Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lázenský ozdravný pobyt od lékaře

Od: ingrid odpovědí: 6 změna:
Chtěla bych se zeptat když jsem zdravotně postižená dětskou obrnou v plném invalidním důchodu a měla bych zájem o lázeňský léčebný pobyt na pohybové ústrojí v případě doporučení od mého lékaře. Za jakých podmínek je lázeňský ozdravný pobyt při léčení hrazen plně pojišťovnou co se týče ubytování,stravy a základních léčebných procedur a rehabilitačního cvičení?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

1x
Žádejte rehabilitační pobyt, ne lázně. Máte na něj nárok každý rok a je hrazen pojišťovnou.
liska5

Byla jsem dvakrát dlouhodobě v Rehab. ústavu v Hrabyni a tam bylo hodně vozíčkářů po obrně. Takže tam je to pro ně vhodné i co do fyzioterapií. Je to velký bezbarierový areál, cesty do obchodů a na pizzu i na kafíčko zastřešené. Byli i na zájezdě na kulturu do Ostavy. Aj soutěže tam tihle měli v různých přizpůsobených disciplínách, dokonce turnaj ve florbale na vozíčkách. Na pojišťovně se ptejte, nebo svého praktic. lékaře na detaily. A vyřizujte s velkým předstihem.

hodnocení

0x
Pěkný den,musí k tomu být indikace od praktického či odborného lékaře
ingrid
hodnocení

Až bych byla na místě v lázních dostanu nějaký papír kde budou podrobnosti,jaké zdravotní úkony jsou zdarma a za které se připlácí, abych to rozlišila?
Ne,to se vyřizuje předem

anet
hodnocení

0x
Jezdím do lázní už pár let. Léčebný pobyt samozřejmě ;) na pohyb (fshd) zadanku mi píše lékař neurolog popřípadě rehabilitačni (no oni mě tam chtějí hnát všichni takže mi to nabízí každý *smich*) co se cvičení týče to si nevybíram, to je předem dané od lékařů a podle lázní. V dětských lázních jsem měla dost pohybu a dokázalo mě to tzv postavit na nohy (Janské Lázně ;) ) nyní jsem přešla na dospelacke do Třeboně, tam jsem již doplácela za ubytování i přestože mělo být hrazeno plno pojišťovnou. Procedury jsem si během týdenních konzultaci mohla měnit (co zvládám a co ne) ovšem záleželo na peněžní kapacitě pojišťovny. Takže když jsem nějaký cvičení vynechala musela jsem si dát jinou proceduru a případě doplnit. Tenkrát se mě ptali co bych požadovala a řekli mi zdá na to dosahují financemi od pojišťovny, u něčeho mi řekli že bych už musela doplácet. Ty ceny jsou šílený a fakt nedoporučuji si připlácet. Některé lázně mohou mít prý i napsaný procedury s kterými hnout nemůžete, v Třeboni bylo "nakázáno" 3x týdne slatinné koupele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]