Nejste přihlášen/a.
Dala si mě do přátel jedna holka, bavila se se mnou o blbostech a pak mě z jejího nicku kontaktovala nějaká firma. Slušně řečeno jsem je poslal někam (vůlgarity jsme nepožil, ale diplomatický, jsem taky zrovna nebyl), prostě jsem napsal já mám pocit, že si jenom ze mě děláte srandu, když chtěli schůzky tam jsem napsal s cizími lidmi se nescházím a že si nabídku chci rozmyslet a oni, že se musím rozhodnout hned a že jinak to nahlásí úřadům ona že to nahlásí na úřadům.
Dotaz: Jakými způsoby oslovují firmy potencionální zaměstnance na netu?
Tak nějak nechápu, CO chtějí nahlásit úřadům? A i přesto byste chtěl v takové firmě, která nejdříve vyhrožuje, pracovat? Chtělo by to více přiblížit, přijde mi to celé prapodivné.
On ten rozhovor delší nebyl.
Já stejně ani pracovat nemůžu, když teď jsem v invalidním důchodu.
Já si myslím, že ta holka nemá co dělat tak mě použila pro svojí zábavu, popř. pro zábavu svých kamarádů/kamarádek.
Jak by mě správně firma kontaktovala?
Co chce kdo nahlásit úřadům? Mohou být firmy, které používají FB, zatím žádnou neznám. Znáte jméno té firmy? Můžeme zjistit víc, pro klid.
Vykašlete se na to, to bude zas nějaký obchodní zástupce pro bůhvíco. Dají Vám instrukce a budete povinně oblbovat lidi za provizi.
Čím Vám vyhrožují? Co chtějí nahlásit úřadům?
To právě nevím co chtějí nabonzovat.
Nedávno jsem četl na jedné diskuzi, že si firma zjistí z VEŘEJNÝCH zdrojů nějakého živnostníka, kontaktují ho a napíšou mu něco ve smyslu, že jeho objednávka je připravena k expedici (živnostník si NIC neobjednal) do toho dopisu mu nezapomenou dopsat, že pokud o objednávku nestojí tak že má poslat storno objednávky, ale nezapomenou dopsat, že podle nějakého paragrafu, že pokud ně něco atypické, na míru, specifického, že tam neplatí nějaký zákon o ochraně a že musí zaplatit.
využívají nějakou právní kličku, že tím, že pošle storno se vlastně zaváže k tomu, že to musí zaplatit. Už nevím na jaké diskuzi to bylo,abych sem dal odkaz
Pokud ten živnostník nikde nic neobjednal, nebude posílat storno objednávky. Jsou různé fígle, nedá se to napsat jaké všeobecně, ale pokud máte čisté svědomí, tak je to blbost. Nereagujte.
doplněno 07.09.10 12:32:Zrovna před chvilkou jsem měla hovor s jednou zásilkovou společností. Poslala mi nějaké reklamy na produkt, samozřejmě s gratulacemi, co všechno vyhraji, když jim odpovím co nejrychleji. Ano, odpověděla jsem hned, telefonicky, pochválila jsem je, že nahrávají hovory a požádala je, aby mé jméno i adresu vymazali okamžitě ze své databáze. Oponovali mi tím, že to pro mne nic neznamená, že mi pouze poslali nezávaznou reklamu. Tak jsem jim řekla, že je to výborné, ale zajímalo by mě, kde na mojí adresu přišli. Prý ji patrně dostali z jiné databáze! Z jaké mi neřekli, tak jsem jen zopakovala, ať si mě vymažou. A bylo. Jestli to zopakují, dám jim to písemně.
1. ukonči to s tou holčinou, asi tak hledají kontaky (ty se pak prodávají)
2. je třeba je poslat do řiti, nebo odpálit - všechno mám, nic nepotřebuji.
3. přečti si tento zákon uoou.cz/...
4. na to, co tam vypisuješ příklady skočí jen ..., a můžeš je tomu úřadu ohlásit, či ČOI...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.