Nejste přihlášen/a.
Stále se řeší to, jak si stát pomůže když zrušíme některé státní svátky. Když si vezmu to, že soukromníci a nestátní firmy stejně ty svátky zaplatí zaměstnancům a ti z toho zaplatí daň, tak vidím jen to, že státní svátky zaplatí stát pouze státním zaměstnancům a ti z větší části nevyprodukují žádný zisk, tak je svým způsobem jedno zda jsou v práci či nejsou (není myšleno že nepracují!). A firmy vyrábějí obecně podle plánu a požadavku a neznamená to, že musí v každém případě vyprodukovat nějaký enormí rozdíl zisku... A nepřetržité provozy fungují bez omezení. Tak přemýšlím, zda to zase není takové nějaké statistické plácání od stolu...? Dokáže mi to někdo rozumně vysvětlit?
Dokáže mi to někdo rozumně vysvětlit***to je na dlouhé vysvětlování od ekonoma, páč jen jeho odpověď nestačí, neboť ihned se vyrojí další otázky od Vás a odpovědi od něj.
HDP (nikoliv DPH) je dobré porovnat za tento květen, když se nepracuje dva dny a za březen, který měl 23 pracovních dnů. Květen má 21+2 svátky.
Já si myslím, že je to zanedbatelné, zdrušením jednoto svátku, jednoho dne, je to 1/365 (0,27%) a pokavaď to zrovna nepřipadne na nedělu či na sobotu, což se stává ve 30% (2/7), tak to nemá znatelný vliv. A o svátku taky někdo pracuje v nemocnici, dopravci,... pracuje tak čtvrtina.
Takže by za rok pracovalo cca o 1/365*(1-2/7)*3/4=0,14% lidí déle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.