Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak reagovat na tuto situaci taktně?

Od: zemekoukle odpovědí: 6 změna:

Zajímalo by váš pohled na tuto věc . Jste na dovolené a máte schůzku s delgátkou . Probíráme půjčení auta jsou tam lidé . Partner si odskoči pro peníze na výlet a mezím ten jeden starší pár mě říká, jestli si budete půjčovat auta a tak že bysme mohli jet s spolu jako že by jeli s naším půjčenýcm autem. Tak to mě zaskočilo , nevěděla jsem jak reagovat, abych nebyla netaktní tak jsem řekla, že nevím jak to bude ještě .Opravdu jsem nechtěla trávit v autě s cizíma lidma ,které neznám na dovolené.. Chci se vás zeptat co byste vy odpověděli?A ještě jak reagovat v podobných situacích ,jestli se to dá naučit? Děkuji za odpovědi .

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Chceme jet sami. VYŘEŠENO!

mate59
hodnocení

7x

Něco podobného se mi stalo na Gran Canarii.Paní byla Polka,hned nám nabídla rozdělení nákladů za auto napůl.Měla nachystaný podrobný itinerář cesty po ostrově,jen se bála řídit,ale klidně by vůz i řídila.Její manžel by l nemocný,výlety neabsolvoval.Nevadilo nám, že nebudeme jen sami,jezdili jsme spolu několik dní,paní byla příjmná a rádi spomínáme a ostrov jsme projezdili díky ní o moc líp,než jen s manželkou.

Ale stačí jen říct NE a hotovo.

drzoun
hodnocení

4x

Odpověď by byla: Promiňte, pojedeme sami, chceme si dělat na výletě co chceme".

hodnocení

4x

Ano, půjčujeme si auto, ne, nechceme se o něj dělit, chceme mít své soukromí.

To je naprosto normální slušná odpověď a normálním slušným lidem bude plně stašit.

A nadále bych byl ochoten se s nima bavit třeba o tom, kolik stojí půjčovné, jaké mám s tím zkušenosti, na co doporučuju dávat pozor, nebo kde tu je půjčovna, ale rozhodně ne o tom, zda si to nechci rozmyslet, že by třeba i připlatili na beznzín, že ve více lidech je to větší řachanda a že oni jsou chudáci mrzáci, řídit neumí a tak bych je teda měl jako vozit já ... ani omylem.

(Jo a na otázku, proč chci to soukromí, nebo cokoli takového prostá odpověď - po tom vám nic není.)

Pokud jsem to už jednou slušně odmítnul je další naléhání z jejich strany neslušné a nevhodné. Já bych na ně klidně byl hnusný (a navrch slušně), ale citlivější povahy by je prostě mohly v tu chvíli začít ignorovat a obrátit se na delegátku s prosbou, zda by jim mohla nějak přetlumočit, že jsem je už jednou odmítnul a nehodlám na tom nic měnit a nechci si jimi nechat kazit dovolenou.

Ano, hned na místě a před nima - delegátka by to měla být schopna zvládnout a pokud jim ani tak nedojde, že s nima nechci trávit vlastní dovolenou, tak není důvod se kvůli nim nějak omezovat nebo na ně brát nšjaké ohledy.

sasa*
hodnocení

1x

No zeptal bych se, jestli se nepo..al!

Možná by to šlo i slušně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]