Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CT hlavy a tremor

Od: hanakr odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám jít zítra na CT hlavy, a mám problém s levou rukou, která se třese od ramene dolu. Vím, že na CT se nesmím hýbat, bojím se, že za tu ruku dostanu zjebáno, že jim ten snímek zkazím.

Jaké máte vy zkušenosti s tremorem na CT nebo MR nebo třeba rentgenu?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Neboj, řekni předem, ošéfujou si to. Zdaleka nebudeš první takový...

pb®
hodnocení

2x

RTG je záležitost pár vteřin, CT pár minut a MR klidně skoro hodina. Jak to vyřeší nevím, na pracovišti kam jsem chodila měli i sál na uspávání nespolupracujících pacientů.

Já mám problém s MR. První to bylo skoro hodinku a s infúzí kontrastní látky, ale paradoxně asi nejlepší průbeh. No a jelikož mě tam ženou rok co rok a mám jich za sebou snad už 7, tak sice i když je to teď už bez infúze a na 20 min, vychovali ze mě hysterika a klaustrofobika. Na další jdu koncem srpna a už teď z toho nemám dobrý pocit. Uzavření v tunelu by ještě šlo, ale kombinace s nemožností se hýbat, kdy mě jako na potvoru začně všude svědět, nevím jak to zvládnu. Od doktorky mám na tohle předepsaný Lexaurin, no nevím, jestli bude stačit. Nebo jestli se mám do tunelu lehce přiopít. Na gastroskopii jsem nic nechtěla, k zubaři chodím ráda, gynda mi nevadí, injekcí jsem si sama napíchala do břicha několik stovek, ale MR je hrůza. A přitom se tam jen leží a nebolí to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]