Nejste přihlášen/a.
Jednoduše: když dám dvě lahve týdně, zvykne si mé tělo postupně na alkohol (takže nakonec na sobě jedno pivo vůbec neucítím), anebo to je stále moc málo alkoholu na to, abych si vybudoval toleranci? (Např. už mám vyzkoušené, že jedna lahev týdně u mě nevede k toleranci; ale když jsem k tomu přidal cca 0,5 l vína, už jsem si zvykal.)
Je mi jasné, že je to člověk od člověka, ale i tak se ptám, jak je to tak nějak "průměrně"... Snad si rozumíme...
Děkuji za odpoveď
PS: A ty procenta (4,7 %) jsem uváděl jen pro upřesnění, možná jsem až zbytečně exaktní.
Spíš než toleranci si vybudujete závislost. Nevíte, jak budou fungovat Vaše játra. Každý štěpí alkohol jinak.
Klídek, někdy jsem vypil za den 6 l (3 PETky) a jindy jsem 4 měsíce pivo ani jiný alkohol neměl...
závislost? Neznám co to je, možná to zní drze, ale myslím že nemám závislost na ničem, jo a pokud znáte hnutí FIRE, Tak jste jí ekonomicky nezávislýho nejste závislí ani na práci ani na státu ani na dávkách na ničem ;-D
V dnešní době, kdy spousta lidí má stres, užívá antidepresiva, bere všelijaké dávky a má nároky ... dobrý ne?
edit: K hlavnímu dotazů, pokud někdo má intoleranci na laktózu, mlíko, tak se to dá prý postupným pitím narovnat, typicky Asiaté mají intoleranci, ale při přestěhování do Evropy tuto relativně rychle odbourají.
V každým případě nevidím jediný rozumný důvod pít alkohol, jedině snad kvůli změněnému stavu vědomí? Tam je ale skutečně riziko, že se stane člověk závislým... Za mě, dvakrát do roka roztáhnout cévy proč né, ale konzumovat alkohol není nic přínosného
Perlička. Jeden člověk-na stojáka 10-15 piv a nebylo poznat že jich tolik vypil,ale pak, když si k pivu sedl tak po pěti-šest pivech už to na něm bylo vidět!
A ted je v kolik, 40 let a oni stale zdravi a fit? Tipuju ze do 50 se to zmeni...ty jatra pretezovat permanentne nejde
Ak budete telo privykať na alkohol vč. piva, tak to telo si na to zvykne,
možeme sa baviť o strope dávky...
Poznal som veľa ludí, s rozličnými príbehmi, skončili v našej slovenskej zemi,
v lepšom prípade sa liečia...
Ako perlička: mal som suseda, ťažký prípad cirhozy pečene, týždeň pred smrťou
s vypetím posledných síl, si ešte išiel kúpiť fľašu...
Podle tvé teorie by neměli existovat alkoholici a bezdomovci kteří svým pitím ztratili svůj život a přijali život ulice. Těm stačí sklenička a jsou opilí. Nezvykli si.Zamysli se nad partou, kterou tímhle nesmyslem chceš oslnit. To, co říkáš a o čem jsi přesvědčen, je jasná cesta k závislosti na alkoholu. Mozek zjistí, že je to fajn stav, být takhle omámen a bude vyžadovat stále svůj příděl alkoholu. Ztratíš svůj život a staneš se otrokem alkoholu, kterému nebudeš umět poručit, bez kterého se neobejdeš. A věř, že je to trvalý stav, bež možnosti zbavit se ho. To ti řekne každý alkoholik.
Z duše ti přeji jiný cíl, než je stav přiopilosti a oslnění party. Nezapomeň, že tě čeká dlouhý život, kdy členové party budou po všech koutech světa a ty budeš sám se sebou a se svým pitím. Jaký si to uděláš, takový to máš
V době kdy jsem byl mladší a pil s kámoši (16-18 let) tak já osobně jsem se opil z jednoho až tří litrů. Tedy mi to stačilo. A nemyslím si, že by se něco podstatného za můj život změnilo. Toleranci jako mladý jsem si nikdy nevypěstoval. Pak jsem se hospodám začal vyhýbat a postupně už pivo skoro nepiju. Snad proto bych se i z jednoho litru slušně opil, že bych ani nevěděl co říkám nebo si to nepamatoval. Ale možná přeháním, protože si nepamatuji kolik jsem toho naposled v hospodě vypil takže nevím jestli jedno nebo jedno a půl ještě v době před politickými restrikcemi 2020/21.
Jelikož pivo má velmi malý obsah alkoholu, tak to asi není moc vhodný ani na zahnání žízně, naopak žízeň to vyvolává, ani na změnu stavu vědomí, takový ten Blaženy pocit štěstí, protože už ti začíná být blbě z toho objemu, co do sebe musíš dostat...
Na to je asi dobrý krabicák, co užívají ti bezdomovci, nevím, to má dvojnásobný obsah alkoholu (cca 10%), pivo jen 4 max 5%
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.