Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vracení daní studentům

Od: kauzalita odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

zjistil jsem, že mi na daních mají vracet jen 500 Kč, i když jsem brigádničil většinu roku (jsem student). Jedna osoba se divila, že prý studentům vždy vracejí několik tisíc, že jsem musel špatně vyplnit přiznání. Opravdu to tak funguje? Na formulářích o zdanitelných příjmech mám v kolonce úhrn skutečně sražené daně 500 Kč, takže to nejspíše souvisí s tím. Jak musím pracovat, aby mi vraceli daně jako studentovi?

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

daně vám vrátí jenom do té výše, do které jste je odvedl. takže pokud jste na daních zaplatil jenom pětistovku, tak vám víc vrátit nemohou.

kauzalita
hodnocení

A za jakých podmínek platí student více daní? Je to, když vydělá více než 10 000 měsíčně?
Vím, že dostanu ve výsledku stejně peněz, ale beru to jako takové spoření... :D

id
Nejblbější spoření co jste vymyslel. Na spoříçím účtu byste měl alespoň 6 % navíc, u státu máte kulový.

Ne. Limit 10 000 Kš/měs. platí pro pojištění. Daň z příjmu se platí z jakéhokoli příjmu. Podle druhu pracovní smlouvy zaměstnavatel strhává zálohovou nebo srážkovou daň. Protože existuje sleva na poplatníka, která je zpravidla vyšší než zaplacená záloha z krátkodobých smluv, vzniká přeplatek, který se vyúčtuje daňovým přiznáním nebo podepsáním růžového prohlášení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]