Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by váš pohled na tuto věc . Jste na dovolené a máte schůzku s delgátkou . Probíráme půjčení auta jsou tam lidé . Partner si odskoči pro peníze na výlet a mezím ten jeden starší pár mě říká, jestli si budete půjčovat auta a tak že bysme mohli jet s spolu jako že by jeli s naším půjčenýcm autem. Tak to mě zaskočilo , nevěděla jsem jak reagovat, abych nebyla netaktní tak jsem řekla, že nevím jak to bude ještě .Opravdu jsem nechtěla trávit v autě s cizíma lidma ,které neznám na dovolené.. Chci se vás zeptat co byste vy odpověděli?A ještě jak reagovat v podobných situacích ,jestli se to dá naučit? Děkuji za odpovědi .
Něco podobného se mi stalo na Gran Canarii.Paní byla Polka,hned nám nabídla rozdělení nákladů za auto napůl.Měla nachystaný podrobný itinerář cesty po ostrově,jen se bála řídit,ale klidně by vůz i řídila.Její manžel by l nemocný,výlety neabsolvoval.Nevadilo nám, že nebudeme jen sami,jezdili jsme spolu několik dní,paní byla příjmná a rádi spomínáme a ostrov jsme projezdili díky ní o moc líp,než jen s manželkou.
Ale stačí jen říct NE a hotovo.
Ano, půjčujeme si auto, ne, nechceme se o něj dělit, chceme mít své soukromí.
To je naprosto normální slušná odpověď a normálním slušným lidem bude plně stašit.
A nadále bych byl ochoten se s nima bavit třeba o tom, kolik stojí půjčovné, jaké mám s tím zkušenosti, na co doporučuju dávat pozor, nebo kde tu je půjčovna, ale rozhodně ne o tom, zda si to nechci rozmyslet, že by třeba i připlatili na beznzín, že ve více lidech je to větší řachanda a že oni jsou chudáci mrzáci, řídit neumí a tak bych je teda měl jako vozit já ... ani omylem.
(Jo a na otázku, proč chci to soukromí, nebo cokoli takového prostá odpověď - po tom vám nic není.)
Pokud jsem to už jednou slušně odmítnul je další naléhání z jejich strany neslušné a nevhodné. Já bych na ně klidně byl hnusný (a navrch slušně), ale citlivější povahy by je prostě mohly v tu chvíli začít ignorovat a obrátit se na delegátku s prosbou, zda by jim mohla nějak přetlumočit, že jsem je už jednou odmítnul a nehodlám na tom nic měnit a nechci si jimi nechat kazit dovolenou.
Ano, hned na místě a před nima - delegátka by to měla být schopna zvládnout a pokud jim ani tak nedojde, že s nima nechci trávit vlastní dovolenou, tak není důvod se kvůli nim nějak omezovat nebo na ně brát nšjaké ohledy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.