Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, jak je to s nemocenskou?
Před dvěma měsíci jsem byl přepaden nad ránem při cestě z restauračního zařízení. Případ šetří PČR. Nemocenský lístek jsem dodal účetní do práce. Do dnešního dne tj cca 2měsíce jsem ale nedostal zaplacenou nemocenskou a to jak prvních 15dní které platí zaměstnavatel, tak ani zbytek z OSSZ. Zaměstnavatel OKD a.s. i OSSZ ve F-M mi tvrdí, že nemůžou vyplatit nemocenské dávky až do uzavření případu PČR. PČR už pachatele má a v této chvíli už to přeposlali na KRMINÁLKU v Ostravě. Kde se bude případ dále šetřit. Nicméně už druhý měsíc jsem bez jakýchkoliv příjmu. Z OSSZ mi přišel dopis, že zase zahajují správní řízení, kde se rozhodne o vyplacení nemocenských dávek. ALe má to háček a to, že na to OSSZ má dalších 30dní podle zákona. Jak se tato situace dá řešit. A co můžu po pachateli požadovat až dojde k soudu. Myslím tím bolestné, ušlý zisk atd... Jen dodám že mi zlomili ruku a v této chvíli ji mám sešroubovanou v zápěstí.
Můžete po něm požadovat bolestné; ušlý zisk; snížené společenské uplatnění, pokud měl úraz následky, např. nehybnost; dále pak způsobenou škodu, např. zničené oblečení, platba za pobyt v nemocnici, za léky, cestovné na kontroly a podobně... vše, co vám neproplatí pojišťovna. Měl by vám i doplácet rozdíl mzdy, pokud nebudete moci dělat práci, jako před úrazem. To ale zařídí pojišťovna a bude to uplatňovat na něm. Pokud nejste pojištěný ani vy ani on, tak to musíte uplatňovat sám... bud smírně a nebo soudně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.