Nejste přihlášen/a.
momentálně studuji posledním rokem bakalářské studium a je to pro mě dosti náročné. Dost s tím bojuji. Hlavně se psaním bakalářské práce a nevím, jestli na to mám studium vůbec dokončit. Možná jsem si dala vysokou laťku. Seznámila jsem se s jedním klukem je to Ing. a mám strach, že si nebudeme rozumět. Jelikož já sotva zvládám dokončit Bc. a on už má zajetou kariéru a já úplně kariérista zase nejsem. Přemýšlím vůbec, jestli na toho kluka mám...
Předem díky za rady
7x
Ale ale...trošku Vám chybí sebevědomí...
Samozřejmě musíte být oba ve vztahu naladěni na podobnou vlnu, ale jen o dosaženém vzdělání a kariéře vztah není.
Spíš o toleranci a respektu, ohleduplnosti. Také mě spousta věcí nezajímá, např..technických, kterým nerozumím, ale vyslechnu a případně nechám vysvětlit, i když je třeba potom zas zapomenu ![]()
Vztah není dostihový běh, ale soužití dvou lidí, kteří se milují a respektují.
1x
Znám inženýrku, jejíž manžel má jen ZŠ (střední nedokončil). Jsou svoji řadu let a rozumějí si. Je to skutečně individuální, a jak už bylo řečeno, o vzdělání to nění.
Tak to je výjimka potvrzující pravidlo, už jen s vyšším vzděláním a chlapem při nižším vzděláním je úspěšnost takového dlouhodobého vztahu asi tak 5%.
V opačném gardu to funguje zbylých 95%. tedy je vysoce pravděpodobné, že chlap vzděláním dostane od ženské s vyšším vzděláním a lepším socioekonomickým postavením kopačky, než naopak. Tedy je naprosto přirozené že žena si hledá chlapa s vyšším socioekonomickým postavením než sama dosáhla, to je drtivá většina případů.
0x
Vůbec nad tím nepřemýšlej, chlap u ženské obecně nehledá maskulinní znaky typu karieristka, spíše naopak, začni se chovat feminně a uvidíš
tedy pokud máš takovou povahu a nejsi generál, nechceš toho chlapa řídit.
ps: podívej se na statistiky, chytřejší vůdčí chlap a méně vzdělaná žena submisivní zcela určitě bude mít větší úspěšnost dlouhodobých vztahů, než kdyby oba byli ing. Nicméně ty seš ještě mladá, takže u tebe to je skoro jedno (na randění to vliv nemá žádný) a já se bavím spíš o dlouhodobém soužití.
0x
Ještě před pár desítkami let by si žena s vyšším vzděláním neopřela o muže s nižším vzděláním většinou ani kolo. Dnes, kdy je vystudovat téměř jakoukoliv školu extrémně primitivním úkonem, to již neplatí. Navíc v kapitalizmu nejsou zaručeny dobré peníze zdaleka vzděláním. A jak známo, ženu zajímá především narvaná peněženka. To pro současnost. Kdežto muže zajímá 1) zda je dívka hezká a přitažlivá (kvalitní sex), 2) zda se s ní dá vydržet aniž by jí člověk musel pravidelně jednu ubalit. Jasně, počty, číst a psát by měla umět. Jinak ing je dnes každý druhý, tzn. výhoda se ztrácí = dnes už to nic neznamená. Vašemu příteli záleží na vašem vzdělání, má-li to v hlavě jen trošku v pořádku, asi jako na tom, zda jste ráno jela tramvají nebo metrem ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.