Zdravím chtěl bych se zeptat před půl rokem jsem měl pronajatou provozovnu k podnikání...jednoho dne přišel majitel že chce z důvodu zvýšení energií dvojnásobek nájmu..přišel ke konci měsíce.. vzhledem k tomu že dvojnásobny nájem by byl pro mne likvidační tak jsem do konce mesice vyklidil provozovnu a prostory jsem opustil..v nájemní smlouvě je uvedeno že průměrná spotřeba elektřiny v provozovně je číslo udávané v kWh + nájem v provozovně není elektroměr ..je to součást velké haly. Smlouva má dvojmesicni výpověď. Majiteli jsem nic nepodepsal zbytek nájmu ve výpovědi jsem mu zaplatil tedy nájem který jsem platil doposavad..teď mě majitel dává k soudu a chce doplatit 50000kč. Má někdo zkušenost a dobrou radu pro mne díky.
Já jsem to pochopil tak, že majitel vám nezvýšil nájem, ale platbu za elektřinu, která je mimo nájem ve smlouvě nějak definovaná. Následně jste prostory opustil bez dohody nebo výpovědi a přestal nájem platit. Tím jste smlouvu porušil. Když to dá k soudu, tak ho prohrajete a kromě nájmu budete muset navíc hradit soudní poplatek, právní zastoupení a majitel bude mít rozsudkem v ruce exekuční titul. Doporučuju dohodnout se mimosoudně. Tipuju to na nedostatek v jednání. Zdražení elektřiny je evidentní a je potřeba se dohodnout.
To je na právníka. Ten musí přesně prostudovat smlouvu.atd. Pak řekne co dál.tady Vám asi nikdo moc erudovaně neporadí,když nezná podrobnosti ve smlouvě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.