Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jelikož jsem začínající podnikatel, chtěl bych se zeptat zda je nějaký seznam zboží, které se nesmí prodávat v ČR? Jedná se hlavně o dovozové zboží.
Takové lasery silnější které pálí se mohou třeba prodávat legálně?
Děkuji, Vuddyk
Na kazdou vec, kterou chces v CR prodavat musis mit osvedceni. To dostanes napriklad ze zkuseniho ustavu, kteremu za to zaplatis, nebo rovnou budes dovazet zozi, ktere certifikaci bude mit. Takove lasery certifikat urcite mit nebudou. Neesituje seznam zakazaneho zbozi, ale zbozi ktere nema potrebny atest prodavat nemuzes.
Nevím, jak je to u nás, ale tak cca 2-3 dny zpátky jsem na slovenských zprávách v TV viděl, že tam takový seznam mají, např. se nesmějí dovážet různé rostliny, živočichové, ale i různé zboží jako slonovina, krokodýlý kůže a samozřejmě výrobky z nich apod., takže si myslím, že to budeme mít i mi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.