Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Mám kamaráda ,se kterým jezdím na kole,nebo i chodím na výlety,po rozhlednách,prolézáme jeskyně,staré štoly a pod.Má nadváhu min.25 kg,sice se prý snaží hubnout,ale bez výsledku.Občas se při řeči zapomene a řekne,co zase manželka napekla nebo navařila a co toho snědl.Možná si někdo řekne,co je mě po jeho váze,ale už se několikrát stalo,že se prostě někam neprotáhnul.A tím pádem tam nejdu také-kvůli bezpečnosti.A máme oba po zážitku.Většinou jedeme mým autem,souhlasil s tím,že před jízdou ho zvážím, a že na dopravu bude přispívat podle nadváhy.Už to takhle děláme 4 měsíce a s váhou dolů nešel ani o kilo.Minulý týden se naskytla možnost,tak jsem koupil skůtra,proti mýmu autu má 1/4 spotřebu,nekoupil jsem ho jen na ty výlety v obou,ale i tak.Má nosnost 170 kg,tak kvůli tý jeho nadváze asi stejně pojedem vozem.Jak byste to řešili?
Mně to tedy přijde jako "zvláštní kamarádství"...když jste moped koupil, tak jste přece dopředu věděl, že pro dva nebude, ne? A to vážení kvůli nadváze a platbě za benzín...fakt myslíte, že je to ta správná motivace?
Pokud bych šla s kamarádem, trasu bych vybrala dle jeho možností, nenapadlo by mě ho tahat do nějakých soutěsek a proláklin... Chápu to dobře, že vy se nemůžete podívat, kam byste chtěl, máte pocit, že se obětujete a on Vám tedy kazí zážitky?
Buď vybírejte trasy, které on zvládne, nebo jezděte sám a prolézejte dle libosti.
On zřejmě nemá pevnou vůli omezit se v jídle a Vy s tím nic stejně neuděláte. Spíš možná časem přijdete o přítele, pokud to budete hrotit.
To zní jak vtip - takhle ponižovat kamaráda ? Tak s ním neprolézejte jeskyně, trasy přizpůsobte a na výlety "s prolézáním" si najděte jiného kamaráda, pokud tedy někoho dalšího vůbec máte.
Jaké ponižování?S tím,že bude vážit souhlasil,své nadváhy si je vědom,jenom nemá dost vůle s tím něco dělat.Ze začátku to bral také jako motivaci,ale jak je vidět,je to slabá motivace.Ale ta Vaše negativní reakce na můj způsob řešení asi něco znamená:Tipuji,že máte taky nadváhu.
To si myslíte, že je mu příjemné, když ho vážíte a ještě mu kvůli tomu účtujete víc za auto? Zkuste se do něj trochu vcítit. Asi dělá, že má hroší kůži, ale stejně ho uvnitř zraňujete. Zkuste nějaký pozitivní typ motivace. Můžete plánovat nějaké spíš kardio túry místo prodírání se škvírami, můžete společně sportovat i jinak a ještě víc častěji. Jestli chodíte na výlety pravidelně, tak je aktivní, sice to asi kompenzuje velkými porcemi, ale nemůžete o něm říct, že je to lenoch. Uvědomte si, že obezita je vždycky způsobena buď psychickým nebo fyzickým problémem. A tipujete špatně, nemám nadváhu.
Sedni s jeho ženou u kafe a vysvětli jí, že mu nadváha škodí a Vám kazí společné akce požádej ji o "spolupráci". U nich doma budou hrát roli nejen geny, ale i tradice v kuchyni. Hodně mastného, moučného, sladkého kalorického, velké porce, jídlo na noc, pivo...
Tak to asi neklapne.Protože ta má taky nejmíň 20 kg navíc.Myslím,že ho tak vykrmuje,aby měl tu nadváhu a nechtělo se mu někam pryč z domova.Prostě ho chce udržet doma.
To nevadí, že je tlustá, sednout si s ní můžete. Jde Vám o kámoše. Třeba se v ní taky probudí snaha s těmi kily navíc něco dělat . To jí ale neříkejte, musí sama pochopit a sama začít. Stejně ten kámoš. Musí sám chtít. Vaše snaha je jinak marná a příspěvky zbytečné.
Co je platné, že přispívá na benzín, když se neprotáhne škvírou mezi skalami, nebo nemůže přejít lávku v lese (například) a tím v podstatě kazí značnou část výletů?
Vybírat výlety podle rozměrů kamaráda Kajícně doznávám, že mě napadlo i nechat ho někde zašprajcnout - respektive mu tím vyhrožovat
Takhle na trase po tur.značkách se nikde nešprajcne,to spíš v tý jeskyni.A vyhrožovat,že to tam nechám,to bych mohl pořád,to by mě nevěuřil.Asi mu zvednu taxu za každý kilo navíc.Při 185cm váží 116 kg..Nebo bude brát svoje auto,to moc nechce,že se musí držet dál od alkoholu.
