Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hádající se matka

Od: hoh odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
chtěla bych se vám svěřit jako dcera hádající se matky. Pocházím ze slabší rodiny s větším množstvím sourozenců. Moje matka na děti připravena nebyla a neplánovaně pokaždé otěhotněla s mým otcem. Naše dětství nebylo nikdy kouzelné, celý život nám matka předhazoval, že děti nechtěla a všichni trpíme pocity méněcennosti do teď. Matka zajišťuje finanční prostředky rodiny a otec toho moc nevydělá pouze neustále slibuje, ale nesplňuje. Už jsem se za poslední dobu od rodiny odřízla, proto jim stejně pomoct nemohu. Moje máma se pořád s otcem hada a řeší to, že otec něco slíbí a nesplní. Matka si každému stěžuje, co si našla za muže každému se svěřuje a trápí se, ale místo toho, aby něco podnikla a rozvedla se. Jenom každému na fb píše a chce, aby ji ostatní litovali. Nechápu to, já už bych se rozvedla. Moje rodina je velmi toxická, ale furt to nechápu. Tvrdí, že ji otec znásilňuje, je to možné, ale furt se nerozvede.jine bydlení nehledá. Mám pocit, že ji Italská domácnost baví. Nerozumím tomu. Nevím, jestli s rodinou chci být v kontaktu až budu mít rodinu. Pořád tu jejich situaci nechápu už jsme všichni téměř dospělý, nejmladšímu sourozenci je 18, ale já myslím, že matce tohle soužití vyhovuje. Chvíli napětí a pak usmiřování. Co myslíte?
Matka si myslí, že Bůh ji pomůže vše překonat.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

@hoh - Už jsem se za poslední dobu od rodiny odřízla, proto jim stejně pomoct nemohu.
A jste si jistá, že o vaši pomoc stojí? Žijte si svůj (jiný/lepší) život a je nechte žít taky - chápat je opravdu nemusíte. Vaši sourozenci jsou dost staří na to, aby ne/odešli také, když budou chtít.

hodnocení

4x

Dobrý den. Chování matky neovlivníte. Vy si žijte svůj život, buďte samostatná, zařiďte se po svém a snad budete mít spokojenější a šťastnější život, než Vaši rodiče.

hodnocení

0x
Já bych do takové toxické rodiny svoje děti nepustil. Uvidíte, až budete mít svoji rodinu jak vše bude a jak se bude zbytek rodiny chovat a třeba to bude v pořádku.
Jinak to, že vám matka předhazuje, že vás nechtěla je ubohost, co to je člověka? Co to je za matku? Nebavil bych se s ní.

anonym6889
hodnocení

0x
Prioritizujte své psychicke zdraví a svůj život. Nemusíte svou rodinu chápat a pokud vám kontakt s nimi nic pozitivního nepřináší, raději je odstřihněte a jednou se staňte rodičem jakého byste chtěla mít.

p23®
hodnocení

0x

Neřešte to. Mamince to tak asi vyhovuje. Je to její život. Vezměte si z toho ponaučení. Až budete mít svoji vlastní rodinu, aby byla jiná, spokojená.

Zdravím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]