Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snacha neustále odmítá komunikovat

Od: masarka odpovědí: 43 změna:

Snacha před čtyřmi měsíci porodila holčičku, bohužel mi k ní odmítá přístup, přestože jsem její babička. Už nevím, co si mám počít. Každý den jí píšu: odpovědi se buď nedočkám nebo jen jednoslovný jo, ne, nevim. Když se chci domluvit, abych malou viděla, tak stejný scénář: odpověď abych ze snachy páčila heverem. Já vydržím hodně, ale tohle je pro mě teda moc, protože chci rodinu prostě držet pohromadě. Před týdnem jsem se už přestala ptát, prostě jsem napsala, že přijedu na koupání a bylo. A snacha? Ta se tvářila kysele, nechápu proč, může si odpočinout, ale ještě se ofrňuje, že se chci fotit s malou ve vaničce. Jak já bych ráda někdy malou pohlídala, pořád se nabízím, ale snacha neustále odmítá a mě to mrzí jako babičku i jako tchyni, když chci jen hezký vztahy v rodině. A mám co srovnávat, protože s dcerou si píšu denně, jejich chlapečka hlídám několikrát do týdne, aby si dcera taky odpočala, pořád se navštěvujeme. Ale malou od snachy? Tu bych vděla až u její svatby a to kdo ví jestli. Jak snachu donutit, abych malou mohla vídat častěji?

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

16x

Nekomunikovala s Vámi v těhotenství, nekomunikuje ani nyní. Takže beze změny. Přestaňte dělat dusno, když chcete hezké vztahy v rodině. Konečně se zamyslete nad svým chováním - já chci a chci...Vztahy si kazíte sama a svým chováním to stále jen zhoršujete.

masarka
hodnocení

Jak dělám dusno? Že párkrát za den napíšu, jak se mají? Jestli je všev pořádku? To je dusno?

makak
Podle mě píšete málo. Takže pište a komunikuje víc. Vše je o komunikaci. Myslím že teď mají pocit,že s nimi komunikujete málo a jsou tak uzavření.
Bohužel má pravdu. Ona nechce a nátlak tomu nepomůže, spíš to může eskalovat k horšímu. Je dospělá, nelze jí nic přikazovat a jako prarodič nemáte žádné právní nárok na vnučku. Pouze morální, ale to je pouze dobrovolné. Toto se může obrátit proti vám - viz. stalking.

Psát několikrát denně jak se mají, je sakra velký dusno. Tohle kdyby mi dělala tchýně, tak s ní vyběhnu.

Synova tchýně, tedy maminka snachy, jak často píše synovi? Taky otravuje několikrát denně?

Párkrát za den? No takovou tchýni bych tedy chtěl.

hodnocení

14x

Zde škoda radit -ze dcery jste vychovaly závislačku na sobě a má muže bačkoru. Váš syn je na rozdíl od sestry samostaný a NEZÁVISLÝ na Vaší "péči" stejně jako jeho žena -Vaše snacha. Jsou nezávislí na rodičích, tak už to kuwa pochopte že Vás každý den každou hodinu nepotřebují a Vaše snaha je DEPRIMUJE a S.E.R.E . Přestaňte se jim vnucovat do života a zavolejte tak maximálně 1x za měsíc ne několikrát denně! Uvidíte , že pak budou komunikovat!

*palec* z takové tchyně bych se zbláznila. Odpověděl jste úplně přesně.

@inzinyrka - Zbláznit se je dobrej začátek - s papírama na hlavu se pak dá taková tchýně i beztrestně (při)zabít *smich*

makak
hodnocení

12x
Minule se vám naše odpovědi nelíbily, proč čekáte,že to teď bude lepší?
Nebo víte co, napište co po nás chcete za odpovědi a my vám odpovíme.
masarka
hodnocení

No ráda bych se dočkala rady, jak utužit vztahy se snachou místo toho, aby mi tady někdo psal, že s ní mám proboha přestat komunikovat.

sasa*

Ano k tomu jsou potřeba dva! Snacha nechce, tak jí nepřinutíte, a co pan SYN?

hodnocení

11x

Jestli chcete dobré vztahy v rodině, tak se přestaňte vnucovat a obrňte se trpělivostí. Jinak ty dobré vztahy v rodině zničíte úplně!

hodnocení

10x

Už zase. A každá dobrá rada, tedy ať se nevnucuješ a nejezdíš neohlášeně bude stejně naprosto odmítnuta. Tak s čím chceš vlastně poradit? Že jsi jedubaba, to ses dozvěděla již minule, asi si to potřebuješ poslechnout ještě jednou.

smode2
hodnocení

10x

Snacha ví moc dobře, proč s vámi odmítá komunikovat. Není divu. Nedáte jim chvíli klidu. Není to vaše dítě a syn už je dospělý, tak je nechte. Až budou chtít, ozvou se sami. Vy jste jedna z těch strašně moc hodných a ochotných - ale jen za předpokladu že je po vašem. Jinak nastává peklo. Ty členy rodiny co "chtějí jen mít rodinu pohromadě a dobré vztahy" známe. Vůbec je nezajímá jaké vztahy ve skutečnosti v rodině jsou, jak to chtějí a vidí ostatní, kdo se s kým baví a nebaví, kdo komu co provedl za podraz, kdo koho vydědil, jen chtějí mít všechny pěkně pohromadě aby to vypadalo jak jsou velká šťastná rodina *zed*

hodnocení

9x

Kedy uz konecne pochopite, ze syn a jeho manzelka maju vlastnu predstavu o rodine, do ktorej vy nepatrite? Davaju vam to uplne jasne najavo a ziadne "babickovske pravo" kupat vnucika neexistuje a nema oporu v zakone.

