Nejste přihlášen/a.
Bohužel, nevím já, a asi nikdo ti neporadí co dělat,když nevíme, kde je příčina. Pouze se na sociálce optat, zkontrolovat
případně č. účtu a řešit to dále i s intrem -pokud máš účet , pošli peníze za ubytování, a co ti příjdou od ČSSZ, tak si je tam necháš. Nebo ať to zaplatí máma a ty jí pak peníze vrátíš. Jiná rada asi není... Intr řeš každopádně telefonicky, lépe mailem,aby viděli snahu, že zaplatit chceš a myslím, když se s omluvou a vysvětlením na ně obrátíš,tak ti pozdější platbu budou tolerovat. (Jinak- Peníze nepřišly! Ta Čeština¨
Moje zkušenost: Převod sirotčího důchodu na jiný účet trvá dlouho. Já žadala o posílání na svůj účet před nástupem na VŠ (do tý doby mě živila mamka, takže jí můj důchod chodil i po mých osmnáctinách) a než ho místo na mamčin účet začali posílat mně, tak to trvalo tak čtyři měsíce. Takže ať ti máma nějaké peníze pošle a ty jí to potom zplať, než to začne chodit přímo tobě, tak to prostě trvá.
A že ti nepřišel důchod za květen je normální, úplně normálně chodí důchody až spíš ve druhý polovině měsíce.
To přeci nefunguje tak, že po dobu vyřizování změny nechodí důchod nikomu, takže ho bude mít matka na poště. Byly svátky, jde o to, jaký máte výplatní termín. A to platíte poslední den pokaždé? Tak to je dost špatný postup. Nemluvě o tom, že se mi nechce věřit, že nemáte s matkou doma ani pět tisíc rezervu a chcete kupovat dům. Takže?
Když vyjde termín výplaty na sobotu, neděli nebo svátek, měly by peníze přijít v pátek. Svátky to taky trochu nabourají.
Domnívám se, že v úterý peníze na poště budou. Na převod výplaty přes účet má úřad ještě čas, je to tím, že spravuje důchody více než 2 mil. důchodců (jen starobních bylo v únoru 2023 celkem 2.352.752, k tomu invalidní a pozůstalostní a možná je to víc než 3 mil.) a není to tak, že by konkrétní úředník měl na starosti konkrétního poživatele důchodu a jeho požadavek promptně vyřešil. Je také otázka, kam jste žádost o změnu výplaty důchodu podali - správně měla jít na místně příslušnou OSSZ. On i jiný úřad České správy to předá, kam to patří, ale nesprávným podáním se věc vždycky zdrží. Přesto - správně měly být peníze na poště 6.5.2023.
Možná potřebují pro výplatu potvrzení o studiu - může se stát, že na prázdniny výplatu důchodu přeruší a v září, po předložení potvrzení o studiu v dalším školním roce, opět výplatu uvolní a prázdniny doplatí.
@mirek54 - musím do 8 května zaplatit ubytování na intru a stravu a já nevím teď co dělat
V úterý 9. 5. hned ráno naklusejte k hospodářce či kdo u vás tyhle platby řeší, vysvětlete situaci a slušně požádejte o možnost odložení platby, případně rozdělení třeba na dvě splátky.
V úterý 9. 5. hned potom volejte ČSSZ, vysvětlete situaci a slušně požádejte o možnost rychlejšího vyřízení změny.
V úterý 9. 5. odpoledne si začněte hledat brigádu, nejlépe takovou, kde jsou výplaty aspoň týdně. Nebo načerno na ruku - není to košer, ale ve vaší situaci omluvitelné. Jedná se o dva měsíce do konce školního roku, víc nepotřebujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.