Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám ještě šanci

Od: nestastnik123* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, napíšu tady svůj příběh, snad mi někdo poradí. Mám hodně neřešených problémů a tělo a hlava už to nezvládá. Mám pro mně nevyhovující práci - je to technická pozice, sedím u pc pracuje se tam s tech.výkresy apod. jsem tam už skoro 8 let, je mi 30 a nic mi to neříká, dělám spíš mechanicky než že bych tomu rozumněl. Mám obecně problém s čísly, například je tam kóta 3 a nad ní 5, dohromady je to 8, ale já tomu vůbec nevěřím a tím mě to streesuje a jsem ve velkém stresu, že se mě někdo příjde na něco zeptat. Teď nevím co dělat, toto všechno se už projevuje na těle. Ze stresu se hrbím - bolí záda a celé tělo je napnuté, vyrážka apod. V práci už taky pomalu brečím - to samé doma. Bydlím s rodiči a jsou dost staří- přes 70 let. Teď nevím co mám dělat- vlastně jsem se celý život zabýval tím co mi nejde- technika místo něčím co by mi šlo - třeba jazyky by mi byly určitě milejší ale jak se z toho vyhrabat? Všude v práci se musí přemýšlet a pro mně jsou čísla španělská vesnice, to samé prostorová předsatavivost, jediná výhoda je že mám nějaké peníze- celý život šetřím. Hlava je z toho někdy hodně bolavá, cvičím sm systém, ale chtělo by to spíš stálé vedení něž cvičit doma. Chtěl bych prožít život aspoň trochu šťastně ale nevím jak na to. Doma se o tom můžu bavit akorát s mámou, táta ten akorát celý život řve a pak řekne: já neřvu ja mluvím potichu...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Nikdy není pozdě dělat něco jiného, stačí jen chtít nebýt líný a trochu zajišťovat a ne vzdychat nad tím, co mě nebaví.

hodnocení

2x

Zdravím. Je Vám 30. Tak se osamostatněte a žijte si svůj vlastní život. Najděte si práci, která Vás bude více bavit, mějte své zájmy a cíle. Najděte si třeba partnerku a založte si svoji rodinu. Prostě to, co Vás bude naplňovat. Není dobré žít dlouhodobě ve stresu, můžete si zadělat na deprese a z toho se pak budete těžko dostávat. Musíte předevší Vy sám chtít svůj život změnit a snažit se o to.

nestastnik123*
hodnocení

No ty deprese se už dostavily, a já vůbec nevím co mám dělat když jsem takhle (hloupý) všude se něco počítá

p23®
hodnocení

1x

Jistě, že máte šanci. Každý ji má. Pokud se Vám nelíbí v zaměstnání, tak ho změňte. Přece tam nebudete nadále trpět. Je Vám 30 let, měl byste již vědět, co vlastně chcete.

Zda změníte zaměstnání, zda zůstanete nadále žít u rodičů, zda odejdete, zda se oženíte nebo chcete zůstat sám a pod. Záleží to jen na Vás. Zklidněte se, zapřemýšlejte, jistě Vás něco napadne. Pak jednejte. Nikdo jiný to za Vás nevyřeší. Musíte sám.

Pokud na tom začnete pracovat, začne se vše měnit. Určitě to zvládnete. Držím palce. Bude zase líp.

Zdravím.

lmgify
hodnocení

0x

Kariéru můžeš úplně změnit několikrát za život. Jestli tě čísla a geometrie nebaví, tak to v nové kariéře nedělej. Docela bych i řekl, že ve většině prací ti stačí čísla jen na úrovni ZŠ.

Nepíšeš, jaké znalosti jazyků máš, nebo bys chtěl mít a jak by vypadala ideální práce, kde bys je využil.

nestastnik123*
hodnocení

Ideál asi něco překládat, já mám asi nějak narušenou tu matematickou část mozku, jenže jak se dostat do pozice kdy se člověk může živit jazykem, když už by měl vydělávat v práci, natož když ho ta práce fyzicky i psychicky likviduje.

liska5

Za život máme prý několikrát měnit zaměstnání. Vy už jste měl dávno zjišťovat možnosti u nějakých překladatelů. Určítě existuje nějaká asociace nebo svaz překladatelů, kde Vám řeknou, jaká je šance, co musíte splňovat, jestli chcete být překladatelem, třeba na volné noze. V současné práci zatím určitě nic neříkejte. Až bude jistota, že někde Vás vezmou. Možná existuje práce, o které zatím nemáte ani páru a přece se na ni hodíte. Studenti chodí do pedagagicko- psychologické poradny na testy, na jakou školu, profesi se hodím, na nějakou práci. Na nějakého psychologa se obraťte.

tj
hodnocení

0x
A co zkusit dělat řidiče? MHD, zavážení skladů, nebo rovnou něco většího? Kamion?
Já přešel z fabriky na MHD, kde jsem dělal 2 roky a bylo to o dost lepší, nebe a dudy. Peníze menší, ale žádná práce s dokumentací a žádné lezení po špinavých mašinách... Odjezdil jsem si svoje a čistá hlava... Bohužel mě dohnala moje nemoc se zády a tak se tam už nemohu vrátit, ale občas se mi po tom i stýská.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]