S najvacsou pravdepodobnostou si za to mozete sama svojim doterajsim spravanim. Zbytocne sem budete vypisovat, odpovede dostanete vzdy rovnake - ta nakladacka naposledy vam bola malo?

liska5
hodnocení

8x

A s manželem, Vaším synem, snacha komunikuje? Jaký je jeho názor na tuto situaci? Fotkou u vaničky s miminem rodinu nestmelíte. Prostě oni o Vás nestojí. Se synem se bavte, čím to je. Jestli se moc nevnucujete, neorganizujete jim život a nekritizujete je?

masarka
hodnocení

Komunikuje a syn naštěstí na moje zprávy v pohodě odpovídá, to jen snacha dělá mrtvýho brouka.

lam

A myslíte si, že tchýně vašeho syna ho taky bombarduje několikrát denně zprávama? ;)

liska5

A jaký vztah má snacha se svou matkou? Tam je to O.K.?

hodnocení

8x

Otřesné! *ee* Chudák snacha s takovou otravnou semetrikou! Kolikrát to tu ještě budete psát? poradte.cz/...

Snacha by udělala nejlépe, kdyby se odstěhovala na druhý konec republiky, vyměnila telefonní číslo a Vám a Vaší dceři ho nedala.

asd1
hodnocení

8x
Pokud by mě tchyně několikrát denně bombardovala zpravama, jezdila na nezvaný návštěvy a furt se takhle přes můj nesouhlas sr. Do mojí rodiny, tak bych jí nekompromisně vyexpedoval, kdyby neprestala tak se buď odstěhoval dostatečně daleko nebo to řešil jako stalking.
Prober se,přestaň jí obtěžovat,hlídání nebo navstevu ji nabídni ale jestli a kdy nabidku využije uz nech pouze na ni. Denně se vtirat = opravdu se odstehujou a vyskrtnou tě že svého života.

nov
hodnocení

6x

Probůh, co to máte za nick? *blee*

pb®
Nomen omen, prostě otravná co všude vletí a těžko se jí zbavuje.

hodnocení

6x
Sama jistě víte, že tchýně je v češtině jedno z nejhanlivějších nesprostých slov. A jen zde potvrzujete, že právem.
Pomud tomu nedáte čas, nepřestanete se vnucovat, nepřestanete vyčítat, tak se to nezlepší. Při návštěvě sebemenší náznak kritiky, usmívat se, nešmejdit očima, jestli je utřený prach, pochválit jídlo. Jinak vás nebudou chtít zvát ani jednou v roce na Vánoce. A smiřte se s tím, že tam prostě každý týden nakvartýrovaná nebudete. Úspěchem budou bezproblémové návštěvy na svátky a narozeniny.
masarka
hodnocení

Ale já taková vůbec nejsem, nijak snachu nekritizuju, jídlo jim vozím, nic za to nechci, nepořádek u nich nehodnotím, taky to tak u nás občas vypadá, než manžel uklidí. A pro mě je rodina opravdu důležitá, nedovedu si představit, co bych si bez syna a malé počala.

lam

Proč jim vozíte jídlo? Tak jim přestaňte vozit jídlo a úplně se na ně vykašle the, oni se ozvou sami - až budu chtít to vaše jídlo...

Proboha, proč jim vozíte jídlo? Vzpamatujte se už, tohle není možné.

hodnocení

5x

Text moze obsahovat pravopisne chyby, ako Slovak som mierne upravil povodny cesky text na pohlad zo strany mamicky :

Před 4 mesici jsem porodila holcicku, bohuzel tchyne me jako babicka neustale otravuje Už nevím, co si mám počít. Každý den mi pise. Chce se domluvit, aby malou viděla, tak stejný scénář: je neodbytna. Já vydržím hodně, ale tohle je pro mě teda moc, protože nechci, aby mi zasahovala do rodiny.

Před týdnem jse už přestala ptát, prostě napsala, že přijede na koupání. Chtela se chci fotit s malou ve vaničce. Pry ji jde o hezký vztahy v rodině. Sve dceri píše denně, jejich chlapečka hlídá několikrát do týdne, aby si dcera taky odpočala, pořád se navštěvuji. Jak tchyni donutit, aby nam dala pokoj? Je opravdu otravna a my o jeji pozornost nestojime !

hodnocení

3x

Dřív byste byla jen za tchýni - stihačku, dneska je na to §354, odst. c

kurzy.cz/...

mnd®
hodnocení

2x

Snacha před čtyřmi měsíci porodila holčičku, bohužel mi k ní odmítá přístup, přestože jsem její babička. Už nevím, co si mám počít...

