Chtěla bych se zeptat když jsem zdravotně postižená dětskou obrnou v plném invalidním důchodu a měla bych zájem o lázeňský léčebný pobyt na pohybové ústrojí v případě doporučení od mého lékaře. Za jakých podmínek je lázeňský ozdravný pobyt při léčení hrazen plně pojišťovnou co se týče ubytování,stravy a základních léčebných procedur a rehabilitačního cvičení?
Žádejte rehabilitační pobyt, ne lázně. Máte na něj nárok každý rok a je hrazen pojišťovnou.
liska5
Byla jsem dvakrát dlouhodobě v Rehab. ústavu v Hrabyni a tam bylo hodně vozíčkářů po obrně. Takže tam je to pro ně vhodné i co do fyzioterapií. Je to velký bezbarierový areál, cesty do obchodů a na pizzu i na kafíčko zastřešené. Byli i na zájezdě na kulturu do Ostavy. Aj soutěže tam tihle měli v různých přizpůsobených disciplínách, dokonce turnaj ve florbale na vozíčkách. Na pojišťovně se ptejte, nebo svého praktic. lékaře na detaily. A vyřizujte s velkým předstihem.
Pěkný den,musí k tomu být indikace od praktického či odborného lékaře
ingrid
Až bych byla na místě v lázních dostanu nějaký papír kde budou podrobnosti,jaké zdravotní úkony jsou zdarma a za které se připlácí, abych to rozlišila?
Jezdím do lázní už pár let. Léčebný pobyt samozřejmě na pohyb (fshd) zadanku mi píše lékař neurolog popřípadě rehabilitačni (no oni mě tam chtějí hnát všichni takže mi to nabízí každý ) co se cvičení týče to si nevybíram, to je předem dané od lékařů a podle lázní. V dětských lázních jsem měla dost pohybu a dokázalo mě to tzv postavit na nohy (Janské Lázně ) nyní jsem přešla na dospelacke do Třeboně, tam jsem již doplácela za ubytování i přestože mělo být hrazeno plno pojišťovnou. Procedury jsem si během týdenních konzultaci mohla měnit (co zvládám a co ne) ovšem záleželo na peněžní kapacitě pojišťovny. Takže když jsem nějaký cvičení vynechala musela jsem si dát jinou proceduru a případě doplnit. Tenkrát se mě ptali co bych požadovala a řekli mi zdá na to dosahují financemi od pojišťovny, u něčeho mi řekli že bych už musela doplácet. Ty ceny jsou šílený a fakt nedoporučuji si připlácet. Některé lázně mohou mít prý i napsaný procedury s kterými hnout nemůžete, v Třeboni bylo "nakázáno" 3x týdne slatinné koupele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.