Nejste přihlášen/a.
V poslední době se setkávám s lidmi, kteří se mi smějí, za to, že hraji profesionálně šachy, hraji je profesionálně v našem šachovém klubu. Je mi 17 a občas mám nutkání přestat hrát šachy, kvůli tomu, že se mi za to smějí, co s tím mám dělat?
V poslední době se setkávám s lidmi, kteří se mi smějí, za to, že hraji závodně šachy, hraji je závodně v našem šachovém klubu. Je mi 17 a občas mám nutkání přestat hrát šachy, kvůli tomu, že se mi za to smějí, co s tím mám dělat?
Nevěřím. Šachy Tě nemohou uživit. Hraješ závodně, ale ne profesionálně. Takových je v republice jen několik, co si šachama vydělají peníze na živobytí. Jestli oni se Ti nesmějí zrovna tomuto výrazu? Ničeho nenechávej! Hraj závodně dál! Přece to nebudeš vzdávat kvůli někomu, kdo ani neví, jak se táhne koněm
Smějí se mi, že je to blbost, a jak mě to může bavit a říkají mi to téměř každý den, jenže to je skupinka dementů v mé třídě, jsou tam i tací kteří mě v tom podporují, ale ta skupina mě štve, a mám v tom nutkání skončit, ale děkuji za povzbuzení a nebudu se vzdávat.
Určitě to víc zlepšuje myšlení,než do nekonečna čučet do mobilu.Šachy je hra pro chytré lidi,to ale nemohou hlupáci pochopit.
Tady to poslední souvětí od arwi použij, jako argument. To je trefné!
Oni Tě provokují a baví se tím, že se rozčiluješ. A čím víc budeš ukazovat, jak tě jejich provokace trépí, tím víc budou prudit. Musíš na ně vtipně. Tebe může urazit jen inteligent,...a ten to neudělá. Musí z Tebe vyzařovat, že oni mají problém, né Ty.
Profesionálně určitě ne, nebo máte v 17 letech nějakou mistrovskou třídu? Tak se nevytahujte že jste profesionál a nebudou se tomu smát. Šachisté to obvykle mají docela srovnané v hlavě, tak se mezi posmívající dementy nezařazujte mašlenkami, že šachů kvůli nim necháte. TO by bylo dementní! A přeji vám úspěch ve hře!
Nic si z toho nedělejte, že se Vám smějí. Závidí. Nezvládli by to. Buďte na sebe pyšný.
Držím palce, ať se daří.
Šachy ho určite uživiť nemožu, ani keby hral ako Kasparov,
ale v jeho veku "trenuje mozok + kombinačné schopnosti",
a to mu nepriamo može poslúžiť v škole, v problémoch, a aj v živote...
Tých "smejkov" si moc nevšímaj, poznal som veľa, čo sa aj so mňa smialy,
a keby som bol zákerný, teraz by som sa ja mohol "usmievať".
Pokud se ti nesmějí kvůli tomu, že jsi třebas tlustý, protože pořád sedíš na židli, tak si z toho nic nedělej (A na druhou stranu jim neříkej, že to jsou dementi, to si jen mysli, ale navenek buď zdvořilý) a pokud tě to baví, tak hraj dál závodně, každopádně na to musíš mít mozek abys mohl úspěšně závodit. My tady nevíme, jakých dosahuješ úspěchů?
Každopádně určité všestrannost není na škodu, takže si klidně zahraj i fotbal, jezdí na kole, na člunu... já třeba jako malý jsem dělal všelicos třeba jsem i byl v raketovém kroužku, stavěli jsme rakety. Čechy závodně jsem nehrál, ty jsem hrál doma s tátou už v 5 letech...
Ostatně, až budeš chtít ulovit holku, tak lépe se ti to povede na nějaké aktivní akční sporty, než na šachy a poštovní známky anebo šotoušení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.