A ona je nějaká povinost aby někdo někoho pouštěl ke svému dítěti? Prostě nechce.Co kdybyste ho to mimino možná nakazila nějakou nemocí? - ne tou poporodní žloutenkou tu má snad každé první/druhé porozené dítě.

Jsem děda a vnoučata jsem viděll asi tak ddvakrát nebo třikrát.Co asi tak nadělám?

Nechte ji ,,vydechnout,,.Časem se to možná spraví a když ne,tak víte na koho nemáte pamatovat v závěti a kam nejezdit na návštěvu.

hodnocení

2x

kdyby mě někdo párkrát za den opruzoval po telefonu, tak v lepším případě na mobilu vypnu zvonění, v horším číslo zablokuji. OK, jste rodina, jenom bych vypla zvonění a na zprávy/hovory koukla až večer. a tu nebetyčnou drzost, aby se mi do domácnosti cíleně a bez pozvání nasrala návštěva ve chvíli, kdy chystám miminko ke spaní, to si ani neumím představit, že někdo tak voprsklej může existovat. jestli nezměníte své chování, tak se vyhrocené vztahy s vaší snachou mohou později přenést i na vaše vnouče a opravdu se vám může stát, že se vám bude vyhýbat.

pokud chcete vědět, jak se vašemu vnoučeti daří, tak po telefonu komunikujte s vaším synem a nechte snachu na pokoji. jestli se víc chcete s vnoučetem vídat, opět, komunikujte se synem, pozvěte ho návštěvu nebo zpočátku spíš domluvte si s ním společnou procházku. zkrátka přestaňte k čemkoli nutit snachu a začněte normálně komunikovat (nikoli nutit či rozkazovat) se synem *nevi*

hodnocení

1x

Este otazka : z akeho dovodu pisete z adresy, ktora patri Britanii?

Ze by VPN? DynIP?

masarka
hodnocení

To se ptejte mého muže, ten tady ten počítač spravuje a ano, je tu zapnutá nějaká VPN.

lam

Ptame se tveho muze - pozadej ho o odpoved :) To ti tak verime :) Snachu bombardujes ze sveho mobilu a sem budes psat pres POCITAC, to urcite :))

Nehlede k tomu, ze se stihackou co NEKOLIKRAT DENNE vypisuje "je vse v poradku” by zadny chlap nevydrzel.

rajskyprotlak
hodnocení

1x

Troll, který se baví reakcemi a odpověďmi. Je to zábavné pro obě strany, protože autorka/autor (?) se baví neutuchající snahou některých rádců dobře poradit, a rádci se zase radují, že takto vymyšlenou jedubabu nemají skutečně ve své blízkosti. Škoda jen, že to nemá žádný další vývoj, troll se totiž začne po čase opakovat a nemá fantazii na to (vlastně ani možnost, protože se musí držet zvolené role), kam celou věc posunout. :( Ale třeba nastane nějaký obrat .Uvidíme, možná nás překvapí. :)

paveldvorak
hodnocení

1x

Tchýně občas svojí snahou "udržet rodinu pohromadě" zpravidla rodinu rozbíjí...taková "babička" nemá žádný právní nárok na to, aby viděla vnouče...pokračoval bych v hlídání chlapečka, kterého mi svěří dcera a přemýšlel bych nad tím, jak vztahy v rodiěn zlepšit a proč mne nevěsta nebere jako babičku jako tchyni a jako člověka...asertivním až vlezlýnm jednáním které může být někomu hodně nepříjemné to určitě nepůjde...a psaním do poradny už vůbec ne

lam

Myslim ze v oz nejaky pravni narok byl, nechce se mi to hledat.

Kazdopadne uveritelnost dotazu tazatelky je velice nizka, spise mi to prijde jako nekdo s hodne narusenou osobnosti, kdo se bavi pokladanim deme..... otazek, dokonce i reaguje a u toho se psychicky ukaji. Tipuji tak 99%, protoze tomu nasvedcuje vicero indicii.

paveldvorak

v o.z. je napsáno, ževztahy s prarodiči může upravit soud, pokud to vyžadují poměry v rodině...přímý právní nárok podle o.z. má jen druhý z rodičů...takže tato "babička" se může svách "práv" dožadovat u soudu

osobně jí doporučuji ukájet se opakovaným vyslovováním sloba babiš...značná část novinářl do dělá už léta a zřejmě jim to funguje*smich*

hodnocení

1x

Nijak, musíte ji respektovat. Píšete, že chcete rodinu držet pohromadě, ale nějaký nátlak bude fungovat přesně opačně. Nechce, nechte ji.

hodnocení

0x

Vy? A zase? *zed*

lam
hodnocení

0x

Neotravuj snachu svymi zpravami! Treba nerada pise! Se seber a prijed na navstevu! Jak odmita pristup?

To muze byt docela otravne kdyz nejaka cici baba by mi vypisovala nekolikrat tydne, natoz denne, tak bych ji take neodpovidal. Neskutecne SOBECTVI!

Kdybys 1x tydne zavolala tak OK, ale vysi*at zpravama? Kolik vam je let?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]