Martini je koktejl připravovaný z ginu a suchého bílého vermutu. Jedná se o short drink připravovaný v míchací sklenici a podávaný v koktejlové skleničce s olivou nebo řezem z citronové kůry. Variant na klasické Martini je spousta, nejčastější je bez debaty Vodka Martini, kde je gin nahrazen vodkou. I když spousta nových publikací udává různé údaje (4:2, 6:2 apod.), tak standardní novodobé Martini by se mělo míchat v poměru 6 ku 1. Šest cl ginu a 1 cl vermutu. Jo, a to pověstné Bondovo -"protřepat-nemíchat" je proto, že mícháním Martini ztrácí svoji nezaměnitelnou chuť a aroma a dalším důvodem je to, že tímto způsobem je výsledný nápoj mnohem chladnější. A jako poslední rozdíl od "bondovské" přípravy Martini od klasické je to, že Bond si nechává svůj nápoj připravovat v šejkru, na rozdíl od klasické přípravy v míchací sklenici. Snad jsem ti tímto trochu pomohla ve vašem sporu.
8976*
díky jsem rád, že jsem mel pravdu, moc si mi pomohla...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.