No,to bych mohl.Ale já mám také občas chuť na pivko.A taky se mě leze v zimě líp ze spacáku,když si loknu halůzkovej.
Mám Sorento 2,5 CRDI a jezdím za 10l,dálnice vychází na 8,5 l.Kymco mám teprve od čtvrtka,jezdí (v jednom)asi za 2,5 l.Původně jsem jel pro Scarabeo,to má max.výkon motoru pro "B" 11 kw.Ale bylo lehce bouraný,tak jsem koupil Kymco Dink s výkonem mot.8,7 kw.Je to r.v.08.A nemohu na něm najít pojistky.Kde je mám hledat?
pro elisa 24.Je mu to úplně šumafuk,jestli si stoupne na váhu,ještě si z toho dělá pr..l.Tu hroší kůži má,ale pěkně podloženou sádlem.Lenoch opravdu není,nemá žádný problém,ale spíš pocit věčně prázdnýho břicha.Na těch výletech toho zase nijak moc nesní,ale nemá problém vypít za den 5-6 plnotučných piv.Ta nadváha je celosvětový problém,a když už tady u nás v ní doháníme i američany,tak za nějakou dobu budou ti štíhlá postava opravdu vyjímka.
Možná že se směje, protože se chováte směšně. Vážíte si i zavazadla, to máte také lehčí Vy? I ostatní Vám tu odpovídají, že se k němu nechováte hezky. Pocit prázdného přicha je taky problém. Evolučně lidstvo nesílí, tak se nedivte, že je víc obezity a jiných nemocí. Každopádně Vaše nynější "motivace" nefunguje, tak zkuste něco jiného (ideálně bez ponižování).
Jak ty příspěvky taky pročítám,někteří se mnou souhasí,další navrhují zajistit mu více pohybu,další jou proti.Je to tak půl na půl.
Já vás vás úplne nezatracuji. Přátelství spojuje společné zájmy a rádi spolu trávíte čas. S kamarádem je vám dobře a i humor panuje, což je dobře. Hledáte možnosti jak se s jeho nadváhou popasovat, určitou možností bylo sledovaní hmotnosti ve spojitosti s dopravou. Sice se moc neosvědčilo, ale zde vám rádci žehrají a přitom, když vycestují do zahraničí, cena letenky se zvedá uměrně hmostnosti zavazadla. Cestující se přitom omezili na palubní zavazadlo. Kamarádovi, kdyby váš postup vadil a ohrožoval přátelství, měl možnost se ohradit a společně situaci probrat. Je si zcela jistě vědom snížení kvality svého života, na kterém má značný vliv manželka. On takový dobře vypapaný ,, medvídek,, je milý a hodný, veselý, ale jak uvádíte začíná jej tento navyklý způsob života zdravotně omezovat. Sám by rád svůj zdravotní stav vyřešíl, jen si neví rady.
Jak vidíte, sledují kamaráda z takového celostního pohledu a pohrozit manželce ty ty ty nefunguje.Evidentně si ona neuvědomuje zjevní riziko, že klidně protějšek nečekané protějšek může skončit na dialýze, s infarktem, CMP , metabolickou poruchou, vysokým krevním tlakem ( i když dle mého, má již rezervovanou jízdenku) a to v lepším případě. Partnerka si nejspíš ani neuvědomuje, jak svému protějšku osvědčeně celá léta škodí, on je napapkaný, spokojený a protože mu tento stav vyhovuje , nikam za ženami neodbíhá, respektivě už nemá kapacitu.( tím jej samozřejmě k ničemu nenabádám, aby mne tu hned neosočovali, jen sleduji rovinu kauzaistiky) Neuvádíte jeho věk a pracovní zařazení, napadá mne sedavé zaměstnání, možná stres zahání sladkým. Navíc se ocitá v dekompenzovaném stavu a je velice chválihodný váš zájem o jeho zdraví.
Navrhuji snížit mu chuť na sladké pomocí Argentum Nitricum AKH a na zátěž kloubního systému a snížení nadváhy Grafites AKH. V dávkování 2-2-2 vycucat. Prozatím užívání na 3 měsíce než se projeví efekt. uvedené přípravky nenesou naprosto žádné riziko vedlejších účinků a neexistuje propadlá expirační lhůta.
Pokud by někoho zajímalo, v současné době probíhají přednášky většinou zdarma, kde je k dispozici zkušený homeopat s možností náhledu na konstituční tip jedince, v různých městech, nyní na téma zimní nemoci a jak je řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.