Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rybářský lístek

Od: xxxy odpovědí: 7 změna:

Pěkný den,

je možné složit zkoušku a získat rybářský lístek a nechat jej dočasně "spát", tedy řešit další věci jako registraci do rybářského svazu (českého / moravského), brigády, povolenky, apod. až budu chtít chytat (plácnu, třeba za 10 let)? Anebo již pro získání rybářského lístku musím zvolit členství v jednom ze svazů a s tím na sebe přijmout dané povinnosti a poplatky?
Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nelze
Nejprve registrace u r.svazu
Zaplatit čl.poplatky, udělat zkoušky a platit každý rok brigády a členství
Rybářky lístek si můžete koupit kdykoli,teda až po úspěšném absolvování zkoušky
Prosím? Rybářský lístek vydává obecní úřad nás základě splnění povinnosti, což je asi rybářský kurz a složená zkouška.
Registrace do svazu k tomu není nutná. Ne každý chce lovit na svazových vodách.
U nás brigády také neplatíme.
Jen pro udržení členství platím ročně členský příspěvek. Brigády platím až když beru ten rok povolenku.
Tak je fakt, že sem rybářské zkoušky dělal před cca...20-lety kdy byla povinnost registrace u svazu. Nevěděl jsem že se to změnilo,tak to pardon za dezinformací.
Ano rybářský lístek vydává město až po splnění zkoušky.
Taky se omluvuju za omyl v brigádách, platí se,nebo dělají až při koupi povolenky.
Jinak se musí platit každoročně členství.
makk

Mohu poddotaz? Co když nestihnu včas zaplatit členské příspěvky? Tím pádem mě ze svazu asi vyhodí a když budu chtít opět začít chytat, tak musím znovu dělat zkoušky? Nebo jaký je postup? Předpokládejme, že rybářský lístek mám platný.

Já jen že pořád straší ať si nezapomeneme zaplatit členské příspěvky včas.

Záleží na domluvě, já neměl zaplacené dva roky a zaplatil zpětně. Ale je fakt že zalezi jakého tam máte předsedu a pokladníka
Takže na domluvě
U nás jste vyloučen z organizace, když nezaplatite členský a je třeba potom znovu složit zkoušky a tedy projít kurzem, aby vás vzali zpět do organizace. Ale u nás to vede parta gerontů s manýry gestapa, takže to může být jinde úplně jinak.

hodnocení

0x
Jakmile jednou listek máš je to na furt
Ja nerybařil 30 let našel sem stary papiry dones na magistrat a bez debat mi po zaplaceni vystavili novej lístek
Takže se ničeho neboj klidně si udělej jen listek a až budeš chtit někdy chytat skočíš si na svaz zaplatiš poplatky vystaví ti polenku a deš k vodě
Mě to na letošek stálo 3000kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]