Jak se řeší dědictví a věci kolem když se rodiče rozvedli
Od:jaj*odpovědí:2změna:
Dobrý den, zajímalo by mě jak se řeší to, že si manželé pořídí dítě, pak se rozvedou a jeden rodič se jakože stará a druhý platí výživné. Oba si někoho najdou a vdají se, a jsou další děti. Potom se bude řešit starost o rodiče, to se pak řeší jak? 1. týden by se staral sourozenec o svoji rodinu, a ten z rozvedené rodiny by se staral o otce (taky nevím kdo by se v tu dobu staral o jeho manželku), 2. Týden by se staral sourozenec z druhé rodiny o svoji rodinu a ten z rozvedené rodiny by se staral o matku, takže ti co mají komplet rodinu mají týden volna, a hlavně ten co má matku a otce jinde nemá jediný týden volný a pokud třeba každý bydlí jinde a ještě se špatným spojením autobusu tak je na tom ten z rozvedené rodiny dost špatně, k tomu ještě chození do práce a po práci jet třeba na druhý konec republiky je takový divný. Pak dědictví, ten z rozvedené rodiny nedostane nic, takže pro takovýho bude rodina jen přítěž. Nebo jak se to slušně řeší? Ten z rozvedené rodiny by měl radši normální rodinu aby se staral o oba rodiče zároveň a třeba by se střídal se sourozenci. Nikde jsem neviděla že by tohle někdo řešil, ale už je mi tolik že mě něco takovýho čeká v nejbližší době, bohužel je i vyživovací povinnost na rodiče který na děti úplně kašlali, a vůbec se nebere v potaz práce kterou dítě dělalo během toho co se měli starat rodiče, takže to že jsem rodičům sloužila je spotřebováno, tím myslím to že mě ani nenechali si dělat věci do školy a musela jsem je dělat po cestě v autobuse nebo v noci místo spaní. A pak se kvůli takovým mám asi roztrhnout, nebo nevím. Ano nevím jak to řeší ostatní.
Starost o rodiče je "jen" morální povinnost. Žádný zákon to nepřikazuje. Něco jako povinná "střídavá péče" neexistuje. Mohou se starat všichni potomci zároveň, všichni stejně, každý na jiné úrovni (podle svých možností, nebo podle nálady...), nebo se taky nemusí starat nikdo (je to smutné, ale není to výjimečné). Je to na povaze a svědomí každého jednotlivce a na jeho výchově.
jaj*
Mě by přišlo jako normální se postarat, jen je třeba smutný jak je to u nás v rodině, že u jedné se střídali a nedělaly se žádný harmonogramy, u jedné šly povinnosti i dědictví do jedné části rodiny do druhé ne, a teď je to tak že hlavní dědictví dostal ten co se stará méně, vedlejší dostal ten co se stará nejvíc. V zákoně je vyživovací povinnost na rodiče, má se jim postarat o základní potřeby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.