Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět ledvin-nečekané příznaky

Od: kristina odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, v pátek jsem byla na pohotovosti s akutni bolestí ledvin a mocaku, kde mi diagnostikovali zánět močových cest a pravé ledviny. Dostala jsem antibiotika na 5 dní a rady co dělat, nedělat, klidový režim apod... Na záněty močových cest trpím pravidelně, v posledním roce je mám každý měsíc, někdy i co 14 dní. Většinou to odezenu urinal akutem a v lékárně dostupnými prostředky-ano, vím že je to špatně, ale cpát do sebe pořád atb či byt na neschopence to prostě nejde. Tentokrát ale byla bolest tak příšerná, že jsem nebyla schopná vydržet přes víkend a prostě si na tu pohotovost zašla. Mám za sebou půlku plata atb, piju každý den 4l urologického čaje, ale zdá se mi, že nějaký ech pokrok se nestal.. Bolí mě neskutečně bedra, měla bych se válet v posteli, ale nemůžu, ta bolest.. Jako kdyby namozena záda, což je vyloučeno, nic těžkého jsem nezvedala, nedělala. Dál bolest břicha, křeče, jako při menstruaci.. To je taky u zánětu ledvin normální? A poslední věc - piju jak zbesila a skoro necuram... Pít takové množství v běžném stavu, nedělám nic jiného než sedím na záchodě.. Nejsem žádný hypochondr, řekla bych že spíš naopak.. Jsem spíš zvědavá, zda je tohle normální, vaše zkušenosti... Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

urolog
hodnocení

9x

mně teda být takhle, radím se s lékařem urologem a ne s kdovíkým na internetu. Pokud ani bolestí nemůžete ležet, nečůráte, na co hergot čekáte? Až si ty ledviny totálně odděláte?

Se zánětem ledvin se zpravidla leží v nemocnici na ATB, nepijou se 4 l bylinek a tak.

111®
hodnocení

2x

Ihned na pohotovost! Ledviny bolí neskutečně a jestli se nemůžeš vyprázdnit tak ti hrozí protržení močáku...to co vypiješ musí také ven!

mad

Tycho de Brahe by mohl vypravet.

Ale vazne, kdyby se ji nafukoval mocak tak to cejti ...

mad - Až na to, že je to jen pověst (dneska by se řeklo "hoax") ;)

mad

Pletes se magdone, ten tvuj clanek je hoax reagujici na hoax, kdyztak studuj spise wiki nez zastarale clanky, bylo to nejspise takto:

Když se vrátil domů, nebyl schopen močit a trpěl silnými bolestmi. Někteří vědci se na základě dobových popisů příznaků domnívají, že ho postihla akutní urémie, která bývá zpravidla důsledkem selhání ledvin. Zemřel po necelých dvou týdnech – 24. října 1601.

Jinak na CT byl onehdy film o Keplerovi a tam to bylo presne takto podane (dle poslednich poznatku).

Tedy na zaklade tohoto jsem akutne vyhodnotil, ze to presne odpovida popisu tazatelky!

ps: v tom tvem clanku je hoax o tom ze mocak nelze protrhnout, to by mohli vypravet zase vrahove z devadesatek, kterak takto usmrtili jednoho reditele banky tusim v Klatovech? Melo to souvislost i s plzenskymi vrazdami (Kajinek).

111®

když pije denně 4l čaje tak by se jí nafouknout snad i měl a nebo močí a pak kecá..

hodnocení

2x

"Jsem spíš zvědavá, zda je tohle normální..." *zed*
Normální to není a jestli chcete přežít, mazejte na pohotovost.

111®
hodnocení

2x

A vem si nejnutnější, kdyby si tě tam nechali...

mad
hodnocení

2x

Namozena zada? To jsou ledviny spis. Copak my vime kolik ti je a jak dlouho si ledviny huntovala, cim a jak?

to snad neni normalni mit kazdy mesic ZANETY MOCOVYCH CEST!?

Radim zavolat 155 a tohle jim popis treba ti daji instrukce, pokud mas krece nebo tlaky.

hodnocení

1x

Zavolajte si zachranku, tie vase domace samoliecby zjavne nefunguju, tiez nie je normalne mat kazdych 14 dni zapal a "liecit" to Urinalom. Je nutne komplexne vysetrenie a zrejme aj infuzie v nemocnici, mozno rozbit nejake kamene, to uz vam povedia v nemocnici.

hodnocení

1x

zdravím ,
tohle bych viděl na ledvinovy kamen na sonu by ho měli najit pokud ne tak rentgen kamen může způsobit ledivnovu koliku

nezvracite to je jeden z přiznáku koliky? někomu to odezní samo někdo musi dostat léky/inekci na vypizení kamene

hodnocení

0x

Ještě chvíli takhle pokračujte a pak mi napište do soukromé pošty, abych vám rezervovala postel vedle sebe na dialýze. Budeme si povídat, jo? *alene* Ale teď vážně. Běžte za urologem nebo za nefrologem. Ještě se zeptám, jestli nemáte autoimunitní onemocnění. To se podepisuje na ledvinách.

Odkaz

kimbert*
hodnocení

0x

Zdravím,na té pohotovosti dělali Vám sono? Měl jsem stejné příznaky několikrát,vždy to byl kámen v močovodu,ta velká bolest je z toho,že nemůže odcházet moč z ledvin,kámen nebolí (info od urologa před operací,už jsem byl několikrát obě strany),pomáhá Algifen jen je na předpis,na pohotovosti by Vám ho měli dát a rozhodně neváhejte tam jít nebo volejte rychlou,ještě k té bolesti od ní aspon na chvíli pomáhá sprchování beder teplou vodou (rada urologa) opravdu se mi vždy ulevilo.Dejte vědět jak jste dopadla a držím palce at máte brzy po problému.

"...kámen nebolí..."

Omyl, kámen nebolí, pokud se nedá do phybu. Z vlastní zkušenosti vím, že i minikamínek v pohybu (cca 1 mm v průměru) bolí jako sviňa a nemusí zrovna ucpad močovod (moč normálně odchází). *blee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]