Nejste přihlášen/a.
Kdo pracujete v nepřetržitém provozu, železničáři apod., snad poradíte:
jak trávíte (kdy spíte, kolik toho naspíte, co si dát, abych po příchodu domů z noční usnul atd.) - ten den po noční službě? Já, 55letý, tyto dny rád nemám, čtyři hodiny dovoleného spánku v práci na noční mi kompletně "rozhodí" biorytmus, ten den po noční nestojí zanic.. Usínám (konečně!) celý nevrlý tak v 17 hodin... Jak to řešíte vy, jdete spát hned po noční, před noční? Práce na recepci není náročná, ale přece jen 4 hod spánku mi nestačí...
Mám podobný styl nočních jako vy. Před první noční si po obědě zdřímnu na zhruba 2 hodiny. Po poslední noční nechodím hned spát, ale pokud na mne v 11 nebo ve 12h začne padat únava, tak si dám oběd a opět kratší spánek abych potom spal v noci.
Díky... píšete o "první" noční, snad nemáte dvě za sebou? či více? To tedy smekám... to lze vydržet, více nočních za sebou?
Nelze odpovědět jednoznačně každého z nás to má tělo nastavené jinak.Já od narození málo spím takže nemám problém.Přijdu v 5.30 z noční v 6 usnu a pře 9 jsem jak rybička a funguju normálně.U nás jsou kolegové co dělají jen noční třeba 4 v kuse (12hod směna) za sebou a nic jiného dělat ani nechtějí.
Vy píšete že o noční můžete ještě 4 hodiny spát.to je zázrak to bych ani tolik nepotřeboval.
ano, super odpovědi... já ten den prostě se motám od ničeho k ničemu, a on to alespoň prospí, Váš přítel... a žádné závěsy nepoužívám, jde mi o to, že už prostě ráno NEUSNU, když spím v práci čtyři hodiny, což je ovšem ale nedostatečné pro mě, mám pak energie jen 50 procent...
Pokud nemuzes usnout, patrne nejsi ve spravnem rezimu a nejspis ani nejsi unaveny.
Zkusil bych natvrdo zmenit biorytmy tak, a by muj spanek nasledoval nejdrive
* 6 hodin (min. 4 hodiny) po poslednim jidle a piti, 10 hodin po poslednim kafi
* 16 hodin po predchozim spanku (probuzeni)
--- jestlize pospavate pres den, tak jste lidi neunaveny a spat nejde... stejne tak jit spat po jidle indikuje problem, uz mate cukrovku nebo jen latentne?
--- pokud potrebujes spat 4 hodiny v praci a 4 hodiny doma, tak asi bude nutny si naakumulovat udelat spankovy dluh...
druha vec jsou svetla, zadny bily a modry svetla hodinu pred spankem, pripadne vyresit melatonin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.