Ahoj , chtěl bych rovnátka a potřebuju se zeptat na pár dotazů než je budu řešit. První otázka je, jestli mi to proplatí pojišťovna. Ještě mi nebylo 22, ale už jsem dospělý. Pokud se bude jednat o normální rovnátka, ne žádná průhledná? Někde jsem četl, že se pak platí ješte za to když vám dělají rentgen, za materiál.. myslíte že mi to pojišťovna také zaplatí a nebo ne? Popřípadě mohlo by mi na to všechno stačit třeba 30-40 tisíc? Vím, že se to asi od každé ortodoncie liší, ale chtěl bych znát nějaké vaše zkušenosti a rady. Budu si to všechno platit sám, rodiče mi nepomohou.. a nevím, jak to bude drahé. Druhý dotaz se týká mé čelisti. Já už jsem v dětství měl mít rovnátka, ale nedostal jsem je, rodina za ně asi nechtěla platit. Což mě teď zpětně pěkně štve. Nejenže se mi nelíbí mé zuby a myslím si že mám trochu předkus, nejspíš kvůli tomu mám problémy s čelistí. Neustále mi křupe, praská, přeskakuje.. a děje se to hlavně když jím něco, co se musí žvýkat víc, třeba rohlík.. problém je že pokaždé musím jíst opatrně, protože žvýkání mě dokáže hodně bolet. Když jsem byl mladší, stávala se mi divná věc, kdy se mi čelist zablokovala úplně, nemohl jsem jíst, pořádně mluvit, otevřít normálně pusu a neskutečně to bolelo. Přestalo to třeba během půl hodiny, ale musel jsem si dávat extrémní pozor, jak co jím. Taky mám tu čelist propadlou, mám malou bradu a hodně mě to štve, nelíbí se mi to. Je možné, že jak jsem měl mít dříve ty rovnátka, tak bez nich špatně srostla, jinak nevím. A četl jsem, že s tím by mohla pomoct operace čelisti. Myslíte že mi s tím na ortodoncii pomohou? Chtěl bych tu operaci podstoupit, pokud to tedy lékař uzná za vhodné. 3.Poslední na co bych se chtěl zeptat je, zda by mi tu někdo doporučil dobrou ortodoncii, kde jsou nějaké rozumné ceny. Já chápu, že tohle je velmi drahá záležitost, ale nejsem nějaký boháč.. Jsem student, rodiče, jak už jsem říkal, na ty se spoléhat nemohu.
1. Na rovnátka přispívá pojišťovna pouze do 22 let pouze přispěje na část potřebného materiálu, ale připravte se na sumu přibližně 15000 ±. 2. Operaci mi můj ortodontista nedoporučoval nemusela by dopadnout dobře a v stáří by se to mohlo zhoršovat. Spíš bych se poradil přímo s ortodontistou. 3. Já byl na ortodencii v Ostravě Zábřeh poblíž zámečku, ale jestli stále funguje nevím. Zas nevím kde bydlíte
Netuším, jak je to s rovnátky...ale naše známá měla docela velký předkus, v dospělosti jí zkracovali spodní čelist, byla na operaci ve Vinohradské nemocnici. Tak možná se obrátit tam, určitě by vám řekli, co pro Vás bude nejlepší, jak problém nejlépe řešit..
Příspěvek na rovnátka? Nenechte se vysmát KDE? Mé vnučce je 13 let a už ji vytrhli 4 zuby aby mohla dostat rovnátka protože má moc velké a křivé zuby a měla na ně v puse málo místa. Dcera obvolala několik ortodoncií a to bylo 40.000,- + a každá kontrola s dotahováním zámečků + 500,- navíc. Nakonec byla ráda že sehnala ,,jen,, za 30.000,- bez dalších poplatků.Ty vytržené 4 zuby měla na pojišťovnu
Vy jste celý život nechodil k zubaři? Se synem na ortodoncii chodím, rovnátka mu mají sundat příští týden. Zubařka sama upozornila na vadu a doporučila ortodontistku, která bere její pacienty. Jinak je nával, někde termín nedali ani za rok. Na ortodonci řekli, co by se mělo srovnat hned a co případně počká s tím, že do 21 let připívá pojišťovna. Rovnátka se dělají přímo do konkrétní pusy, každá je originál. Některý zub se rovná rotací, jiný posunem, sklopením... Syn má pouze kroužky na šestkách a patrový oblouk, šestky se mu rovnají rotací a drží na místě, než vyrostou sedmičky. Za tohle jsem platila 5tis. + asi 600Kč při první konzultaci, při kontrolách už nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.