Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co donést na ústní zkoušku k maturitě?

Od: julinkaaaa odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, máte někdo nějakou radu, co koupit k ústní maturitní zkoušce? Jako třída jsme se dohodli na chlebíčkách a nějakém pití, to se bude kupovat ze společných nasbíraných peněz. Máme ale každý doma něco upéct, nebo něco donést. Jak to může vypadat u takové ústní zkoušky a co donést? Někdo už se dohodl na bábovkách a nějakém ovoci. Já bohužel doopravdy nemám čas na to něco péct, ani v mém okolí nění nikdo, kdo by mohl. Co mám teda koupit a případně v jakém množství? Jde nás v jeden den osm a druhý den taky. A nedokážu si představit, kde to jídlo bude, případně kdy si ho budou brát ti učitelé, když nás budiu celou dobu zkoušet. Prosím o rady, nějaké přiblížení jak to může vypadat a co donést, děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Udělej pizza šneky z listovýho těsta, mám za úkol je udělat taky :D

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, a to Vám poradil kdo, resp. čí to je nápad nosit k maturitní zkoušce stravu? To má být pohoštění/úplatek maturitní komisi nebo svačina pro zkoušené studenty? Já jsem maturoval na lačno, tak nevím, co je toto za novoty, tak doufám ve Vaše vysvětlení. Zdravím!

P.S. Já si myslím, že nikomu nic nosit nemusíte a hlavně se soustřeďte na výkon u zkoušky.

anet
Opravdu? To jste musel maturovat hodně dávno *smich* nemyslím to špatně. Občerstvení na maturity nemá být úplatek ale je to ze slušnosti pohoštění. Učitelé tak při zkoušení mají před sebou tácky s občerstvením a v průběhu si berou :-D hlavně tedy komise, která zrovna nezkouší. Samozřejmě studenti, kteří nejsou v ten den zkoušeni běhají a doplňují občerstvení, nosí vodu, pití, dělají kávu a obskakuji učitele. Dělá se to už pár let co znám od kamarádů. Letos mě to čeká taky a tohle bylo hlavní téma které hodně řešíme ;)
Autorovi bych doporučila zmíněné jednohubky, nebo se domluv se třídou že jídlo nedoneses ale za to přineseš pití. Třeba koupíš kávu, nebo nakoupiš láhve s vodou, obstaráváš třeba citrony do vody, nebo se nabidnes třeba na krájení babovek či připravováni občerstvení. My tohle platíme ze zbytků peněz z maturitního plesu. Všechno je o domluvě. Pokud nemáš spolužáky blbečky určitě to půjde *smich*
ben®

anet - máte pravdu. Já jsem maturoval v době, kdy šlo o znalosti a nikoliv o pohoštění komise . Kdybych byl současný učitel, kterému je žactvem podstrojováno, tak bych se urazil (ano, platy jsou prý ve školství malé, ale na svačinu by to ještě mohlo vystačit).

hodnocení

0x
Kupte rohliky salam sejra okurku maslo a nadělejte jednohubky je to rychlí a nebude to drahý

hodnocení

0x
Obvykle ještě někdo donese zákusky, taky můžete zkusit koupit třeba koblihy. Kantoři nejsou moc vybíraví :)

liska5
hodnocení

0x

V jedné třídě se zkoušelo, ve vedlejší měli maturanti zázemí, stoly sražené podle jedné stěny a na nich tácy s různým doneseným pečivem a cukrovím a chlebíčkama. Někdy i pár banánů, misky s oříškama, jednohubky, chipsy. A vedle toho nějaké minerálky, cola, kafe, lžičky, kelímky a papírové tácky. Várná konvice, kafe, čaje, cukry, ubrousky, nůž...Zkušební komisi přinesli na talířkách nějaké zákusky a kávu v šálcích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]