restaurační branže

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]