Nejste přihlášen/a.
Vzrušovat nebo nevzrušovat se máte nebo nemáte podle toho, jestli máte nebo nemáte IČ. Jestli máte IČ, tak už nedostáváte úřední dopisy papírové, ale jen do datovky. Pomocí bankovní identity nebo jiného přihlášení do Identity občana si ji můžete zařídit pohodlně z domova. Nevěřte zaostalým deziformátorům. Jakmile jednou vyzkoušíte, už se k papírovým dopisům nikdy nevrátíte.
dio, když o tom nic nevíš, tak neříkej nikomu kverulant, poslal jsem stížnost na zneužití a tohle mi od nich přišlo:
Jak je možné, že mi finanční úřad poslal do datové schránky pro OSVČ soukromou zprávu, která je určená pro fizickou osobu?
Tato schránka je přece ze zákona povinná a je určena pouze pro komunikaci mezi státem a firmou OSVČ.
Řešení:
Dobrý den,
je pravda, že orgány veřejné moci stále častěji zneužívají datové schránky typu PFO pro soukromá sdělení. Také je pravda, že proti tomuto nezákonnému jednání nemá občan žádnou obranu. Jediné, co můžete udělat, je podat stížnost na příslušného úředníka. Víc asi dělat nelze. Je mi líto.
Tak nemel kraviny a nezastávej se tý zbytečný hovadiny, pokud jí někdo chce, tak ať jí má dobrovolně.
Chápu rozhořčení, když dneska ještě někdo pošle papírový dopis, kterému se mohla ztratit snaženka a navíc je nutné pro něj jít na poštu. Obráceně ale žádný problém nastat nemůže. Když příjde na telefon notifikace, tak si můžete během několika desítek vteřin otevřít všechny schránky a nic se vám nemůže ztratit. Je přece jedno, do které schránky to kdo pošle. Dělat z takové hlouposti problém skutečně zavání kverulantstvím.
Já nechci platit daně, kdo chce, ať je platí dobrovolně. Taky nechci stavební povolení, když potřebuji přistavět štok a už vůbec nechci jezdit podle nějakých dopravních pravidel. To ať dělá každý, kdo chce jen dobrovolně.
Není to tak jednoduchý, platit daně musíme, dokonce nám je chtějí zvyšovat, tak pokud chtějí šetřit na poštovném, tak ať mi o ty poplatky z datovky sníží daně, notifikace na telefon je za poplatek, poslání soukromé zprávy ze služební datovky je za poplatek, tak nechápu, když už ty daně stát ode mě má, tak proč by on mohl soukromé zprávy posílat zadarmo a já za poplatek, když mi náhodou příjde pokuta 500,- za radar, tak si těch 50,- za poštu můžou strhnout z tý pokuty, ale ta pokuta mi nesmí přijít do služební datovky, auto nemám služební.
Máte-li IČO, datovou schránku mít musíte. Pokud využijete bankovní identitu, datová schránka vám nebude zřízena z moci úřední. Jestlie si nejste jistý, zda ji nemáte zřízenu z moci úřední, doporučuji na portále veřejné správy uvést Vaše jméno, pokud ji máte zřízenu, tak se tam vaše jméno objeví a s ním i datová schránka. Pokud se neobjeví, nemáte ji zřízenu.
Odkaz zde:
Podle mne je kolaps DS. Většina o to nemá zájem. Vyhozené peníze do vzduchu. A k tomu jim ještě FÚ do schránek zasílá Informace pro placení daně z nemovitých věcí ( i z těch nemovitostí, které neslouží k podnikání !). Lidé o tom neví a proto nikdo nebude hradit. FÚ bude muset znovu zasílat poštou a bude lidem dávat pokuty. Pokud to někdo dá k soudu, tak to FÚ prohraje. Naštvanost lidí k DS bude ještě větší.
Zatím se nepřihlášeno aktuálně 733 889 podnikajících fyzických a nepodnikajících právnických osob, kterým byla datová schránka zřízena ze zákona.
Od počátku roku zrušilo svou živnost v ČR již přes 200 tisíc podnikatelů. Důvodem jsou povinně přidělené datové schránky,
Nešiřte prosím pomatené dezinformace! Placení daně z nemovitosti je definované zákonem č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitých věcí, konkrétně §15. FÚ nemá informační povinnost. Zjistit si platební údaje je povinností poplatníka. Soudný uživatel datovky si otevře tu schránku, ve které má zprávu a žádný problém mu nenastane.
Vy zmiňujete soud. Ten by rozhodoval podle zákona, ne podle nějakého očekávání. Od zavedení datovek se papírové dopisy používají výjimečně. Založení druké, podnikatelské, na tom nic nemění.
Zákon také neznám. Tak to dávám na pravou míru. FÚ soud vyhraje i když zasílá Informace pro placení daně z nemovitých věcí, které nepatří do podnikání do datových schránek OSVĆ a do DS osobám které mají pozastavenou podnikatelskou činnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.