Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změny ve stavebku

Od: nerentier odpovědí: 10 změna:

Zdravím. Pětikoalice oznámila, že mimo jiné omezí podporu stavebního spoření. Mně končí stavebko někdy v listopadu příštího roku a docela by mě zajímalo, zda mě tedy zkrácení ještě zasáhne. Zaplatil jsem ho předem jednorázově, žádné pravidelné odvody. Nevíte někdo něco bližšího? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Těžko říct jak to přesně bude, když ještě nikde není paragrafovaná verze, nebo nějaká prováděcí vyhláška.

Ale podle mne bych řekl, že letos bude státní podpora ještě bez změny a za příští rok to bude již sníženo na 1000Kč..

nerentier
hodnocení

Souhlasím, jde mně spíše o zohlednění způsobu spoření. Předpokládám, že kromě zcela logického vyššího úroku by tam mohla být i " neretroaktivita" případných změn. Mimo limity dotazu také přísahám a slibuji, že jakmile stavebko "vyzvednu", okamžitě ho odkloním mimo jurisdikci ČR, EU a UA. *placni*

hou

Kam konkretne?

nerentier
hodnocení

4 hou: Confoederatio helvetica. *placni*

hodnocení

3x

Ještě není nic napsáno na papíře.

Letos se příspěvek určitě nezmění, snad příští rok, takže u Vás až skončí v roce 2024, příspěvek dostanete v roce 2025, ten bude prvně krácen.

hodnocení

0x

1000,- příspěvek vám zdaní 15-20 %, poplatek za vedení účtu je ročně cca 350,- ,suma,sumárum,z příspěvku vám zbyde necelá 500,- tovka a to se už vážně nevyplatí. Též ho nechám do konce,ještě něco přes rok a už tam dávám jen 100,-a žádné další si už rozhodně nezaložím. :(

lojza
Státní příspěvek se daní? To máte odkud?
007cz
To je dobře, že rušíte. Mě také nebaví někomu dotovat nějaké nesmyslné spoření.

lojza
hodnocení

0x
Stavebko vám určitě "nekončí", smlouva se uzavírá na dobu neurčitou. Asi si to pletete s šestiletou vázací dobou, to je ale neco jiného.

že to skoro všichni pochopili oč jde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]